Cambridge Audio

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od FS »

No teraz pozerám, že Innuos je transport s USB a ethernet rozhraním, nahrádzajúcim PC. Vyzerá pekne, ale 2299 eurová cena (s 1TB uloziskom) je aj vzhľadom k aktuálnej inflácii už trochu cez čiaru...
V říjnu 2021 jsem skládal PC (v tomto inzerátu je výpis součástek ) - 24000 CZK.
Při prodeji jsme se zájemci porovnávali, měnili konfiguraci .. zcela zásadním bylo použití lineárního zdroje HDPLEX300 - 17000 CZK. JCAT USB Karta 11000 CZK.
K tomu nějaký ten terabytový disk.... celkem nějakých 55000 CZK jen za součástky.
Další posun pak SW - v našem případě Euphony.. a jsme přes cenovku 60000 CZK.

Připusťme, že by v ryzím audio PC nemusel být tak výkonný procesor - tak ubereme 5000 CZK.

Pokud Innuos poslouží minimálně stejně tak dobře jako mé audio PC, tak je cenovka 2300 EUR = 57000 CZK "za hubičku".

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Sorry, ale ako náhradu PC odporúčam Aune X5s, Topping M50 alebo SMSL SD-9. Všetko kusy pod 400 eur. Mám slabosť pre všetko, čo sa dá označiť ako "Lossless SD card player/transport", má to displej, nevyžaduje zapínanie monitoru a PC, ovláda sa diaľkovo, atď. Gapless tam nie je, takže na druhej strane chápem nadšencov do skladania Audio PC alebo Raspberry...

zita.ondrej@gmail.com
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zita.ondrej@gmail.com »

@FS Jestli poslouží stejně dobře jako tvé audio PC neumím posoudit. Ale hraje prostě skvěle, jsem spokojený. A uvnitř je prý tohle plus CD/DVD slot 8-) :

⦿ New Custom Motherboard with reduced EMI
⦿ Dual Ethernet Ports for LAN and Streamer with dedicated isolation transformers
⦿ Dual-Linear Power Supply with ultra-low noise regulators and Nichicon MUSE Capacitors
⦿ 8GB RAM with 4GB In-Memory playback
⦿ Asymmetrical isolation feet inspired by the ZENith SE
⦿ Ultra-low Noise USB Audio Output
⦿ Medical-Grade Mains Filter
⦿ New Generation Quad-core Intel CPU

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Mám DAC Cambridge Audio DacMagic 200M, který "krmím" buď z CD přehrávače nebo z notebooku. Ve vlákně zesilovace/fosi-audio-v3-mono-t28051.html se píše o koncových zesilovačích Fosi v3 Mono, AIYIMA A80 a Ampapa D1.
Mělo by smysl ke zmíněnému DACu některý z nich kupovat jako náhradu za klasický integrovaný stereo zesilovač?
Moc se mi líbí VUmetry a ušetřilo by mi to hodně místa.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Záleží na tom aký konkrétny klasický integráč máš na mysli. Teda či preamp resp. regulácia hlasitosti v DAC magic 200M bude OK.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Sto61 píše:
21 úno 2026 10:53
Mám DAC Cambridge Audio DacMagic 200M, který "krmím" buď z CD přehrávače nebo z notebooku. Ve vlákně zesilovace/fosi-audio-v3-mono-t28051.html se píše o koncových zesilovačích Fosi v3 Mono, AIYIMA A80 a Ampapa D1.
Mělo by smysl ke zmíněnému DACu některý z nich kupovat jako náhradu za klasický integrovaný stereo zesilovač?
Moc se mi líbí VUmetry a ušetřilo by mi to hodně místa.
Sto61
Ak si dobre pamätám, tak máš A S700, čo nie je spatný zosilovač, aby si pozdejsie neľutoval.
Je tam zmienený aj koncak Audiophonics AP300-S250 NC, to by mohla byť istota, vyjde to na 550,-Eur.

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

Fosi si můžeš někde půjčit a vyzkoušet. Já měl doma Fosi a Ampapu. Ampapa měla lepši předozadní prostor. A možny bonus je , že si můžeš měnit ty čipy a můžeš připojit subwoofer.
Nevýhoda je, že mají málo vstupů.
Zvukově si myslím, že tyhle mašinky strčí do kapsy zesilovače do 30tis úplně v pohodě.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

adrian píše:
21 úno 2026 13:18
Ak si dobre pamätám, tak máš A S700,
Ne. Koupil jsem YAMAHA A-S301 kvůli funkci Loudnes a slušné ceně v akci na Alza. Nehraje špatně. Jenom oproti zmíněným modelům je trochu veliký. Teď když vím, že existují "prckové" s výkonem 200 a více W, přemýšlím o eventuální obměně.
Jak jsem psal, moc se mi líbí ty VUmetry a konkrétně u Ampapa D1 i možnost korekcí basů a výšek.
Jediný problém vidím v ovládání hlasitosti DAC Cambridge, kde člověk neví na jakou intenzitu to má zrovna nastavené.
Ale ta obměna je ve stavu uvažování po nově nabitých informacích. Čistě pouze myšlenka.

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kofim »

Zdravím,
Ampapa D1 má vlastní ovládání hlasitosti, dokonce z dálkáče

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Ampapa D1 na tom bude zvukově lépe než ta Yamaha.

Odpovědět