Starý zesilovač Fisher

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
Matys
Příspěvky: 4
Registrován: 12 led 2017 17:36
Kontaktovat uživatele:

Starý zesilovač Fisher

Příspěvek od Matys »

Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně použitelnosti cca 30 let starého zesilovače Fisher, vypadá nějak takto: http://www.audiocircuit.com/Home-Audio/Fisher/CA-283, v porovnání s novým zesilovačem v hodnotě okolo 10 tis. Kč. Věc se má tak, že plánuju koupi nové sestavy k reprodukci hudby z PC, tady na fóru mi bylo doporučeno, že nejvhodnější cesta je PC-DAC-zesilovač-bedny. Doma mám starý Fisher, který podle všeho funguje dobře, bedny už chrčí, takže tam bude potřeba obměna určitě. Má cenu vůbec uvažovat o použití tohoto zesilovače? Budou s tím nějaké problémy z hlediska údržby, bude to zvukově porovnatelné s novou technikou? Bude to fungovat s novými bednami? Potřeboval bych pouze vyjasnit, jestli vůbec má smysl o tom uvažovat, nebo je to hloupost a měl bych si prostě koupit nový zesilovač? Díky moc za rady.

Seeker
Příspěvky: 58
Registrován: 28 zář 2009 11:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Starý zesilovač Fisher

Příspěvek od Seeker »

Je to tak zhruba též cca 30 let, co jsem měl taky Fisher zesák, mám dojem že tenkrát koupeno v Tuzu. "Kvalita" jeho zvuku? Pokud ti můžu poradit, svrhni jej hned z okna a zakup si za nějakých 6-7 tis. např. Pioneera A-30 nebo i pětkového Denona, popř. Marantze 6005 či 6006 (ale tady budeš muset už trochu přitlačit). A budeš se divit i ušima, ovšem předpokládá to zase i dokoupení adekvátních beden.
Co máš za ty staré? No a jestli jak píšeš už pochrchlávají, tak buďto jsou nastydlý nebo jsi jim dal pořádně pokouřit.

Seeker
Příspěvky: 58
Registrován: 28 zář 2009 11:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Starý zesilovač Fisher

Příspěvek od Seeker »

A alespoň trochu slušný DAC se vstupem z USB PC (a s výstupem analog L+P cinch pro zesák) se dá sehnat z druhé ruky i za nějakých cca 4 - 6k; např. RUBY 2, CARAT apod.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host