Propojení PC -> AVR -> zesilovač

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
vision
Kontaktovat uživatele:

Propojení PC -> AVR -> zesilovač

Příspěvek od vision »

Chtěl bych poprosit o laické vysvětlení, co se týče tohoto zapojení. Mám na mysli hlavně kvalitu signálu.
Takže... PC propojím digitálně s AVR a AVR s integrovaným zesilovačem analogově z pre out výstupu AVR. K zesilovači je připojen i subwoofer (sub out).
Hudbu přehrává zesilovač, nikoliv AVR.
Prosím neřešte teď kino, centr a pod.
Jen mě zajímá co se v tomto případě konkrétně dějě s původním signálem z PC.
Tedy co tento signál zpracovává, co ovlivňuje jeho kvalitu a pod.
Děkuji.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojení PC -> AVR -> zesilovač

Příspěvek od Hellboy »

Převodníky v avr převedou zvuk z digitálu na analog. Na jejich kvalitě docela záleží a většinou nebudou v avr nic moc. Pak se bude avr de facto chovat jako pre amp. Buď můžeš zapnout DIRECT mód, kdy vypneš všechny překážky v cestě zvuku a necháš ho jen projít do pre outů, což by snad nemělo zvuku způsobit nějakou zásadní újmu, nebo necháš zapnuté obvody na "vylepšování" zvuku a pak zase záleží na tom kterém receiveru jak je udělaný. Někdy se s tím dají dělat divy, ale hardcore hifista b si odplivnul, v zásadě ale dobrý pre amp asi bude vždycky lepší.

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Děkuji za odpověď, už jsem myslel, že mi nikdo neodpoví *2thumbsup*
Takže když v AVR zapnu DIRECT, je v podstatě jedno jaky AVR to bude... jestli za 10 nebo 50 tis.
Kvalita zvuku by měla být nezměněná. Spravně?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No, to bych se nevsázel a navíc pokud si to nebudeš nějak equalizovat v pc, bude to znít v běžném neupraveném prostoru dost bídně. Nějak potřebuješ kompenzovat akustiku místnosti a na direct to nejde.

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

To ano, equalizer tak trochu používám ve foobaru, ale většinou stačí bass a treble na zesilovači. Takže AVR klidně může jet přez DIRECT.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Direct je v AVR pro připojení analogových vstupů, ne spdif.

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Tak jsem dnes koupil nový AVR Yamaha RX-V1067, který má konečně pre out.
Ještě nemám všechno nastavené (bude trvat dlouho, než na vše příjdu, proti Onkyu 608 je to mnohem náročnější stroj), ale je tady celkem zásadní problém.
Připojení přes pre out do stereo zesilovače sice funguje, ale zvuk je nějak jiný... horší než přímo ze zesilovače. Hraje to hůř ikdyž jedu přes pure direct.
Myslel jsem, že je to něco jako zone 2. Když jsem propojil zesilovač se zone 2 na Onkyu, hrálo to stejně jako samotný zesilovač. AVR neměl na zvuk vliv.
Pre out tedy funguje jinak? Nebo mám něco špatně nastaveno?

Odpovědět