knoflicek píše:Videl jsem Denseny v Corinthii, moc pekne... Nemate nekdo zkusenosti s jejich CD prehravaci??? Taky by me zajimalo, jestli se 110 chova oproti 100 tak, jak je to popsano tady
http://www.audiodrom.cz/densenb110.html.
Tak nejdříve Tě knoflíčku vítám, na webu o hi-fi. Líbí se mi Tvůj obrázek barokních andělíčků.
Líbí se mi přezdívka.
A článek o integrovaných Densenech je pro mě překvapením roku.
Krásně, odborně i pocitově napsaný test o Densenu zde nebyl přesně 10 let, od posledního článku o děleném Densenu v Audio Video Revue v roce. 1996.
Těší mě, že můj krásný B-100 s teplými dětskými hrníčky je zde naprosto přesně popsán a zvukově pochválen. Ano, je citlivý na kabeláž a ostatní komponenty. O vlivu elektroinstalace jde přečíst v vláknu B-110 na sousedním Slovanetu. Nehraje za studena a na přetížené a "znečištěné" elektrické síti. V trpělivých rukou s porozuměním, se stane celoživotním partnerem na jehož místo se může dostat jedině dražší model, anebo model dělený od téže firmy. Je natolik proměnlivý, že si mohu ladit charakter dle osobní nálady. Od více bipolárního provozu přímo na síti, po lehce elektronkový charakter na silném pasivním filtru sítě. I za cenu pomalejších basů. Zapůjčený datový gramofon, Densen B-400 plus, kamarádem Zbyňkem mě ubezpečil, že nebýt pokušení analogem, má cesta za tou mou ideální sestavou byla u konce. Gramofonový zvuk plný barev a rytmu se snoubil, jako pečená kachnička s červeným zelím na jablcích a karlovarským knedlíčkem, zapitý Svatovavřineckým pozdním sběrem Vašeho nejoblíbenějšího vinařství. Mám levné sloupy s hedvábnými výškovými Seas, které hodně odpouštějí. Kamarádi, co poslouchají špičkové monitory Sonus Faber Cremona, plesají u vyšších modelů nad zdařilými výškami novějších modelů. Já vím, že nesmím dopustit další gamblerský kolotoč obměn a vytrvám u sladěné dvojice Phonar P4 a Densen B-100. Nemohu si dovolit opustit pozlacené, celokovové, teplé knoflíky v nichž se odráží červené světlo diody, majáku v bouři mých bestiálních, finančně zničujících výměn. Upřímně jsem pomocí překladatelských služeb kamaráda Zbyňka, poděkoval p. Sillensenovi, za konečné řešení cesty za mým zvukem. Není dokonalý a umí potrápit. Přístroje typu vybal a hrej nepřipraví možné zklamání. To přijde po nějakém čase, když hudba nebaví.
Život je krátký na nudné hifi.