Ne nezní všechny zesilovače stejně - měření

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ne nezní všechny zesilovače stejně - měření

Příspěvek od BVa »

že se měří statickou sinusovkou
Je to nezmysel, sorry.. IMD, CCIF, DIM, TIM, multitón..
je také důležitá samotná zátěž zesilovače aneb mělo by se měřit do komplexní zátěže RLC
Čo ti bráni merať signál na na výstupe zosilňovača s pripojeným reproboxom??? Prípadne si vyrobiť komplexnú záťaž simulujúcu impedanciu reproboxu..Vylúčiš tým miestnosť, mikrofón.....a budeš merať skutočne zosilňovač ;) A ver, że nič prevratné nezistíš.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

já píšu že "běžné měření THD je podle mě už nevyhovující" a ty mě odpovíš "Je to nezmysel, sorry.. IMD, CCIF, DIM, TIM, multitón.." jako chápu že mě musíš za každou cenu oponovat ale který výrobce zesilovačů běžně uvádí v parametrech "IMD, CCIF, DIM, TIM, multitón" - prosil bych trochu střízlivého uvažování - prostě běžně se uvádí THD, THD+n a to je podle mě už nevyhovující a na tom si trvám.

"Čo ti bráni merať signál na na výstupe zosilňovača s pripojeným reproboxom??? Prípadne si vyrobiť komplexnú záťaž simulujúcu impedanciu reproboxu..Vylúčiš tým miestnosť, mikrofón.....a budeš merať skutočne zosilňovač ;) A ver, że nič prevratné nezistíš."

ve skutečnosti mě je jedno jaké je napětí nebo proud na výstupu zesilovače, jediný co mě zajímá je jak přesně energie zesilovače dokáže hýbat s membránou reproduktoru a protože tahle výchylka se měří blbě tak se to měří mikrofonem. K vyloučení místnosti a reproduktorů došlo tím že se jedná o poměrové měření tj. místnost i reproduktory jsou neměnné a mění se jen zesilovač. Ohledně převratnosti jsem již poslal 3 měření k porovnání a tvůj povýšený ton se mě vůbec nelíbí.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Nezmysel je celé tvoje meranie.. Meráš nelinearity reproduktorov, nelinearity súčiastok výhybky ( výkonovo zaťažené kondenzátory a nelinearita cievok- jadrá), meráš skreslenie mikrofónonu a jeho preampu, celé je to navyše kontaminované hlukom pozadia, tými náhodnými "ambientmi". Nelinearity zosilňovačov, ktoré chceš zistiť,su takto hlboko utopené pod rozlíšením tvojho " merania", v šume a hluku pozadia...
At ťa zaujíma
jediný co mě zajímá je jak přesně energie zesilovače dokáže hýbat s membránou reproduktoru
tak porovnávaj skreslenie signálu na vstupe do boxu so signálom z mikrofónu...A zistíš skreslenie boxu, ale nie zosilňovača ;)
A reči o " statickom" sinuse sú nezmysel, zosilňovač jednoducho zosilňuje okamžité napätie na jeho vstupe. Nepozná "históriu" signálu a nevie čo príde.A aj meranie THD vs.kmitočet ukáže dosť, len treba to správne interpretovať.. Ale však rob čo chceš, daj si to aj patentovať, ale o zosilňovačoch takto zistíš akurát "kulový".. :!:

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Tohle téma, ne nezní všechny zesilovače stejně. Tak to snad ví každý kdo měl doma více jak jeden zesilovač. Na to netřeba nesmyslné měření, stačí vlastní posouzení, a zvukové preference.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

MCM který z grafů A, B, C, ukazuje nejlepší zesilovač?
A poprosil bych o krátké vysvětlení, podle čeho se to pozná.
Děkuji.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Jarda69 :
A proč se pořád vyžadujes odpověď na to, který je nejlepší?
To tu nikdo neřešil. Jednalo se o to, že každý zesilovač zní jinak . Jak k tomu dospěl to je věc jiná.
A že nezní všechny stejně je jasné kazdemu

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tomu asi každý rozumí, že zní jinak. Ale na to ti stačí ucho.
Mě by právě zajímal smysl toho měření a jak jeho výstup vyhodnotit.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Smysl byl asi ten tímto měřením dokázat rozdílnost. Že nezní všechny stejně každý ví ( kdo měl víc než jeden zesilovač jak zde bylo psáno). .... Proč to chtěl dokazovat - nevím
Tohle zřejmě není správný způsob dokazování jak mu zde dokazují.
Nejspíš by vyšel graf pokaždé jinak i kdyby dělal dokola to samé s tím samým zesilovačem ; takže taky mi není jasny smysl 🙂

