Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Uživatelský avatar
octavius
Příspěvky: 133
Registrován: 29 lis 2016 08:28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od octavius »

Chcel by som sa spýtať ako si rozumie táto yamaha s wharfedale 10.4? Rád by som upgradoval zosik Technics SU-V660. Všimol som si jednu vec, že tieto nové zosilňovače nemajú Rec Out prepínač. Ako sa dá v tomto prípade napríklad nahrávať povedzme z phono na tape deck keď nemám ten prepínač? :)

JV
Příspěvky: 850
Registrován: 08 říj 2008 07:36
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od JV »

Od kedy mám tento zosilovač, tak som ešte na kazety nenahrával (ale občas ešte počúvam), takže takto z hlavy neviem. Ale predpokladám že to asi nejak pôjde, keďže mám kazeťák pripojený dvomi káblami. Inak by som ich tam nedával.
Predpokladám, že iba odpadla možnosť monitorovať nahrávaný zvuk. Do REC-OUT by zrejme mal ísť vždy signál z práve prehrávaného média. Čiže ak nahrávaš z platne - asi iba prepneš na phono a pustíš na kazeťáku nahrávanie. Asi pre istotu bude dobré vždy urobiť najprv krátku skúšobnú nahrávku, či si všetko dobre nastavil.
V manuále o nahrávaní nepíšu nič?

Uživatelský avatar
octavius
Příspěvky: 133
Registrován: 29 lis 2016 08:28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od octavius »

Ja ale nemam este tu Yamahu len premyslam o upgrade... Manual som este nestahoval len co som videl podla obrazkov tak v modeli A-S700 bol este REC OUT prepinac vedla speakers.... Po rokoch sa ocividne zase setrilo. Ja mam Dva decky jeden AZ-6 a druhy RS-BX606 oba maju tlacitko monitor takze ak zvolim nahravanie z Phono alebo externeho mojho Phono tak na decku by som mal byt schopny pocut co nahravam, ked prepinam tlacitko monitor na decku ak tomu dobre chapem? Pytam sa to preto lebo vzdy som mal rec selector na zosilnovacoch a teraz sa to nejako vsade vypustilo a nevedel som ako sa to riesi. dik

JV
Příspěvky: 850
Registrován: 08 říj 2008 07:36
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od JV »

Popravde netuším na čo je na kazeťáku tlačítko monitor - ja také nemám. Ale pokial neprepneš na zosilovači na vstup z decku, tak určite nebudeš počuť zvuk z neho (ale tým pádom zrejme odpojíš zdroj nahrávaného zvuku). Možno ti poradí niekto kto má s týmto viac skúseností.
Nemáš na tých kazeťákoch sluchátkové výstupy? To by mohlo byť riešenie ako monitorovať nahrávaný zvuk.

Uživatelský avatar
octavius
Příspěvky: 133
Registrován: 29 lis 2016 08:28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od octavius »

Oba decky maju sluch. 6,3 jacky. Tlacitko monitor na decku funguje u 3 HEAD deckoch ako pocuvanie "online" co sa nahrava preto je tam tretia hlava. To je prave ta otazka, ci mi potom nebude monitor button na decku na dve veci??? :(

JV
Příspěvky: 850
Registrován: 08 říj 2008 07:36
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od JV »

Ako som písal - použi slúchadlá. Alebo sa porozhliadni po nejakom inom, resp. staršom zosilovači čo má monitoring nahrávaného. Neviem či s touto možnosťou ešte teraz nejaký výrobca ráta.
Inak ti tú 701čku môžem doporučiť - hrá pekne, nezafarbene, má taký "vzdušnejší prejav". Niekomu kto je zviknutý na prebasované a ucinkané aparatúry to môže prísť trochu nudné.
Ako si sadne s Wharfami, netuším. Neviem či som vôbec niekedy nejaké počul. Skús pogoogliť.

Uživatelský avatar
Vohrada
Příspěvky: 36
Registrován: 28 úno 2020 13:15
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od Vohrada »

A-S701 má u Line-in 2 a Line-in 3 vždy po dvou cinch konektorech REC. Měly by fungovat takto: "Zdířky REC
• Zvukové signály nevystupují přes výstupní konektory LINE 2 REC nebo LINE 3 REC, pokud je pomocí voliče INPUT vybrána možnost LINE 2 nebo LINE 3.
• Ovládací prvky VOLUME, BASS, TREBLE, BALANCE a LOUDNESS a funkce CD DIRECT (nebo funkce PURE DIRECT) nemají žádný vliv na nahrávaný zdroj."

