Foto : www.radiohistoria.sk
Poslouchám repasovaný kus po výměně kabeláže, elektronek a dalších dílů, o nich Vám nic neřeknu, majitel je Kilogram...
Dawsem postavené bedny jsou klasika v stylu Xavian a nezdají se být ideálem k lampě, citlivost je 84,5 dB.
Hrají jedna báseň, jsou velmi ... rozlišující. O 2 třídy nad bývalýma sloupama Phonar známé z testu AV REVUE od redaktora zajímavého jména Bohumila Péra.
Dawsoovy bedny si mne získaly bezbřehou rychlostí s muzikalitou. Jeho rukopis je návykový a jeho krédo bezpásmové reprodukce jsem přijal za své a nechci jinak.

Nevím jak to dělá, ale je úleva neslyšet měniče, jen¨reprodukci.
Poslouchám to kdoví jak staré áčko o výkonu 2 x 5W a fakt si to užívám.
Dárek hudbyznalce Krata : Anna Maria Jopek dýhá horkým dechem citlivě intonující zpěvačky na pomezí popu jazzu doprovázená citlivou prací anranžéra využívající bohaté zastoupení nástrojů.
Hudba na mne doléhá, velmi si to užívám, klavír má všechny klapky a nezapomíná na levoruké harmonie jak to někdy u zesilovačů v kombinaci s horší akustikou bývá.
Prostor přesvědčivý, velejemné rozlišení s dobrou celkovou dynamikou.
Baví mě to moc.
Opustit dobře hrající pokoj s celkem vyhovujícím ale nijak drahým aparát bylo pro mne složité, sloupové dva a půl pasma do téměř čtvercového pokoje 4 X 4 prostě nemůžu použít. Basy by mne umlátily.
Jeden vstup do Tesly je ze Siria 2 a PC s Foobarem a druhý ... telefon Samsung.

Dotykáčkem si litsuju v albech a ono se to přes tu lampu velmi dobře dá.

Obliba poslechu reprodukované hudby nabízí tolik cest, jeden by hned zabloudil...