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Myslím, že jde o věčný problém, jestli zesilovače, které měří stejně také hrají stejně. Z těchto měření vycházejí stejně A a C. Znějí stejně? Pokud ne, tak je to (další) měření z hlediska uživatele k ničemu.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

to Pesi:

"Že nezní všechny stejně každý ví" -- to pochybuju viz volna-diskuse/zni-vsechny-zesilovace-stejne-t6829.html
"Nejspíš by vyšel graf pokaždé jinak i kdyby dělal dokola to samé s tím samým zesilovačem" -- tvoje teorie se mě nepotvrdila

to All:

mám v plánu ještě udělat experiment s bateriově napájeným Streamerem v notebooku - změřit jestli se liší zkreslení pokud se napájí z baterie/ze sítě

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Mcm : jo,ok, každému to asi jasné není . To je jedno . BVa ti a jiní ti k té metodě měření napsali své, a pokud ti to opakovaně vychází pořád stejně, prosím . Nevím k čemu to vlastně je.
Většině je jasné že zesilovače ( i všechny jiné komponenty) nezní stejně - jsou prostě jiné ( technicky) , tak se to nějak projevit musí.
Akorát mi to připomíná kdyz jsem si jako postpubertak zkoušel nahrávat na kotoucak přes mikrofon v domnění jak jsem na všechno a všechny vyzrál .....

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

dělám to protože mě to baví a ne proto abych na někoho vyzrál.

Bva: Meráš nelinearity reproduktorov, nelinearity súčiastok výhybky ( výkonovo zaťažené kondenzátory a nelinearita cievok- jadrá), meráš skreslenie mikrofónonu a jeho preampu, celé je to navyše kontaminované hlukom pozadia, tými náhodnými "ambientmi". Nelinearity zosilňovačov, ktoré chceš zistiť,su takto hlboko utopené pod rozlíšením tvojho " merania", v šume a hluku pozadia...

Bva:"Meráš nelinearity reproduktorov, nelinearity súčiastok výhybky "
--ve všech měřeních to je stejné a mění se jen zesilovač.

Bva:"celé je to navyše kontaminované hlukom pozadia, tými náhodnými "ambientmi"
-- to je vyřešeno změření úrovně hluku pozadí na začátku měření, měření na stejném zesilovači se několikrát opakuje a výsledek pokaždé stejný - kdyby byl ovlivněn náhodnými "ambientmi" tak by se měnil

Bva:"nelinearity zosilňovačov, ktoré chceš zistiť,su takto hlboko utopené pod rozlíšením tvojho " merania", v šume a hluku pozadia."
-- největší kravina jsi napsal - když prostým uchem slyšíš že každý ten zesilovač hraje jinak tak není důvod aby to samé zachytil a změřil kalibrovaný měřící mikrofon který je citlivější než lidské ucho.

Bva: " A reči o " statickom" sinuse sú nezmysel, zosilňovač jednoducho zosilňuje okamžité napätie na jeho vstupe. Nepozná "históriu" signálu a nevie čo príde.
--to by musel být ideální zesilovač který ale neexistuje - v reálném zesilovači kondenzátory a cívky ovlivňují signál tak, že vlastnosti zesilovače závisí na "historii" předchozího signálu.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

To si usnul nebo proč to nemá žádnou pointu?
Jinak chválím, že bojuješ do posledního muže. Jinej by to po pár příspěvcích vzdal a uznal by, že to je kravina.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

To vám to ještě pořád pánové nedošlo? Tohle je mcm, ten nikdy neuzná, že to je kravina, protože to prostě nechápe. I to co je pro ostatní i jen logicky vydedukovatelný, to mcm naprosto uniká. Ani triviálně jednoduchý nikdo mu nedochází a nikdo mu je nevysvětlí, protože on prostě vůbec nepobírá o čem je řeč. Xkrát tu už předvedl, že věšinou nemá ani páru o čem se to pokouší diskutovat, ale sám sebe vždycky přesvědčí, že je to jednoduchý a on tomu dokonale porozuměl a jsou to tudíž naopak všichni ostatní kdo tomu nerozumí. A tak si dál pojede to svoje přesně ve stylu - "všichni kolem mě jsou blázni, jenom Já jsem letadlo." *hura*

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

mcm
18.12.2024 som ti napísal
však skús porovnať dve merania po sebe, bez toho, aby si čokoľvek menil.
Urobil si to :?: Sú tie merania úplne identické :?: ;)

Odpovědět