CD Llaker
CD Llaker
Když už jsem psal skepticky o podložkách a hrotech, podělím se o jednu zkušenost, která zafungovala.
Sám jsem vystřídal několik CD přehrávačů, Yamaha, Technics, Onkyo. Vždy vyšší řady, od Yamahy nejvyšší.
Jednou si u mě na diskotéce nechal někdo CD značky LLaker. Viz. zde:http://audiotechnika.blog.cz/1008/llaker-cd96
Mělo by to být japonské a prodávalo se to v Čssr koncem 80tých let.
Ze zvědavosti jsem to zapojil a nestačil se divit.
Hrálo to líp než moje Yamaha. Pak jsem to zkoušel ještě u známého na Pioneer a Marantz.
Také na top řadách. A ten Llaker prostě hraje čistěji a líp. A kdyby trochu. Naprosto slyšytelný posun v kvalitě. Nechápu, jak je to možné ale prostě je to tak. Starý krám z 80tých let.
Mám ho pořád doma. Sice na něj nehraju, chybí mi DO ale je to neskutečné.
Nevím, jestli je to jen u toho kusu, nebo to bylo u všech. Nikdy jsem ten stroj neviděl ani o té značce neslyšel, než to u mě někdo nechal.
Sám jsem vystřídal několik CD přehrávačů, Yamaha, Technics, Onkyo. Vždy vyšší řady, od Yamahy nejvyšší.
Jednou si u mě na diskotéce nechal někdo CD značky LLaker. Viz. zde:http://audiotechnika.blog.cz/1008/llaker-cd96
Mělo by to být japonské a prodávalo se to v Čssr koncem 80tých let.
Ze zvědavosti jsem to zapojil a nestačil se divit.
Hrálo to líp než moje Yamaha. Pak jsem to zkoušel ještě u známého na Pioneer a Marantz.
Také na top řadách. A ten Llaker prostě hraje čistěji a líp. A kdyby trochu. Naprosto slyšytelný posun v kvalitě. Nechápu, jak je to možné ale prostě je to tak. Starý krám z 80tých let.
Mám ho pořád doma. Sice na něj nehraju, chybí mi DO ale je to neskutečné.
Nevím, jestli je to jen u toho kusu, nebo to bylo u všech. Nikdy jsem ten stroj neviděl ani o té značce neslyšel, než to u mě někdo nechal.
Re: CD Llaker
Ja som ho v tých dávnych dobách kupoval pre švagra. Pokial viem tak keď neskôr kúpil nejaký vyšší model CD prehrávača od Pioneeru (CD sa vkladalo opačne), tak Llaker skončil v izbe u dcér, kde možno ešte stále funguje (?). Osobne som nemal možnosť ich porovnať.
Na počátku devadesátých let jsem měl obchod se spotřební elektronikou a CD player Llaker jsme kupovali z velkoskladu Domácích potřeb v Nitře. Llaker byl výborný a levný. Prodával se velmi dobře a vůbec se nekazil. Jediné na co si lidé stěžovali byl displej, ale to každý viděl už v obchodě, že je velmi primitivní. Určitě jsme jich tehdy (1991) prodali více než 100ks, ale dnes ty playery mají 25 let, tak to už se jich asi lidé dávno zbavili.
Můžu dosvědčit. Někdy před převratem jsem si koupil Teslaphilipse, který se po asi 24 hodinách provozu samovolně uvedl do nezrušitelného módu Repeat. V krámě jiný neměli, do servisu jsem ho dávat nechtěl, tak mi ho vyměnili za Llaker 96 (pokud si dobře pamatuji, nebyl japonský ale korejský), ještě mi asi tisícovku vrátili a ten mi v pohodě sloužil až do 1990 nebo 1991, kdy jsem si sjel do Německa pro Sony, tuším CDP-911 nebo 991.
Bol to môj prvý CD player. Fungoval výborne, môj kus bol akurát veľmi háklivý na to, aby bol postavený v presnej rovine.
Keď bol postavený na poličke, ktorá mala na jednej strane sklon cca 5 mm, tak player nevedel dobre načítavať CD placky.
Inak fungoval dlho a bez problémov.
Keď bol postavený na poličke, ktorá mala na jednej strane sklon cca 5 mm, tak player nevedel dobre načítavať CD placky.
Inak fungoval dlho a bez problémov.
...přeskakující a nespolehlivý přehrávač. Tesly byly lepší. Osobní zkušenost.
Přeskakující při přehrávání podrápaných disků stejně jako všechny přehrávače s posunem laseru ozubeným kolem včetně Sony a jiných věhlasných značek. V tom byl Philips s otočným ramenem vždycky lepší. Jinak ale řemeslné provedení bylo u Llakera lepší.
Vzhledem k tomu, že mi Tesly za 10 let provozu nahrály tisíce hodin po diskotékách a to ne vždy ve "sterilním" prostředí
, nemohu jinak, než je pochválit.