NAD 352 Syčení potenciometru
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
NAD 352 Syčení potenciometru
Dobrý den
Mám dotaz. U mého NAD 352 syčí potenciometr když zesiluji hudbu je to slyšet zejména u tichých pasáží. Na prázdno bez puštěné hudby nic slyšet není. Nedávno jsem měl sejmutý kryt a zesilovač jsem vyfoukal stlačeným vzduchem foknul jsem i na potenciometr a syčení na nějaký čas ustalo. Ale už to dělá znovu. Setkali jste se někdo s něčím podobným? Je možná nějaká údržba potenciometru? Sprej na kontakty ,olej nebo něco spec.? poraďte
Mám dotaz. U mého NAD 352 syčí potenciometr když zesiluji hudbu je to slyšet zejména u tichých pasáží. Na prázdno bez puštěné hudby nic slyšet není. Nedávno jsem měl sejmutý kryt a zesilovač jsem vyfoukal stlačeným vzduchem foknul jsem i na potenciometr a syčení na nějaký čas ustalo. Ale už to dělá znovu. Setkali jste se někdo s něčím podobným? Je možná nějaká údržba potenciometru? Sprej na kontakty ,olej nebo něco spec.? poraďte
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: NAD 352 Syčení potenciometru
Asi je to NADi nemoc
. Muj predchozi C320 to zacal delat po cca 4 letech provozu, nynejsi C375 dokonce po pouhych 7 mesicich. Zatim jen malinko, ale i tak pujde na reklamaci.
Oba zasilovace pouzivane v nekuracke domacnosti, stabilni teplota, vlhkost 30-55%, spis min prasna domacnost...
Zvlast u zanovniho C375 me to prekvapilo, ale je to jeho jedina mala nevyhoda, hromada velkych vyhod prevlada.

Oba zasilovace pouzivane v nekuracke domacnosti, stabilni teplota, vlhkost 30-55%, spis min prasna domacnost...
Zvlast u zanovniho C375 me to prekvapilo, ale je to jeho jedina mala nevyhoda, hromada velkych vyhod prevlada.
To syčení vychází z bedny/obou beden nebo přímo ze zesilovače v oblasti potenciometru?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
U me z beden. Klasicky susteni/chrceni vadnyho potenciometru. Nejslysitelnejsi u basovych signalu.
Tohle je sice základ, ale i tak se zeptám: Nepomohlo ani klasické několikanásobné protočení celého rozsahu potenciometru (samozřejmě že při vypnutém zesilovači
)?

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
U me ne...
Pokud je v záruce, tak asi není co řešit.
Jinak bych vyzkoušel [youtube]9ZxNtxOoeWA[/youtube]
Jinak bych vyzkoušel [youtube]9ZxNtxOoeWA[/youtube]
Nejlepší je výměna za kvalitní potenciometr nebo odporový přepínač stejné velikosti. Záruka nic neřeší - máte s tím starosti, platíte dopravu a stejně vám tam dají stejnou součástku, která začne blbnout plus minus po stejné době.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Záruka řeší opravu za 0 Kč, dopravný je v mým případě 0 Kč a že by všechny potenciometry všech zesilovačů NAD začly šustit po 7 měsících provozu...? Neviděl bych to tak extrémisticky.
za mna by som to tiez riesil reklamaciou z jednoducheho principu. Ked si to sami opravite tak vyrobca sa nikdy nedozvie, ze ich vyrobok obsahuje "nekvalitne" potenciometre, pripadne z nejakeho dovodu sa kazia. Ked sa im to bude pravidelne vracat tak budu vediet, ze v dalsom produkte to musia nejako vyriesit, ci uz inou konstrukciou alebo potenciometrom.
Ako vyrobca elektroniky by ste tiez nechcel kazdy mesiac riesit reklamacie potenciometrov, nabuduce by ste si dal nato dobry pozor. Poznam to od nas z firmy. Pokial si niekto na nieco nestazuje tak to nikto riesit nebude. Aj ked pocas vyroby sa odhalia niake nedostatky, tak sa to vzdy zvedie nato, pouzivame to 3 roky nikto si nestazoval, tak naco stym nieco robit?
Ako vyrobca elektroniky by ste tiez nechcel kazdy mesiac riesit reklamacie potenciometrov, nabuduce by ste si dal nato dobry pozor. Poznam to od nas z firmy. Pokial si niekto na nieco nestazuje tak to nikto riesit nebude. Aj ked pocas vyroby sa odhalia niake nedostatky, tak sa to vzdy zvedie nato, pouzivame to 3 roky nikto si nestazoval, tak naco stym nieco robit?
Z hlediska zpětné vazby výrobci máte pravdu, ale na druhou stranu výrobce velmi dobře ví, jestli ho potenciometr stál 50 centů nebo 3 dolary. Záleží taky na přístupu servisu, třeba to jenom vyčistí a promažou, takže tam za půl roku jste znova.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Vrárítm se k otázce
V záruce zesilovač už dlouho není vyměnit ho za jiný když funguje a ještě dloho fungovat může není to co jsem měl na mysli na to jsem přišel i sám.
Jinou radu nemáte? jestli se dá vyčistit či jinak opravit?
V záruce zesilovač už dlouho není vyměnit ho za jiný když funguje a ještě dloho fungovat může není to co jsem měl na mysli na to jsem přišel i sám.
Jinou radu nemáte? jestli se dá vyčistit či jinak opravit?
To video nahoře nestačí nebo v čem je problém?
Potenciometr, který vydává pazvuky podle mě nefunguje. Opravitelné to není. Další možností je, že jím prochází stejnosměrný proud, což by neměl. Závada by pak byla v elektronice předzesilovače.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pardon to jsem nějak přeskočilsartel píše:To video nahoře nestačí nebo v čem je problém?
díky