Xindak XA-6800R

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
Steve
Kontaktovat uživatele:

Xindak XA-6800R

Příspěvek od Steve »

Na Hi-fi Voice jsem narazil na test tohoto integrovaného zesíku a je to hezké čtení. Přístroj vypadá uvnitř moc hezky a stejně tak prý i hraje. Cena je pod 20 tisíci :o
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... a6800.html

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xindak XA-6800R

Příspěvek od bh69 »

Vypadá pěkně zvenku i uvnitř. Zrovna pred par dny jsem na nej koukal, ze by to mohlo byt financne dostupne Acko pro tichy poslech klasiky. Ale nic neni zadarmo a kdyz jsem hledal nějaký názory venku na fórech, tak obecne na XINDAK moc nadšený reakce nejsou. Tak nevim, jestli by to na tu klasiku a jazz bylo to pravy orechovy ...

Jinak by měla by existovat verze XA6800SE pro audiofily, šest párů FET na výstupech. U nas jsem ho ale v nabidce nenasel. (ve verzich ma Xindak dost zmatek zmatek - treba verze 08 je tranzistorak a verze 09 typu 6950 je hybrid s DAC. Proste uplne neco jineho, nechapu proc to ma stejne oznaceni ...).

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Tady maji polaci neco o te verzi SE

http://translate.googleusercontent.com/ ... nR_p_ty5yg

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

to bh69 : Samozřejmě ono to chce nejlépe půjčit a poslechnout doma se svýma bednama, a máš hned jasno. Mimochodem, tenhle hybridní vypadá taky zajímavě, Xindak XA-6200:
http://www.xindakaudio.cz/xindakaudio/e ... ak-XA-6200
test:
http://www.highfidelity.pl/artykuly/0705/xindak.html

Své by mohl říct určitě i Pavel Diok, určitě má s oběma přístroji vlastní zkušenost ;)

sekal

Příspěvek od sekal »

Steve :
Jakoupak máš spotřebu elektřiny Stýve ? 800 W kliďák jen u koncáků, takže celkově při normálním (středně hlasitém) poslechu to odhaduju tak cca okolo 1 kW.. A co sauna ? Pochlub se chlapče, ať bh69 ví, do čeho jde...:mrgreen:

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

to sekal: Trošku jsi odbočil od tématu, nevadí. Co se týká mých koncáků, spotřebu jsem nijak neměřil a ani mě to nenapadlo, při koupi mě zajímal mě hlavně zvuk sestavy. Monobloky mají výkon 130 nebo 160W do 8ohmů (uvádí se různě). V australském testu jsem našel tohle:
"Trochu jsem měření a rychlý výpočet ukázal, že koncový stupeň se odvádí 163 wattů na volnoběh bez signálu."
Celý test je zde:
http://www.fulcrumaudio.ca/Product-Revi ... eview.html
A co se týká sauny, tak že by nějak topil, to vážně ne a taky mě to celkem překvapilo. Spíš jenom příjemně hřeje A co je podstatné, moc dobře hraje. Přijeď si poslechnout. *thumbs up*

sekal

Příspěvek od sekal »

Steve :
Bohužel jsem zjistil totéž, co bh69, a tj., že Xindak má zmatek v označení modelů.. Vycházel jsem z údajů, které jsou uvedeny zde http://www.xindak.eu/Contents/Products_Traditional.asp .. Ty však vlastníš tento, stejně označený model :? http://www.xindakaudio.cz/xindakaudio/e ... tion#anch1, který má ovšem již zcela jiné parametry - vč. jmen. výkonu v tř. A, který je (soudě dle naměřeného klid. příkonu) pochopitelně výrazně nižší.. Bohužel i toto však svědčí spíše v neprospěch této firmy a odrazuje mě od úvahy o potenciální koupi tohoto produktu...

Nechci zde dělat nikomu reklamu, ale pokud bych v současné době uvažoval o pořízení kvalitního zesilovače tř. A, tak z komerční oblasti bych volil asi zn. Musical Fidelity nebo Luxman, které jako jediné z mně známých firem vyrábí poctivá Áčka se seriózně uvaděnými parametry.. Ceny jsou ovšem astronomické, tedy alespoň pro mě...

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

To sekal: Souhlasím s chaotickým a pro nás jaksi nelogickým označením jednotlivých modelů, takže to komplikuje trošku orientaci v těchto produktech..Nicméně podstatné je, a potvrzuje se to čím dál víc, že i Čína umí dělat kvalitní produkty, jenom to chce odhodit předsudky. A když se podíváme např. dovnitř zesilovačů, o kterých zde píšeme, tak snad v každém z nás při takovém pohledu musí převládat kladné emoce, protože jsou hezky zpracované a vzbuzují důvěru. Proto jsem se o nich zde i zmínil, protože jak je z nejrůznějších testů patrné, i tyto výrobky, mimojiné, zřejmě naplňují pořekadlo "za málo peněz, hodně muziky". A o to tu jde především. Ať už je to Xindak, nebo Shanling, nebo Vincent, nebo jiný. Ne každý má totiž na to, aby si kupoval produkty "věhlasných" a renomovaných značek, které jsi tu jmenoval, a je rovněž otázkou, zda několikanásobný rozdíl v ceně by odpovídal i zvukovému, resp. kvalitativnímu rozdílu mezi těmito výrobky. Řekl bych, že ne. A když už píšeme konkrétně o Xindaku, za sebe můžu říct, že např. to,co mám doma, opravdu potvrzuje bezezbytku to, co čteme ve výše uvedených recenzích: "Za málo peněz, hodně muziky". A při použití kvalitní filtrace a špičkové kabeláže je to skutečně HODNĚ MOC, to mi věř.. Výsledek spojení Xindaku s mými repro Usher Dancer Mini 1 je opravdu famózní *thumbs up*
Sakriš, když to tak po sobě čtu, tak jsem si to pěkně pochválil :lol:

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

no ona ta Tvoje sestava uz taky neni z kategorie levnych (jestli ted dobre pocitam, tak prijde na vic nez 60 tisic), takze kdyz se zapocte, ze to je cina a neplati se za znamou znacku, tak by to melo odpovidat uz docela luxusni tride ...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Steve to tvoje hifi, se mi líbí.
Usher mi vytřela zrak řadou Minidancer.

Poslední Tvůj příspěvek je dle mne mimo.
Hodit do jednoho pytle všechno jako skvělé, bez srovnání...
Nesouhlasím.

Třeba MF má níže položené ceny a na papírové parametry je spolehnutí.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

To eficak: Ale já přece nehážu všechno do jednoho pytle. Jenom jsem chtěl naznačit, že čínské neznamená špatné a že bych doporučil odhodit předsudky a nebát se toho. Je jasné, že jsou na jedné straně výrobky skvělé a na druhé méně povedené. Každopádně poslouchejme vše, co kde můžeme, a pišme sem své poznatky a zkušenosti. Dobré i špatné. Mnohým pomohou usnadnit rozhodování při koupi, a o tom to je. :)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Podivne je, ze v Polsku se XA6800R prodava za 2300 zl, tj. 14 tisic Kc - u nas za 18-19 tisic. Podobny rozdil u typu XA6950 - u nas necelych 29 tisic, v Polsku 3400 zl, tj. 20 tisic Kc ! Ze by polsti obchodnici dostavali specialni slevu ?

Odpovědět