Densen B-110 / integrovaný zesilovač

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Re: Densen B-110 / integrovaný zesilovač

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Včera ho Pipís ke mně přivezl. Musím říct, že je to příjemný přístroj a na to, že má nějakých 10 kilo, a že jej „Ašman“ koupil za velmi přijatelnou cenu, myslím si, že v nadcházející dekádě zesilovač nemusí řešit. :)
Projev zesilovače je muzikální s dostatečnou agresivitou v dolní části zvukového spektra, basy byly čitelné a dostatečně konturované. Středy a výšky zněly příjemně, tak trochu „lampově“, ale že jde o tranzistory, je znát. Hudební projev byl vzdušný, rozlišení nástrojů a jejich čitelnost zcela jasná. Dokázal bych si ho u sebe představit, ale páč jsem zamrzlý „LampoPhil“ zůstanu u svého. :lol:
K poslechu jsme použili všechny možné zdroje, CD, SACD, LP a tyto nahrávky M. Davis –King of Blue (SACD, CD), A. Dvořák – Slovanské tance (LP), Mettalica – Mettalica (CD), Pink Floyd – Best Off, Time (LP) a Frankovka – Barrique r.2001 (ta nám chutnala nejvíc). :mrgreen:

boxer

Příspěvek od boxer »

Aby díky Barrique nebyl z LampoPhil ........ LahvoPil. :mrgreen:

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Milášek je návykový.
S filtrem ješťě více. Bipolární bas a středů vlahý jas, na výškách jak mazel a to všechno za 44.t. Je to málo peněz za tak návykový zvuk. Zbyňkův B-320 je silnější a do 15W pracuje v Áčku bez celkové zpětné vazby. Ten charakter báječné plynulé průzračné muzikality je v dobře sladěné sestavě nenahraditelný, pro hledače těchto výhod. Pak je spousta jiných cest. Já sám lítal v plně elektronkových, anebo alespoň hybridních zesilovačích léta. S postupným hluchnutím a celkovou změnou vkusu mě to dobré z Densena dává hledané barvy stedů z elektronek a strojovou kontrolu basáků.
Ačkoli je můj model 10 let starý, v mých uších je daleko před modernějšími a třeba i dražšími zesilovači. Jen můj názor. Nic důležitého.
Těší mě Pipísku, že jsi po testech mnoha elektronkových výrobků a dalších poslouchaných strojků spokojen právě s synem Dánska.

knoflicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knoflicek »

Videl jsem Denseny v Corinthii, moc pekne... Nemate nekdo zkusenosti s jejich CD prehravaci??? Taky by me zajimalo, jestli se 110 chova oproti 100 tak, jak je to popsano tady http://www.audiodrom.cz/densenb110.html.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

knoflicek píše:Videl jsem Denseny v Corinthii, moc pekne... Nemate nekdo zkusenosti s jejich CD prehravaci??? Taky by me zajimalo, jestli se 110 chova oproti 100 tak, jak je to popsano tady http://www.audiodrom.cz/densenb110.html.
Tak nejdříve Tě knoflíčku vítám, na webu o hi-fi. Líbí se mi Tvůj obrázek barokních andělíčků.
Líbí se mi přezdívka.

