Yamaha R-N500

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
JUR1S
Příspěvky: 17
Registrován: 13 úno 2022 10:05
Kontaktovat uživatele:

Yamaha R-N500

Příspěvek od JUR1S »

Přátelé potřebuji poradit.
Mám tento zesilovač a z repro slyším slabý brum, na který nemá vliv nastavení hlasitosti.
Pokud mám přepnuté na optické vstupy tak to nedělá.
Používám jen AirPlay a jednu optiku pro TV.
Pokud do té optiky pošlu z TV signál a potom vypnu, tak je tam ten brum, už taky.
Když přepnu na další optiku tak to zmizí, ale jen do té doby než přijde signál.
Umí někdo poradit? Díky

Jarda69
Příspěvky: 2562
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od Jarda69 »

Dělá to od začátku co ho máš nebo je to porucha? Postni schema, může to pomoci.

Jarda69
Příspěvky: 2562
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od Jarda69 »

Má vliv Pure Direct?
Dělá to i když odpojíš všechny vstupní kabely a necháš jen optiku?
Má to integráč na regulaci hlasitosti a přepínání vstupů. Má funkci mute. Je možný, že s Mute je to potichu, ale při aktivaci už to brumí. To by byla vlastnost a nic s tím neuděláš. Jestli to nedělalo a začalo to až později, tak se to bude špatně hledat.

Jarda69
Příspěvky: 2562
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od Jarda69 »

Jedině snad nějaký problém v napájení toho integráče.
(proč tu nejde rozumně editovat?)

https://i.imgur.com/WoPjI5g.gif

Uživatelský avatar
jirkash
Příspěvky: 396
Registrován: 11 dub 2021 11:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od jirkash »

R-N500 jsem měl, nebrumila ani trosku, nelze uz to tam z te samotne tv? Kolega kdysi resil, kdy mel do R-N500 pripojen optikou DAB+ tuner a delalo to pripojeni venkovni anteny toho zmineho DAB+ tuneru.. Jinak R-N500 ma oddelenou analogovou cast od te digitalni, dve samostatne desky, neni to vsechno na jedne.

Oplt
Příspěvky: 338
Registrován: 21 úno 2017 21:55
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od Oplt »

Sice jiný zesilovač, ale taky mi to tam lezlo z tv.
Všechno odpoj a postupně připojuj zdroje. A nebo odpojuj.

Oldear
Příspěvky: 1495
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od Oldear »

JUR1S
Zřejmě tam máš zemní smyčku. Dělává to anténa, či špatné uzemnění.

JUR1S
Příspěvky: 17
Registrován: 13 úno 2022 10:05
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od JUR1S »

Mám tam jen optiku z TV.
Když odpojim a pustím AirPlay , takže vlastně do zesiku jde jen kabel z routeru děla to taky.
Ten brum je dokonce i přes sluchatkový výstup.
Mám ten zesilovač z druhé ruky, nevím jestli to dělalo dříve, ale jak tady kolega píše, zřejmě ne.
Při pure direct taky.
Jen při mute to přestane.
Nebo jak jsem psal zapnu je tam třeba CD vstup a brum, přepnu na digi vstupy a přestane, pustím AirPlay brum. Když dám znovu na optiku přestane, ale jen než tam z TV pustím signál.
TV mám jen přes Wi-Fi z routerem :(

JUR1S
Příspěvky: 17
Registrován: 13 úno 2022 10:05
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od JUR1S »

Oldear píše:
13 úno 2022 16:07
JUR1S
Zřejmě tam máš zemní smyčku. Dělává to anténa, či špatné uzemnění.
Jak mám vyřešit uzemění? :(

Jarda69
Příspěvky: 2562
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od Jarda69 »

Jen optiku z TV, to znamená optický kabel, nic kovového? Žádný jiný kabel do dalšího vstupu? Žádná počítačová síť nebo tak něco?

JUR1S
Příspěvky: 17
Registrován: 13 úno 2022 10:05
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od JUR1S »

Jarda69 píše:
13 úno 2022 11:56
Dělá to od začátku co ho máš nebo je to porucha? Postni schema, může to pomoci.
Schéma bohužel nemám :(

JUR1S
Příspěvky: 17
Registrován: 13 úno 2022 10:05
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od JUR1S »

Jarda69 píše:
13 úno 2022 16:36
Jen optiku z TV, to znamená optický kabel, nic kovového? Žádný jiný kabel do dalšího vstupu? Žádná počítačová síť nebo tak něco?
Jj jen opticky kabel z TV a z routeru kabel na net

Jarda69
Příspěvky: 2562
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od Jarda69 »

Schema mam. Ale nemusí to být závada. Dělá to od začátku nebo od kdy? Co jsi připojil když to začalo?
Odpoj kabel k routeru.

JUR1S
Příspěvky: 17
Registrován: 13 úno 2022 10:05
Kontaktovat uživatele:

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od JUR1S »

Jak píšu mám ho z druhé ruky, takže nevím jestli dělalo. Je to jen lehce, takže jsem při koupi neslyšel nic, jen v noci když je klid jsem si toho všiml.
Zkusim ten kabel ještě od routeru jak píšeš

Jarda69
Příspěvky: 2562
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha R-N500

Příspěvek od Jarda69 »

Někdy prej stačí otočit vidlici na napájecím kabelu, pokud je to jen dvoudrát bez zemnícího drátu. Jako vytáhnout ze zásuvky a prohodit ty kolíky.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host