Atoll

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Atoll

Příspěvek od Rowing »

Atoll Electronique
http://www.atoll-electronique.com/

Byl jsem před časem u Milana Černohorského ve Svensoundu kupovat zase nějaké kabely od Supry a dostal jsem do batůžku na vyzkoušení jejich phono Atoll P200.

U mě hrál pouze s nízkoúrovňovou MC přenoskou Dynavector Karat 19A.
Nebylo to rozhodně špatné, pěkné teplé podání středního pásma, ale bohužel byl srovnáván s výrazně dražším
phonem Dynavector P-75 MkII v jeho Phono Enhanced módu právě pro nízkoúrovňové MC přenosky.
Naplno se projevila síla Dynavectoru v rozlišení a detailech především na výškách.
Nejsem v tomto ale moc objektivní, protože pro mě DV P-75 porazil při srovnání i mnohem dražší phona než je sám,
i když ostatní třeba měli trochu jiný názor. Ale já si kvůli tomuto zvuku Dynavector právě vybral.

P200 umožňuje pro nízkoúrovňové MC dvě nastavení - se zařazeným nebo vyřazeným kondenzátorem 100pF.
Mě se více líbilo nastavení, kdy byl tento kondenzátor vyřazen.

MM nebo MC H mód jsem neměl možnost vyzkoušet, protože momentálně doma nemám žádnou takovou přenosku.

P200 je za cenu 5100 Kč s DPH dle mě rozhodně zajímavý soupeř pro u nás rozšířené phono předzesilovače Pro-Ject.
Pokud hledáte ke gramofonu vhodný phono předzesilovač, máte např. MM přenosku a rádi byste měli v budoucnu otevřenou možnost
vyzkoušet MC přenosky tak jej zkuste zahrnout do možného výběru a vyzkoušet jak se vám mezi ostatními dostupnými možnostmi bude líbit.
K zapůjčení myslím u prodejce bude.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Atoll

Příspěvek od efičák »

Nic do padesáti tisíc, neporazí dílo génia, profesora Tominariho!
Protože další hrající phono s přenoskou Dynavector je až . . .
Obrázek

Atoll mi utkvěl v paměti, jako vynikající mosfetový integráč, co si rozumí s Sonus Faber Concerto.
Bohuš to měl natažené Krautovým stříbrem a RCA signálkou Granity Audio.
Tak zábavný jazz a akustika, umí až podařené lampáče.
Pro šedou záplavu NAD-ů, v našich zemích, bych viděl Atoll, jako mnohem lepší ekvivalent jak zvukem, tak designem.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Efičáku, ta jsi zapomněl na Trichord! :)
Rowingu, nemáš zítra čas, že by ses zastavil a zkusili bychom ten Atoll u mě?
Můžeš se přesvědčit sám, jestli pojistka Furutech bude mít nějaký přínos... :)

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Novinky ATOLL ELECTRONIQUE....... listopad 2009

Zde jsou informace o tom, co se nyní u výrobce děje:

Firma ATOLL vystaví 3 prototypy na Hifi show v Paříži (což je 11.-12. října) a sériová výroba začne na začátku listopadu.

1. - CD30: tento nový CD přehřávač bude doplněním kompletní řady 30.

Je založen na zcela novém transportu od výrobce TEAC.
Poskytne rovněž vstup USB a bude možno ho na přání osadit FM tunerem.
Takže to bude levný a kompletní "multisources" produkt.
Maloobchodní cena rozsah by měl být (s volbou) kolem 650-700 eur.

2. Další novinkou je samostatný D / A převodník - DAC100, který obsahuje kvalitní součástky řady 200. Kompletní IN/OUT switches (6 inputs s 1 USB / 3 outputs).

3. Poslední novinkou bude silnější MosFetový integrovaný zesilovač IN400 o výkonu 2x400Wattů / 4 Ohmy /.
Ten by měl být opravdu hodně dobrý. (cenové rozpětí 4000/5000 €).
Firma ATOLL ho bude vystavovat i na podzimním veletrhu v Paříži, ale bude k dispozici pravděpodobně až od ledna 2010.

Odpovědět