A článek o integrovaných Densenech je pro mě překvapením roku.
Krásně, odborně i pocitově napsaný test o Densenu zde nebyl přesně 10 let, od posledního článku o děleném Densenu v Audio Video Revue v roce. 1996.
Těší mě, že můj krásný B-100 s teplými dětskými hrníčky je zde naprosto přesně popsán a zvukově pochválen. Ano, je citlivý na kabeláž a ostatní komponenty. O vlivu elektroinstalace jde přečíst v vláknu B-110 na sousedním Slovanetu. Nehraje za studena a na přetížené a "znečištěné" elektrické síti. V trpělivých rukou s porozuměním, se stane celoživotním partnerem na jehož místo se může dostat jedině dražší model, anebo model dělený od téže firmy. Je natolik proměnlivý, že si mohu ladit charakter dle osobní nálady. Od více bipolárního provozu přímo na síti, po lehce elektronkový charakter na silném pasivním filtru sítě. I za cenu pomalejších basů. Zapůjčený datový gramofon, Densen B-400 plus, kamarádem Zbyňkem mě ubezpečil, že nebýt pokušení analogem, má cesta za tou mou ideální sestavou byla u konce. Gramofonový zvuk plný barev a rytmu se snoubil, jako pečená kachnička s červeným zelím na jablcích a karlovarským knedlíčkem, zapitý Svatovavřineckým pozdním sběrem Vašeho nejoblíbenějšího vinařství. Mám levné sloupy s hedvábnými výškovými Seas, které hodně odpouštějí. Kamarádi, co poslouchají špičkové monitory Sonus Faber Cremona, plesají u vyšších modelů nad zdařilými výškami novějších modelů. Já vím, že nesmím dopustit další gamblerský kolotoč obměn a vytrvám u sladěné dvojice Phonar P4 a Densen B-100. Nemohu si dovolit opustit pozlacené, celokovové, teplé knoflíky v nichž se odráží červené světlo diody, majáku v bouři mých bestiálních, finančně zničujících výměn. Upřímně jsem pomocí překladatelských služeb kamaráda Zbyňka, poděkoval p. Sillensenovi, za konečné řešení cesty za mým zvukem. Není dokonalý a umí potrápit. Přístroje typu vybal a hrej nepřipraví možné zklamání. To přijde po nějakém čase, když hudba nebaví.
Život je krátký na nudné hifi.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Nezlob se ale to je otázka! Kdo myslíš, že tuto kombinaci zkoušel? To je jak věštit z koule.
Domluv se v Mellise, zaplať zálohu a poslechni doma.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

knoflicek píše:Videl jsem Denseny v Corinthii, moc pekne... Nemate nekdo zkusenosti s jejich CD prehravaci??? Taky by me zajimalo, jestli se 110 chova oproti 100 tak, jak je to popsano tady http://www.audiodrom.cz/densenb110.html.

Plynulost tekutého zvuku odvádí pozornost od veškeré techniky, neurózy ze zvuku.

Kombinace přehrávače B-400 plus a děleného zesilovače B-200 - B-320 je pro mě cíl do budoucna. Tímto spojením se dostanu k soustředěnému poslechu hudby. Naprostá většina nahrávek puštěná tímto symbiantem, dává zapomenout, že je to jen nedokonalý reprodukční systém. Rekonstrukce záznamu je natolik zdařilá, že dávám Zbyňkovi za pravdu vtom, že gramofon není na pořadu dne. Rozsáhlá sbírka má jediný účel. Potěšit majitele i návštěvu.
Všechna CD jsou poslouchatelná. Je slyšet rozdíl v nahrávce. Ale nevyrobí odpad z 85% vaší sbírky, kvůli tomu, že ve studiu u mixážního pultu neseděl hifista.

Rozdíl v modelu B-100/ B-130, který mám poslechnutý, je v větším rozlišení. Kvalita basů. Dálkové ovládání. Novější jsou dál. Lehký posun do neutrality. Ještě čistější a rychlejší výšky.

B-100 má své kouzlo. Jeho konstrukce pro poslech je správná, nikoli dokonalá. Odzkoušené to mám díky Renownovi. Dlouho vyráběl úspěšný levný zesilovač Pro-Ject 7. Navrhl mi jednoduché vylepšení, které provedl. Test prokázal, že posílení kapacity filtrace přináší obrovské posílení dynamiky a přesnější bas. Nahrávky byly detailní. Z pohledu pravdivé reprodukce to byl posun v před. Dokonce se odstranila citlivost na zahřátí obvodů několikahodinovým provozem. Po týdnu mi přišlo, že mě poslech nebaví. Spíše se jednalo o kulisu. Návrat na původní zapojení byl lepší.

Odpovědět