Zesilovače

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
Odpovědět
gotzilák
Příspěvky: 62
Registrován: 18 úno 2010 18:40
Kontaktovat uživatele:

Zesilovače

Příspěvek od gotzilák »

Chtěl bych napsat,že je mi už přes 61 roků a vždy mě zajímala hudba,jen pro poslech. Za tu dobu jsem vystřídal hromadu zesilovačů i reprobeden a nyní mám repra Mission 782 8Ohm a vystřídal jsem na něm zesilovače roVex 251B , Goldenote S1 Signature,defakto nový, Luxman LV 112 a A 371, dnes používám Sansui AU 117 a mohu říct i když nemám netopýří uši,zdá se mi že hrají stejně,proto se domnívám,že nejdůležitější jsou reprobedny. To je bohužel má zkušenost po tolika letech poslechu a když si spočítám vynaložené peníze,škoda mluvit.

boxer

Re: Zesilovače

Příspěvek od boxer »

Asi šlápnu do vosího hnízda, ale nedá mi to.

Pronést zásadní ideu, že bedny jsou nejdůležitější je pravda, ale že se na nich nerozezná zvuk zesilovačů už ne.

U beden za cca 20 000 Kč, které i přes "hodnotné chvalozpěvy" mají své neoddiskutovatelné limity a poháněné zesilovačem Sansui z roku cca 1980 o výkonu 15W na kanál nebo příšerným výrobkem Goldenote je už docela odvaha.

Připoj k těm bednám výkonný kvalitní a silnější zesilovač novějšího data a možná se budeš divit, co z těch beden, i přes jejich limity, poleze.

Uživatelský avatar
sostakovic
Příspěvky: 456
Registrován: 17 dub 2008 07:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovače

Příspěvek od sostakovic »

Nejdulezitejsi je prostor kde se hraje - akustika
Pak bedny,ty do znacne miry urcuji charakter zvuku. Zesilovac ma jednoznacne vliv na zvuk, ale chapu, ze v urcite kombinaci akustiky a beden muze byt vliv zanedbatelny. To, ze mas dojem, ze zesilovac neovlivnuje zvuk je dano limity, ktere dala akustika a bedny. Verim, ze rozdil v tomto pripade neslysis, ale to neznamena, ze rozdil mezi zesilovaci neni.

Zde docela casty nazor v posledni dobe.
Podporuju jednoznacne zdravy rozum, ale tlacit novym nezkusenym clenum takove nesmysly...

gotzilák
Příspěvky: 62
Registrován: 18 úno 2010 18:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovače

Příspěvek od gotzilák »

Já totiž mám rád starší zesilovače,které jsou dělány v zemi původu a ne jak moderní zesilovače v Číně. Byla to poctivá práce a ne jak dnes. Dnešní spoje nejsou udělány cínem ale nějakou sloučenínou a dělají se tam studené spoje atd. Dnes je vše udělané jen do záruky a potom si člověk musí koupit nové,nebo opravit,proto mám staré přístroje, poctivé přístroje ,které jsou vyrobeny před 40 lety a stále fungují, to ti musím říct Boxee. A co se týče zesilovače Goldenote S1-Signature nevím co se na něm Boxerovi nelíbí, vždyť hraje velice dobře a jsou na něj udělány samé chvalozpěvy i když ten můj má už 6 let a byl dělán ve Florencii poctivou ruční prací.

sekal
Příspěvky: 1502
Registrován: 11 bře 2010 14:30

Re: Zesilovače

Příspěvek od sekal »

gotzilák : Měření zesilovače Goldenote S1 Signature z testu něm. magazínu Stereo - https://www.stereo.de/fileadmin/user_up ... nature.pdf :idea:

bh69
Příspěvky: 2034
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zesilovače

Příspěvek od bh69 »

sekal píše:gotzilák : Měření zesilovače Goldenote S1 Signature z testu něm. magazínu Stereo - https://www.stereo.de/fileadmin/user_up ... nature.pdf :idea:
no nazdar ...

boxer

Re: Zesilovače

Příspěvek od boxer »

Sekal, dík za ilustrativní návod, jak si domů pořídit hrající jukebox.

Godzi

Teď už jsi pochopil, co jsem tím chtěl napsat?

Nemůžeš šmahem napsat cos napsal bez opravdu podložených věcí a hodit vše do stejného pytle.

Staré věci hrají a to doslova a dost často. Ano, vydrží déle než dnešní lowend. Ale pokud si srovnáš platy a ceny těch hrajících starých vintage s dnešní realitou, tak se pohybuješ úplně v jiné třídě, než o které jsi psal. A věř, že i ty čínský budou hodbě dobrý, mít hodně dobrý měření a budou mít výdrž.

gotzilák
Příspěvky: 62
Registrován: 18 úno 2010 18:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovače

Příspěvek od gotzilák »

Jé nyní používám zesilovač Luxman A 371 a jestli se mohu zeptat,mám rád kvalitní hudbu na mé finanční možnosti,jestli by zesilovači místo jejího napájecího kabelu,dát stíněný i když mezi zadním víkem a transformátorem ,byl původní část kabelu a po té stíněný kabel do zásuvky. Jedná se o to zda by to stálo za tu námahu. Děkuji za odpověď.

Jarda69
Příspěvky: 2639
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zesilovače

Příspěvek od Jarda69 »

Napajení je dvoužíla, tak jedině stínění připojit ve vidlici na PEN.
Jestli to něčemu pomůže, to je otázka. Asi bych se v tom nevrtal a dal bych radši nějaký externí filtr. Něco na 10-16A aby měl minimální úbytky.

Uživatelský avatar
vintage
Příspěvky: 800
Registrován: 28 bře 2009 20:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovače

Příspěvek od vintage »

gotzilák píše:Jé nyní používám zesilovač Luxman A 371 a jestli se mohu zeptat,mám rád kvalitní hudbu na mé finanční možnosti,jestli by zesilovači místo jejího napájecího kabelu,dát stíněný i když mezi zadním víkem a transformátorem ,byl původní část kabelu a po té stíněný kabel do zásuvky. Jedná se o to zda by to stálo za tu námahu. Děkuji za odpověď.
hmmm to sis pořídil snad nejhorší zesilovač co Luxman kdy vyrobil... Kup si něco silnějšího a napájecí kabely zatím nech být.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host