Nákup "vintage" zesilovače

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nákup "vintage" zesilovače

Příspěvek od Felčar »

Ahoj, mám v plánu si pořídit "nový" zesilovač, něco staršího, ale zachovalého, z let 70.tých nebo začátku 80.tých, spíš integráč, ale koncáku + předzes. se nebráním (přemýšlel jsem o Sony TA-E/N 86/88), ale mám cenový limit tak do 10.000 (takže tam bych se vešel tak s půlkou), zajímají mě vaše nápady, případně nějaké tipy
mám doma Sony STR-6800, Accuphase E-202
předem díky za nápady *thumbs up*

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nákup "vintage" zesilovače

Příspěvek od Felčar »

našel jsem tohle: http://www.ebay.de/itm/Luxman-5L15-LEGE ... 3ccccdbf55

nějaké zkušenosti s tímto strojem? co jsem tak vyčetl, tak není úplně běžný, specifikace zde: http://audio-heritage.jp/LUXMAN/amp/5l15.html

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Koupil jsem si ku radosti tento zesilovač a nestačíl se po vybalení divit, jak že to výborně hraje a skvěle vypadá.

http://www.ebay.de/itm/LUXMAN-L510-Voll ... 2ec4226146

Hifisti, nečtěte dál: má skvěle udělané korekce *2thumbsup*

Mám ještě konec a předek od Luxman 02 a mám dojem, že ten L510 nehraje hůř. Spíš asi lépe. Bude ale samozřejmě záležet na kombinaci s bednami.
Ale mě už je celkem jedno jak to hraje, mě zajímá jak to vypadá.
(Hifisti jsou na tom stejně, jde jim o vzhled a pocit, jen oni si to nepřiznají.)

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

nakonec jsem sehnal tento, Pioneer A-27 (A-0012), http://www.audio-heritage.jp/PIONEER-EX ... -0012.html

Obrázek

Top model z rok 1979, jsem zvědavý jak bude hrát, měl by dorazit přístí týden :)

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

To je krasavec, málem bych záviděl ... ale blahopřeju! Věřím, že si s ním užiješ hodně radostné muziky!

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Bohužel, zesilovač ke mně zřejmě nikdy nedorazí, prodejce mě podvedl... *headbang*

Období smutku za ztracené peníze i natěšení skončilo...

Výběr pokračuje, stroj z let 1968-1984, cena okolo 10.000, nějaké návrhy? :P

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Tak se trochu rozepiš .Bude to zajímat víc soukmenovců...Viz kolegové od vedle http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=17&t=1509

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Presne tak, jak pise Dr.Vostep!!
Dej sem podrobnosti. Jmeno. Adresu. Cokoli.
Pred takovymi lidmi je treba varovat!
Myslim, ze trest smrti je v tomto pripade prehnany ( :mrgreen: ), ale opetne zavedeni useknuti prave ruky za kradez (a dnes bych to rozsiril i na podvod) bych rozhodne uvital! ;)

sekal

Příspěvek od sekal »

Felčar :
A proč vlastně chceš pořizovat další vintage zesilovač ? Accuphase již nevyhovuje ? ;)

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Podvedl mě stejný Ján Barč jako píše kodlNAD na vedlejším HighEnd Foru...napíšu mu a třeba se domluvíme na společném trestním oznámení *taktone*

ad sekal: Accuphase je super, jen jsem postupně rozšířil svoje hi-fi na tři repro, DALI VI, DALI 109 a DALI 15 (v záloze mám ještě starší Sony SS-E55), chtěl bych mít v provozu všechny, a i když má Accu tři výstupy na repro, chtěl jsem trošku zvukovou změnu, něco podobného, ale "jiného" :P
no snad mi něco dopadne tentokrát...

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Hoď sem jeho kontaktní údaje.Ať se to více rozšíří.A pokud to bude možné i jeho odkazy a vše kolem...

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Jan Barc, Maly Lipnik 35, 06546, email byl původně janbarc@azet.sk, ale asi používá několik, na dobírku neposílá, pouze osobní odběr (dost o tom pochybuji) nebo peníze předem, komunikace byla nedjřív v pořádku, pak se to prodlužovalo až se odmlčel úplně...
vystavoval pár věcí na bazoš.cz teď už je tam zřejmě nemá, možná má jiný mail, a pak na hifionline... :!:

mac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mac »

Zkus se podívat na Dual CV1460, jednak je moc hezký a druhak si myslím, že hraje neskutečně dobře, zkoušel jsem jej proti Accuphase E210 a nevěřil jsem svým uším, Dual byl o kus lepší. Většina mých kamarádů si jej pořídila jako rezervu nebo jako zes. pro druhou sestavu

sekal

Příspěvek od sekal »

mac : Můžeš se trochu rozepsat, v čem (konkrétně) byl ten Dual lepší než Accuphase ?

Odpovědět