Cocktail Audio
Cocktail Audio
Vidím, že tato pro mě dosud přehlížená značka tu ještě k diskuzi není. Tuto značku jsem zaregistroval cca před dvěma lety. Na bazarech jsem si všiml v nabídce několika verzí streamerů které mě v té době moc nezajímali, jelikož jsem byl upnutý na přehrávání souborů z PC. No zvědavost mi nedala, a začal jsem zkoumat nějaké ty streamery. Začal jsem s Pro-ject stream boxem jen jako transportem do dacu CW Dac 1 NG Oled, a hned se mi to začalo líbit více jak z PC. Následoval Pioneer N-50A který jsem použil už analogově, zvuk byl solidní, ale na kombo CW + PC ztrácel zvukově. A pak přišel na řadu Cocktail Audio x40, a ten se mému PC kombu zvukově vyrovnal, a dokonce v něčem ho překonal. Je to takový všeuměl s nadstandartním zvukem. Kdo hledá opravdu již zvukově solidní streamer, navíc s přívětivým ovládáním, který přehraje velkou spoustu hudebních souborů, mohu jen doporučit.
Re: Cocktail Audio
Mám X45,solidní streamer.Má z nich nejvíce přípojných vstupů a výstupů.
Cocktail Audio N25 další z možných elegantních řešení.Přes řeku do stínu stromů.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mne sa ako streamer najviac osvedčil PC s nainstalovanym foobar2000 - gapless, rôzne možnosti, nastavenia, bezproblémové prehrávanie PCM i DSD, update podľa vlastného uváženia a hlavne softvérová nezávislosť na výrobcoch všelijakých značiek. Nevidím veľký zmysel v kupovaní streamera, radšej investujem do kvalitného D/A prevodnika.
Já mám takovou zkušenost, že čím kvalitnější DAC jsem měl, tím markantnější byly rozdíly v transportech ... až jsem nakonec audio PC opustil. A přestože je mi jasné, že ty streamery nejsou nic jiného než převlečené počítače, tak kvalitu zvuku z dedikovaného audio zaříení se mi pomocí PC nepodařilo dosáhnout.
Specielně z nabídky Cocktail Audio bych si docela rád vyzkoušel tohle https://www.horizontrading.cz/cocktailA ... -d7606.htm. Má tady s tím někdo zkušenost, případně srovnání s jinými streamery?
Specielně z nabídky Cocktail Audio bych si docela rád vyzkoušel tohle https://www.horizontrading.cz/cocktailA ... -d7606.htm. Má tady s tím někdo zkušenost, případně srovnání s jinými streamery?
Jak je to s chovanim SW, stabilitou a podporou u Cocktail audio? Kdyz jsem videl N25 nebo X50, tak se mi zpracovanim a univerzalnosti libi jako streamery, ale nerad bych resil problem s oudated supportem jako ve vedlejsi vlakne u Pioneeru. Diky za zkusenosti.
Tak co se týče streamovacích služeb, tak používám jen int. rádia, a spotify con. vše je bez problémů. Hlavní využití je na přehrávání vlastních souborů z vloženého SSD, a zatím jsem neměl sebemenší problém ani s jedním souborem, podpora hudebních formátů je veliká oproti třeba Pioneeru n-50a je to jak zvukově tak po SW stránce o mnoho lepší. a používám jen DO, display je dost velký, vidím na něj dobře, tak jsem si zatím tablet nepořídil.
Dekuji za informaci, N25 se mi libi hodne a muzu ho mit za hubicku, ale uvidim jestli nezvitezi minimalisticke a funkcnejsi reseni u konkurence (Auralic).