Náhrada NAD C 326BEE

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
ForeignerOnEarth
Příspěvky: 23
Registrován: 11 čer 2018 12:39
Kontaktovat uživatele:

Náhrada NAD C 326BEE

Příspěvek od ForeignerOnEarth »

Zdravím, používám řetězec FLAC/MP3 na Synology NAS -> BlueSound Node v3 -> Pro-ject DAC S2+ (Sabre ESS 9038) -> NAD C 326BEE -> Xavian Bon Bonus + Klipsch SW-10R. NAD teď odkráčel a hledám náhradu pokud se jej nepodaří opravit nebo to nebude rentabilní.
Hudebně mně uvedená sestava vyhovovala v rámci financí, není úplně vyloučeno, že bych se posunul i do vyšší kategorie, ale nejspíš by to pak kazily prostory obýváku (sice 7,1x3,5m, ale nevhodná skla, ...) a často i kvalita nahrávek (rock 70.-80., folk/country, klasická hudba různé kvality nahrávky, ...). NAD už nedělá analogové zesilovače a DACy budou asi horší, než ten můj dedikovaný, Yamahy, Maranzy, ... asi nechci. Nabízejí mně ke Xavianům Vincent SV 500, ale dát 30 000 Kč jen na jedno doporučení je trošku odvaha. Koukal jsem na zlevněný ARCAM HDA SA 20, protože mám k Sennheiserům HD 660S ARCAM ir-DAC II a zdá se mně hodně O.K., ale prodejce zesilovače ARCAM označil za dost nepovedené, a proto tak moc zlevněné. Právě kombinace starý analogový NAD + Xaviany mně připadají hodně muzikální a dynamické a zábavné a nejspíš mě zaujme více emotivní podání, než nějaká přesná analytika, se kterou je nuda. Ten subwoofer Klipsch hodně pomáhá dokreslit Xavianům to, na co nemají objemově a na rozdíl od mnoha SW tak tenhle není jen dunění, ale přidává base barvu a třeba i varhanní koncert v kostele podá v hloubkách vlastně sám. Takže nevím, jestli třeba dražší repro by jen přidaly to, co z toho sw už stejně mám. A zase jestli nějaký drahý zesilovač není na ty levné bedny škoda? Nemám představu co bych reálně získal, kdybych do toho nacpal postupně dalších 100 litrů, třeba bych jen zjistil, že nejmilejší nahrávky fakt lepší nebudou. A to mám od něčeho i několik kopií a třeba je z nich nejdynamičtější MP3 s nic moc vzorkováním a FLACy zaostávají. Možná nemám profi uši a stačí mně levně nabuzené emoce?

Uživatelský avatar
Newkeny
Příspěvky: 80
Registrován: 22 srp 2018 19:04
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Náhrada NAD C 326BEE

Příspěvek od Newkeny »

Tedy, omlouvám se za upřímnost, ale dost se v tom názorově topíte...na jednu stranu píšete o pouhém "jednom " doporučení a dalším "jednom" názoru na Arcam a tady vlastně hledáte také pouhé názory. I kdyby někdo reálnou zkušenost měl a třeba i vaši sestavu přímo doma ve svých podmínkách, bude pro vás jeho názor stejně relevantní (pokud ho osobně neznáte a nevíte zda vnímá hudbu podobně jako vy), asi jako rada ohledně barevného podání TV. ;) Prostě si někde oproti záloze zapůjčte jeden či dva zesilovače střední třídy, včetně Arcamu i Vincenta a pak jeden trošku dražší (dle vlastního uvážení, protože představu o cenových relacích a výhodnosti koupě má také v podstatě každý odlišnou), dejme tomu KINKI Studio (který koneckonců u Xavianů prodávají) a bude jasno. *thumbs up* Názory budou vždy různé a zůstanou právě pouhými názory a to na co se řečnicky ptáte v poslední otázce vám opravdu nikdo nezodpoví, pouze vy sám. *palec* Pěkný den.

Kofim
Příspěvky: 36
Registrován: 27 říj 2022 19:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Náhrada NAD C 326BEE

Příspěvek od Kofim »

Zdravím, také vlastním C326bee, kterou mám k plné spokojenosti opravenou (vynechával jeden kanál)/upravenou (výstup preamp XLR) od p. Vrany z casea. Při této příležitosti byly vyměněny vyschlé kondenzátory a přístroj vyčištěn. Přístroj dennodenně využívám jako PRE pro aktivní monitory.
Pokud bych uvažoval o náhradě za vyšší level, šel bych do marantzu model 40n (vyzkoušen na bezpočtu pasivních beden).

Uživatelský avatar
Tacmud
Příspěvky: 41
Registrován: 13 říj 2008 19:41
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Náhrada NAD C 326BEE

Příspěvek od Tacmud »

A co marantz 7000N? (mám 325bee)

Liamee
Příspěvky: 439
Registrován: 16 kvě 2023 18:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada NAD C 326BEE

Příspěvek od Liamee »

A co se kouknout na datum kdy bylo tohle vlákno aktivní?

Uživatelský avatar
Tacmud
Příspěvky: 41
Registrován: 13 říj 2008 19:41
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Náhrada NAD C 326BEE

Příspěvek od Tacmud »

A? To musím zakládat nové nebo co?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host