Mcintosh msa5500
Mcintosh msa5500
Ma niekto osobnu skusenost s Mcintosh msa5500, pripadne inym all in one riesenim v tejto kategorii a vyssie a chcel by tuto skusenost vyzdielat? Paci sa mi myslienka "neriesit kable a dalsie zariadenia" ak uz nastal cas a vyrobcovia vedia ponuknut alternativu.
Re: Mcintosh msa5500
Sahl bych radeji po Moon ad. znackach, McIntosh si necha zaplatit "lesk". Zalezi co od toho clovek chce, v teto cenovce uz bych si dal radeji vic prace a nasel separatni komponenty, clovek ma vice variability a vysledek bude urcite lepsi. Nikde neni recene, ze musi sahodlouze laborovat a utracet za kabelaz nesmysly. Samozrejme zalezi na celem retezci, velmi obecny dotaz, velmi obecna odpoved.
Musím říct že se mi taky All in on přístroje líbí. Třeba do obyváku kde nechcete mí další věž komponentů je to super. Ale má to (alespoň pro mě) spoustu kompromisů. Aby se do přístroje vše vlezlo, musí se dělat řada ústupků. Hlavně zesilovač bude ve většině případů ve třídě D (kterou já nemusím). I když, na výstavě jsem si krátce poslechl novou Symphoniu a nebylo to vůbec špatné. Vývoj jde zjevně kupředu. Dále se tam musí vejít Streamer, napájení, předzesilovač, phono, DAC a možná i CD player. Pak je na každou z těchto věcí opravdu málo místa.
Ale hlavní nevýhodu vidím v tom že to je komponent s dac a streamerem. Tyto věci jdou strašně rychle dopředu. A třeba streamový klient vyžaduje časem aktualizace. A pokud se ho výrobce rozhodne nepodpořit další aktualizací. Stane se z toho neprodejný kus techniky. Ano, pak sice stačí připojit zase novou krabičku a hraje se dál. Jenže to pak ztrácí význam kupovat si vše v jednom. Takže za mě, bych si takový zesilovač klidně koupil do toho obyváku. Ale s cílem že to je spotřebka řekněme na 10-15let. A podle toho bych se rozhodl kolik do toho vrazit peněz.
Ale hlavní nevýhodu vidím v tom že to je komponent s dac a streamerem. Tyto věci jdou strašně rychle dopředu. A třeba streamový klient vyžaduje časem aktualizace. A pokud se ho výrobce rozhodne nepodpořit další aktualizací. Stane se z toho neprodejný kus techniky. Ano, pak sice stačí připojit zase novou krabičku a hraje se dál. Jenže to pak ztrácí význam kupovat si vše v jednom. Takže za mě, bych si takový zesilovač klidně koupil do toho obyváku. Ale s cílem že to je spotřebka řekněme na 10-15let. A podle toho bych se rozhodl kolik do toho vrazit peněz.
Dik za nazory. Myslienka jedneho zariadenia v obyvaku je lakava, uvidime, ci nam prinesie nejake novinky v tejto oblasi Mnichovska vystava. Ak to dobre vnimam, tak v oblasti analogovych zosikov (okrem "D") je ten pokrok pomerne maly a skor sa zameriava na modifikacie a materialy, pripadne sposob ako lepsie sklbit predok a zosik do jedneho zariadenia. Tie "D"-ckove maju zaujimavy boom, tak mozno sa dockame aj all in one s moznostou upgradovania DAC a pod.
Ahoj,
pokud bych volil "All in one", nebál bych se zahrnout do výběru tenhle velmi kvalitní Musical Fidelity s výborným zesilovačem i mechanikou, zvláště za jejich výprodejovou cenu
:
https://www.sg-akustik.de/shop/musical- ... er=SW20773
nebo formou předzesu:
https://www.sg-akustik.de/shop/musical- ... =SW25240.1
Není to McIntosh, ale upřímně, souhlasím s Koudym. Mě osobně zatím zvukově žádný neupoutal...
Ale je to o preferencích zvuku a jeho celkovém podání.
pokud bych volil "All in one", nebál bych se zahrnout do výběru tenhle velmi kvalitní Musical Fidelity s výborným zesilovačem i mechanikou, zvláště za jejich výprodejovou cenu

https://www.sg-akustik.de/shop/musical- ... er=SW20773
nebo formou předzesu:
https://www.sg-akustik.de/shop/musical- ... =SW25240.1
Není to McIntosh, ale upřímně, souhlasím s Koudym. Mě osobně zatím zvukově žádný neupoutal...

Ten MF CD ripping preamp som mal nejaku dobu a bola to mizeria. Ruky prec. Uplne prekonany koncept od firmy co mozno robi dobre koncaky, ale SW nezvlada.
Ale celkov all-in-one by som nezavrhoval - aj ked asi za 10 papierov by som si vybral nieco ine ako McIntosh. napr nejakho “DAC bude zastaraly: by som uz dnes neriesil - DAC je uz dnes uplne zrely produkt, ktory ked je kvalitny dnes, bude kvalitny aj o 5 rokov, nejaky zasady vyvoj formatov alebo sposob D-A prevodu uz par rokov nebadat, akurat mozno DSP schopnosti tyou Dirac alebo ine DRC systemy.
Bude to urcite sada kompromisov, ale nie v oblasti nejakej potencialnej zastaralosto DACu alebo streamera.
Ale celkov all-in-one by som nezavrhoval - aj ked asi za 10 papierov by som si vybral nieco ine ako McIntosh. napr nejakho “DAC bude zastaraly: by som uz dnes neriesil - DAC je uz dnes uplne zrely produkt, ktory ked je kvalitny dnes, bude kvalitny aj o 5 rokov, nejaky zasady vyvoj formatov alebo sposob D-A prevodu uz par rokov nebadat, akurat mozno DSP schopnosti tyou Dirac alebo ine DRC systemy.
Bude to urcite sada kompromisov, ale nie v oblasti nejakej potencialnej zastaralosto DACu alebo streamera.
Dakujem za reakcie. Ano, tie kompromisy su jasne, ale to je aj v podstate vacsina obyvakou a zlu akustiku asi tazko napravite lepsim DAC-om, ale s DSP v takychto all in one by to mohlo byt pre vela uzivatelov zaujimave. Uvidime, kam sa to teda bude uberat dalej.
Dobra zmienka ohladne DSP, avsak nevidim ze by mal ten McIntosh integrovanu mozmost DSP, ma vsak Roon ready takze moze sluzit ako Roon bridge (endpoint) a DSP si urobit v externom Roon serveri kde moznosti DSP su.