Audio Analogue - Maestro 192/24 cdp
Audio Analogue - Maestro 192/24 cdp
Což takle dát si Audio Analogue - cdp přehrávač s 192 kHz upsamplingem. Slyšel jste už někdo tento skvost?
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: Audio Analogue - Maestro 192/24 cdp
Přikládám alespoň obrázek, ale zatím jsem neměl tu čest.

Mám ho doma. Kolega trvdí, že taloši umějí jen dobrou pizu a špagety s kečupem. Audio se značkou made in italy hrát prý nemůže. A ku.... se plete!
Mám osobní zkušenost, že Italové umí ještě jednu věc. A to pít alkohol. Mama mia to byl mazec. Ještě dnes na to vzpomínám s hrůzou. Co se týče tohoto přístroje, tak vypadá velice monstrózně. Slyšel jsem, že je to výborný přehrávač. Kdysi v HI-FI byl testovaný jeden jejich integrovaný zesilovač. Konstrukce byla postavena na NE5534 a bipolární tranzistory na výstupu. Byl to ovšem levný přístroj. Konstrukčně to vypadalo velice dobře. Někde se po internetu válelo i schéma podrobného zapojení.
to kamelot:
vypadá to skvěle. Jaká je cenovka?
Nejsou někde fotky vnitřku?
vypadá to skvěle. Jaká je cenovka?
Nejsou někde fotky vnitřku?
Ještě pár poznámek k přehrávači. Skutečně dělá čest názvu firmy Audio Analogue. Někomu by asi vadil trochu výsledný měkčí zvuk. Ideální je pro všechny formy akustické muziky, jazzu. Používá cd rom mechaniku TEAC CD5010A. Byla vyvinuta spec. pro tento přehrávač. Je postavena na principu VDRS. Pokud jsem to napsal správně, pokud ne tak mě opravte. Svižně načítá disky. Trochu mě vadí dost lacině působící šuplík. Přehrávač svým výzorem robustního tanku by si zasloužil určitě kovový. Obvodově pro asznchronní upsamplik používá čip od Analog Devices AD1896a a jako DAC AD1955. Jako operáky jsou použité AD797 a jako transceiver čip AK4114 od Asahi Kasei. Docela slušné vybavení. Pasívní součástky jsou ty nejlepší kvality s velmi úzkou tolerancí.
A jak by jsi porovnal zvuk tvého analogu k digitálu?
Myslím ale, že digitál bude o dost dál, ne?
Myslím ale, že digitál bude o dost dál, ne?
Právě, že to moc nejde. Nemám v analogu žádnou špičku i když si myslím, že mi to hraje dobře. Záleží na tom jaký vinyl se na akrylátu zrovna točí. Samozřejmě, že v přímém srovnání dostává gramec ( doufám, že mi bude odpuštěno ) na prdel. Ale je to prostě jiný poslech - jiný zvuk - jak říká Efičák. Příjemný, víc k uchu lidskému přispůsobený.
V analogu máš naštěstí prostor k vylepšení zvuku.
Pak se to může zvukově digitálu přiblížit.
Pak se to může zvukově digitálu přiblížit.
Peer: "V analogu máš naštěstí prostor k vylepšení zvuku.
Pak se to může zvukově digitálu přiblížit."
To asi určitě. Zatím ale nevidím co bych měl v analogu udělat abych zvuk ještě polepšil. Cesta by tu byla v jiné přenosce - kvalitní nízkoúrovňové MC. Ale je tady také adekvátnost drahé MC s ohledem na gramo - Xpression III -přístroj střední třídy a též kvality. Chtělo by to asi vyzkoušet. Zbytek analogu kvalitní je ( Tube box SEII, jednoduchý Speed box i propojovací kabeláž - vše od Renowna - ohromně se mi s ním spolupracuje ). Budu se muset s ním domluvit alespoň na vyzkoušení některé dobré a už rozehrané MC. Velký problém slyším ve vinylech. Moje sbírka není příliš početní a většinou je provenince Supraphon nebo Panton z let 1970-89. Tedy nijak závratná kvalita. Ale najdou se některé špeky, například nedávno koupené LP Katapult Hit album 1. Velmi dobře nahraná deska. Ono je to už dobré na CD.

Pak se to může zvukově digitálu přiblížit."
To asi určitě. Zatím ale nevidím co bych měl v analogu udělat abych zvuk ještě polepšil. Cesta by tu byla v jiné přenosce - kvalitní nízkoúrovňové MC. Ale je tady také adekvátnost drahé MC s ohledem na gramo - Xpression III -přístroj střední třídy a též kvality. Chtělo by to asi vyzkoušet. Zbytek analogu kvalitní je ( Tube box SEII, jednoduchý Speed box i propojovací kabeláž - vše od Renowna - ohromně se mi s ním spolupracuje ). Budu se muset s ním domluvit alespoň na vyzkoušení některé dobré a už rozehrané MC. Velký problém slyším ve vinylech. Moje sbírka není příliš početní a většinou je provenince Supraphon nebo Panton z let 1970-89. Tedy nijak závratná kvalita. Ale najdou se některé špeky, například nedávno koupené LP Katapult Hit album 1. Velmi dobře nahraná deska. Ono je to už dobré na CD.

Nízkoúrovňová MC přenoska si bude žádat také kvalitnější phono.
Asi lépe tranzistorový kvůli zesílení signálu...
Dá se to samozřejmě řešit i jinak.
A je to hra...
Chce to investice adekvátní k tvému gramu.
Nebo si pořídit i nové gramo.
Asi lépe tranzistorový kvůli zesílení signálu...
Dá se to samozřejmě řešit i jinak.
A je to hra...
Chce to investice adekvátní k tvému gramu.
Nebo si pořídit i nové gramo.

No právě. Tranzistorové phono, no nevím. Nechtěl bych přijít o ten typický zvuk triod. Ale jak jsem psal, zkouškou určitě nic nezkazím. Jinak dík za postřehy.