http://www.atoll-electronique.com/
Byl jsem před časem u Milana Černohorského ve Svensoundu kupovat zase nějaké kabely od Supry a dostal jsem do batůžku na vyzkoušení jejich phono Atoll P200.
U mě hrál pouze s nízkoúrovňovou MC přenoskou Dynavector Karat 19A.
Nebylo to rozhodně špatné, pěkné teplé podání středního pásma, ale bohužel byl srovnáván s výrazně dražším
phonem Dynavector P-75 MkII v jeho Phono Enhanced módu právě pro nízkoúrovňové MC přenosky.
Naplno se projevila síla Dynavectoru v rozlišení a detailech především na výškách.
Nejsem v tomto ale moc objektivní, protože pro mě DV P-75 porazil při srovnání i mnohem dražší phona než je sám,
i když ostatní třeba měli trochu jiný názor. Ale já si kvůli tomuto zvuku Dynavector právě vybral.
P200 umožňuje pro nízkoúrovňové MC dvě nastavení - se zařazeným nebo vyřazeným kondenzátorem 100pF.
Mě se více líbilo nastavení, kdy byl tento kondenzátor vyřazen.
MM nebo MC H mód jsem neměl možnost vyzkoušet, protože momentálně doma nemám žádnou takovou přenosku.
P200 je za cenu 5100 Kč s DPH dle mě rozhodně zajímavý soupeř pro u nás rozšířené phono předzesilovače Pro-Ject.
Pokud hledáte ke gramofonu vhodný phono předzesilovač, máte např. MM přenosku a rádi byste měli v budoucnu otevřenou možnost
vyzkoušet MC přenosky tak jej zkuste zahrnout do možného výběru a vyzkoušet jak se vám mezi ostatními dostupnými možnostmi bude líbit.
K zapůjčení myslím u prodejce bude.