ROTEL RA-06

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
Mike
Příspěvky: 594
Registrován: 04 kvě 2008 21:15
Kontaktovat uživatele:

ROTEL RA-06

Příspěvek od Mike »

Tento integrovaný zesilovač mám doma a mohu říci že je to výborný kousek. Pevnost,dravost,dynamika takto lze jednoduše shrnout jeho zvuk při prvním poslechu.Zároven je ale i velmi detailní i když je mu často vytýkáno že má ostřejší podání výšek to jsem také zaregistroval ale spíš to přikládám nedořešené akustice místnosti protože marantz se chová velmi podobně. Jedná se o středně velký zesilovač,pevné konstrukce vše pasuje jak má povrchové zpracování výborné jediné co mi trochu vadí jsou modré led diody.
Výrobcem údávaný výkon je 2x70W 8ohm byl jsem skeptický ohledně dostatečné dynamiky proti mému zesilovači Marantz PM-75 se svými 120W na kanál
po zapnutí ze mě spadnuli veškeré obavy. Jsem vyznavačem tvrdší muziky takže mám rád dynamiku a tento zesilovač ji rozhodně má.
Zesilovač disponuje 2 páry repro svorek,6ti vstupy a MC/MM preampem a pre-outem. Konektory jsou pozlacené a vypadají pěkně.
Repro svorky by dle mého názoru mohli být masivnější. Přední panel je z hliníku,přístroj má modré indikační led diody. Korekce jsou vypínatelné,docela mě potěšila kvalita sluchátkového výstupu. Po stisknutí tlačítka power nasleduje probliknutí indikace ochran,cvaknutí relátek a zesilovač může hrát. Zdroj signálu se volí otočným kolečkem. Dálkové ovládání je úzké a docela dobře padne do ruky. Regulace hlasitosti přez DO je celkem slušná.
Celkově mě tento zesilovač potěšil a mohl bych ho u sebe mít na další dobu.
Zdraví Michal
Pár fotek:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: ROTEL RA-06

Příspěvek od Aleska »

Blahopřeji,
pěkný kousek,
jsem rád že jsi spokojen.
Aleska

Mike
Příspěvky: 594
Registrován: 04 kvě 2008 21:15
Kontaktovat uživatele:

Re: ROTEL RA-06

Příspěvek od Mike »

aleska

Sice ho mám jen zapůjčený ale i tak je to bomba.Cenově je to trochu výše ale už vím jakým směrem se ubírat. Marantz u mě bude i příští rok ještě nějákou dobu.

Uživatelský avatar
Homer
Příspěvky: 94
Registrován: 23 dub 2008 14:25
Kontaktovat uživatele:

Re: ROTEL RA-06

Příspěvek od Homer »

Před časem jsem měl doma půjčený set Rotel RCD-02 + Rotel RA-02 a v této cenové kategorii šlo určitě o jednu z nejlepších sestav, jakou jsem měl možnost slyšet.

Uživatelský avatar
agavel
Příspěvky: 769
Registrován: 25 dub 2008 16:11
Kontaktovat uživatele:

Re: ROTEL RA-06

Příspěvek od agavel »

byl jsem skeptický ohledně dostatečné dynamiky proti mému zesilovači Marantz PM-75 se svými 120W na kanál
po zapnutí ze mě spadnuli veškeré obavy
Taky nezapomeň, že je to také věc připojených repro. Wharfy neznám, ale pokud budou dostatečně citlivé, tak i se slabším zesilovačem budeš mít dostatečný výkon na špičky v záznamu a netlumenou dynamiku. Ano totiž doma nikdo neposlouchá na 70 či 120 watt, ale ta rezerva je třeba do těch špiček. Ale to jsem se už trochu moc rozkecal na to, co o tom vím. Tak to kdyžtak berte tak, jako bych nic nenapsal, nestojím si ani za jedním slovem ;)

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host