Připojení repro k zesilovači

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vision »

Pokoušel jsem se zapojit kabely s banánama od repro do zesilovače, který jsem koupil na ebayi (Luxman). Byl jsem zvyklý na docela jiné zapojení, tohle neznám.
Banány tam strčit nejdou, jsou tam nějaký kovový zaslepky, který vyndat nejde. Myslím, že by tam nešla ani reprosvorka, není jí kam zastrčit.
Má to díru jen na drát z boku. Nemůžu ale uvěřit, že je možné jen takové zapojení.
Máte s tím zkušenosti?
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
vintage
Příspěvky: 746
Registrován: 28 bře 2009 20:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vintage »

Normální terminál, oholíš drát, prostříč ho dírou a přitáhneš :-) Někdy si připadám jako bych spadl z Marsu :roll:

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vision »

Tak tohle je mi naprosto jasné a právě tohle nechci.
Mám kabely s banánkama a vydličkama.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vision »

Nejsou na to potřeba takový banánky?
Obrázek

Uživatelský avatar
vintage
Příspěvky: 746
Registrován: 28 bře 2009 20:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vintage »

To by asi šlo, ale čím míň spojů, tím líp! Nechal bych tam holý dráty...

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od Odar »

Podobne zaslepky som mal kedysi na AVR Yamaha - vytahoval som ich zahnutym drotikom.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vision »

Vždyť se ale všechny pořádný kabely prodávají s banánkama, vydličkama a pod. Tedy pokud se nejedená o metráž.
Takže budu muset změnit kabeláž (stejně to mám v plánu). Co třeba tohle... to nebude oxidovat.
Obrázek

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od Odar »

Este raz - vytiahni tie zaslepky zahnutym drotikom a banan tam potom das.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vision »

Odar píše:Podobne zaslepky som mal kedysi na AVR Yamaha - vytahoval som ich zahnutym drotikom.
Ono to asi ani nejsou záslepky, vypadá to jako součást těch umělohmotných matic.
Kam bych měl ten zahnutý drát strčit?

Uživatelský avatar
vintage
Příspěvky: 746
Registrován: 28 bře 2009 20:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vintage »

vision píše:Vždyť se ale všechny pořádný kabely prodávají s banánkama, vydličkama a pod. Tedy pokud se nejedená o metráž.
Takže budu muset změnit kabeláž (stejně to mám v plánu). Co třeba tohle... to nebude oxidovat.
Obrázek
ty tzv. "pořádný" kabely (čest výjimkám) o kterých mluvíš nejsou nic jiného než "prachobyčejná" metráž (většinou ta levnější) zabalená v pěkným obalu :-) Nebo si myslíš, že taková malá firmička vyrábějící hifi bižuterii si motá vlastní vodiče? V 99% případů kupují někde metráž ;-)

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vision »

Zapojil jsem to takhle hovadsky.
Obrázek

Uživatelský avatar
vintage
Příspěvky: 746
Registrován: 28 bře 2009 20:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vintage »

taky to jde :-)
*offtopic* a jak to tedy hraje s Kappama?

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vision »

Zatím nemám předzes. tak nechci dělat závěry. Cpu to do zesíku přímo z DACu. I tak maximální spokojenost.

Uživatelský avatar
Asket
Příspěvky: 267
Registrován: 03 kvě 2010 00:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od Asket »

v Denonu avc byly take zaslepky... v tom strede tez jsem je povytahoval na bananky.
melo by to jit, pac konstrukcne vypadaji skoro stejne... snadno vytahnout nesli jen pro info... pac me bylo zprvu divny proc jeden zesik je na banancich a druhy na kablu

a ted uvaz koupis si krautwire za 80k kabel... a ty bananky ucvaknes ?? blbost.

zkus se po netu podivat ci poptat jinych hifistu se stejnym zesikem... nebo vyrobce jak to vyndat z toho stredu. ja to vytahal tenkym sroubovackem...

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení repro k zesilovači

Příspěvek od vision »

Já nevím... už jsem to dost poničil tím jak do toho pořád dloubu vším možným. Mám pocit, že to nepůjde. Ty "záslepky" jsou kovové a vůbec nevypadají na to, že by měli jít vyndat. Připadá mi to tak, že ten kov je prostě součástí celé té umělohmotné svorky.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host