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4385
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od lechos »

JV píše:
14 pro 2020 09:50
Popravde netuším na čo je na kazeťáku tlačítko monitor - ja také nemám.
je to totéž co přepínač tape/source, deck musí být 3-hlavý, porovnává zdroj a pásek, úroveň na VU metrech před
a za páskem, příposlech/odposlech, šetří to nervy a čas nepovedené nahrávky

Uživatelský avatar
octavius
Příspěvky: 133
Registrován: 29 lis 2016 08:28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od octavius »

Co nám s toho vyplýva Vohrada? Ja som to našiel v eng ale nejak som s toho není moudrej ako to bude fungovať? Ja mam na troch zosikoch vždy knoflík Rec selector a tam si vyberem napr phono a na input selectore taky phono a ako správne lechos popísal funkciu 3head kazetaku tak funguje nahrávanie a tiež priposlech tlačítkom monitor na tape decku. Otázka je ci to takto pôjde aj na tejto as701ke? :)

Uživatelský avatar
Vohrada
Příspěvky: 36
Registrován: 28 úno 2020 13:15
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od Vohrada »

Já to chápu tak, že ty budeš krmit pro nahrávání tape deck výstupem REC z Line 2 nebo 3 a budeš tam mít signál z aktivního zdroje na zesíku. Samozřejmě kromě případu, kdy bys měl deck na REC 2 a aktivní LINE in 2 (to samý u LINE/REC 3). Nebo je ještě možnost, že jakýkoliv aktivní LINE 2 nebo 3 vypíná oba REC výstupy, což by ovšem nedávalo moc logiku. Prostě by na REC výstupech měl být aktivní zdroj. Ale to bude chtít vyzkoušet v praxi - kdo to zjistí první, dá vědět (taky do 701ky půjdu). ;)

JV
Příspěvky: 850
Registrován: 08 říj 2008 07:36
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od JV »

Pripojenie kazeťáku je asi jasné. Podla mňa jediný problém je ten, že 701čka, aspoň mi to tak vychádza, neumožňuje priamy odposluch nahrávaného. Vždy bude hrať iba navolený zdroj signálu (ktorý, ako bolo písané vyššie, ide automaticky a bez akýchkolvek korekcií na RE-OUT). Takže si myslím že inak, ako cez sluchátka zapojené do kazeťáku, sa pri tejto konštalácii nebude dať monitorovať nahrávané. Čo by asi nemal byť nejaký zásadný problém - či sa mýlim?

Uživatelský avatar
octavius
Příspěvky: 133
Registrován: 29 lis 2016 08:28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od octavius »

V manuale k AS700 sa pise toto:
as700.png
Podla tohto popisu to vypada, ze REC SELECTOR povoli nahravanie z vybraneho zdroja a pritom pocuvat iny zdroj...
V podstate ak to dobre chapem a u noveho sa setrilo tak vyrobca uznal, ze ak uzivatel nepotrebuje tuto ficurku a pri nahravani bude aj pocuvat to co nahrava, tak asi REC SELECTOR nie je treba. Ale ako pisem nemam ani som nikdy nemal zosik bez rec selecoru takze to neviem potvrdit.

Uživatelský avatar
octavius
Příspěvky: 133
Registrován: 29 lis 2016 08:28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od octavius »

Cez sluchatka by to asi islo ale bolo ty to maximalne nekomfortne. Ak si niekedy nahraval na pasku cez 3HEAD DECK tak to tlacitko monitor a okamzity odposluch a porovnanie co ti hra je velky pomocnik.
Este vynatok so starsieho AS700, kde sa pise poznamka, ze ak zvolis INPUT selectorom rovnaky zdroj ako REC SELECTOROM tak mozes monitorovat nahravanie.
S toho mi potom plynie, ze ked je sucasny stav taky, ze input selectorom sa automaticky na svorky REC OUT dostane to co je na inpute tak mi s toho vyplyva, ze monitorovanie bude fungovat ako po "starom" Moze to takto fungovat?
701a.png

Uživatelský avatar
Vohrada
Příspěvky: 36
Registrován: 28 úno 2020 13:15
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od Vohrada »

Obávám se, že přesně tohle návod popírá - viz. "Zvukové signály nevystupují přes výstupní konektory LINE 2 REC nebo LINE 3 REC, pokud je pomocí voliče INPUT vybrána možnost LINE 2 nebo LINE 3."

Uživatelský avatar
octavius
Příspěvky: 133
Registrován: 29 lis 2016 08:28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha A-s701 + Wharfedale 10.4

Příspěvek od octavius »

Sa skor divim, ze je tu tisice ludi a vela ich ma nove stroje, kde REC OUT uz nie je ale zatial nikto nereagoval...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host