SONY - retro zesilovače / málo basů?

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
venoušek
Kontaktovat uživatele:

SONY - retro zesilovače / málo basů?

Příspěvek od venoušek »

u mého TA-F 661R se mi zdálo málo basů. Zjistil jsem, že sekundár síťového trafa je připojen k plošnému spoji koncového zesilovače přes plastový konektor. Tento konektor jsem odpájel a připojil trojvodič přímo k plošňáku. A basů je dostatek. Tento problém bude zřejmě u mnoha dalších modelů zes. SONY

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SONY - retro zesilovače / málo basů?

Příspěvek od lechos »

Sony zesilovače nepatří k perlám nicméně zprávu, úpravu eviduji cobykdyby, dík.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jestli to má výstupní relé, tak udajně pomůže pořádně vyčistit kontakty.
Pokud nejsou uzavřená.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Retro se hodi k mnohem starsim zesilovacum Sony..

venoušek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venoušek »

Ještě vyměnit vazební ellyty za MKP, filtrační kondenzátory za nové 10G/ 63 V ( např. Nippon -chem. z Ecomu ) , a pokud zlobí - vyměnit i výstupní relé a pak změníte názor na ,, perlu "

venoušek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venoušek »

A ještě dodatek k příspěvku ze dne 13.4.
V rámci dalšího tuningu jsem vyměnil relé za nové a dále jsem vyměnil ty tři vodiče ( provázky ), které spojují konektor na sekundáru síť. trafa a plošňáku -desky konc. zesilovače za měděné vodiče průměr 1,2 mm. Basy a dynamika je vynikající - s pův. zesilovačem nesrovnatelné. Vyzkoušeno na dvou kusech TA-F 661 R ( mám doma )

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jo jo. Taky mám podobný postřeh. Největší změnu u retro receiveru ( 50 letý Kenwood) jsem zaznamenal při výměně relátka za modernější Finder. Tam to bylo hodně znát. Výměna kondíků taky proběhla, ale tam až takový efekt nebyl. i když zlepšení bylo taky znát.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

venoušek: Naprosto chápu tvé nadšení, vím, že tyhle starý zesilovače sami o sobě nic moc nehrají, ale dají se upravit tak aby hráli, a to skvěle a za pár korun. Mám kamaráda který tyto starý zesilovače ze základních řad umí také zvukově povýšit ( mesky ). Myslím si, že by sis sním měl o čem pokecat. Nyní mám u něho na repas svůj zesilovač, a doma od něho zapůjčený HK 6600 který je ním vyladěný, hraje nádherně. Slyšel jsem jich od něho několik, a nemá to chybu.

venoušek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venoušek »

Leony5. souhlasím, s nízkými náklady ( mimo hlavní filtrační kondy ) se dá zvuk zesilovačů podstatně vylepšit - uvedl jsem zde jen to, co si myslím, že zvládne provést běžný amatér a pozná to sluchem.

Odpovědět