Dussun
Dussun
Zdar fóristi,
věřím, že jste se už setkali se značkou Dussun. Máte někdo s jejich zesilovači bližší zkušenost? Je to ekonomická kriminální aktivita, kopírování jiného výrobce... To vím, ale jak to hraje? Je to v daných cenách lepší než např. Vincent či jiné "čínské" značky? Jak je to u nás s dostupností? Z Číny vychází V8i "za hubičku". Škoda, že to nemá symetrické vstupy.
věřím, že jste se už setkali se značkou Dussun. Máte někdo s jejich zesilovači bližší zkušenost? Je to ekonomická kriminální aktivita, kopírování jiného výrobce... To vím, ale jak to hraje? Je to v daných cenách lepší než např. Vincent či jiné "čínské" značky? Jak je to u nás s dostupností? Z Číny vychází V8i "za hubičku". Škoda, že to nemá symetrické vstupy.
Re: Dussun
Měl ho zapojený s Lindemannem na výstavě v Praze, jestli se dobře pamatuju. Třeba napíše.pipis píše:Dussun myslím provozuje náš člen NA, pokud se nepletu.
V8i jsem měl v rukou i slyšel. Mechanické zpracování je vynikající, poctivá těžká konstrukce.
Zvukově mě to připadalo na středech trochu víc bohatší, ale to jsem hodně kritický a neslyšel jsem samotný koncák. Uvnitř je totiž ještě předzesilovač, na zadním panelu jsou cinch propojky.
Jen berte v potaz konstrukci na 220 voltů, u mě doma v zásuvce při 240-245 voltech bylo napětí na hlavních kondenzátorech chloupek nad jejich maximum.
Zvukově mě to připadalo na středech trochu víc bohatší, ale to jsem hodně kritický a neslyšel jsem samotný koncák. Uvnitř je totiž ještě předzesilovač, na zadním panelu jsou cinch propojky.
Jen berte v potaz konstrukci na 220 voltů, u mě doma v zásuvce při 240-245 voltech bylo napětí na hlavních kondenzátorech chloupek nad jejich maximum.
Měl jsem před 3lety V8i a musel jsem ho nahradit šestkou, protože 55cm hloubky té osmy se mi nevešlo do stojanu Standfon. Neporovnával jsem je mezi sebou, neměl jsem je současně, ale s odstupem cca měsíce, ale protože mají stejný předek jen konec se liší výkonem a sílou zdroje nebude při běžných výkonech rozdíl. Postavené je to moc pěkně a lépe než Vincek, a zvuk je dost dobrý a porovnatelný až z několikanásobně dražší konkurencí. Pro představu charakteru to má např. proti DPA 380 více basů a zvuk je sytější a jakoby hustčí. Problém v napájecím napětí není, protože kondíky jsou stavěné s rezervou a již několikaletý provoz 4 kusů v mém okolí to jen potvrzuje.
Noble Audio - výroba a prodej
Hm, zajímavé. A odkud jsi to kupoval?
U Vincenta SV-233 co mám aktuálně se mi více líbí symetrický vstup, kde hrají daleko menší roli kabely. U těch RCA je i u docela dobrých strojů znát větší ovlivnění propojovacími kablíky. Ale jinak mě ty Dussuny docela zaujaly, aktuálně ale spíše teoreticky.
U Vincenta SV-233 co mám aktuálně se mi více líbí symetrický vstup, kde hrají daleko menší roli kabely. U těch RCA je i u docela dobrých strojů znát větší ovlivnění propojovacími kablíky. Ale jinak mě ty Dussuny docela zaujaly, aktuálně ale spíše teoreticky.

Vypadá to nádherně. Otázka, jak to hraje...
NA to hraje skvěle,skvěle.Na bratrském foru neomylní mistři prohlásili,že by to nenavrhli lépe.Je jen malilinkatá vadička na kráse,a to je uhlídat si stejnou jakost součástek a provedení.Kdo si to troufne a je dost sebevědomý na asijský původ Krasavce,má jednu z cest k spokojenosti otevřenou.
Přes řeku do stínu stromů.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Dussun je myslím čistokrevný číňan a s Vincentem bych ho vůbec nesrovnával. Vincent se sice dělá v Číně, ale je to Němec a to je sakra rozdíl. Po zvukové stránce nevím, ale čínská kvalita je pověstná!agavel píše:Je to ekonomická kriminální aktivita, kopírování jiného výrobce... To vím, ale jak to hraje? Je to v daných cenách lepší než např. Vincent či jiné "čínské" značky?
Ber to tak. Japonsko se taky muselo hrabat z ničeho, než jejich auta dosáhly kvality, kterou jim v mnoha směrech dnes mohou evropské a americké vozy závidět. Třeba je Dussun do budoucna jednou z těch firem, které budou tradičními kvalitními výrobci. Víme, jak to je s kopírováním, ale měl jsem na mysli ustavení firmy typu Accuphase nebo Usher, které na svých trzích také dlouho patří ke spolehlivým základním kamenům kvalitního hifi.Dussun je myslím čistokrevný číňan a s Vincentem bych ho vůbec nesrovnával. Vincent se sice dělá v Číně, ale je to Němec a to je sakra rozdíl. Po zvukové stránce nevím, ale čínská kvalita je pověstná!
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To by bylo fajn, ale myslím, že pokud se v Číně nezmění systém, tak se zlepšení nedočkáme. Prostě je to tak, že když jim někdo kouká na prsty (zaharniční partner), tak kvalitu udržet jde. Potom z této spolupráce vyjde kvalitní komponent za rozumný peníz. Dobrým příkladem je Advance Acoustic nebo Vincent.

Ale jak se do toho pustí číňani sami, tak jsou vždy na štíru s kvalitou. S designem je to v pohodě, ale kvalita většinou není dobrá.

Ale jak se do toho pustí číňani sami, tak jsou vždy na štíru s kvalitou. S designem je to v pohodě, ale kvalita většinou není dobrá.
Ale na té fotce vypadá fakt nádherně,to se musí nechat
.
Bohužel je taky pravda,že spousta světových značek,které přesunuly část výrobního programu do kontinentální Číny si některé modely,na kterých jim asi víc záleží pořád dělají u sebe doma
.

Bohužel je taky pravda,že spousta světových značek,které přesunuly část výrobního programu do kontinentální Číny si některé modely,na kterých jim asi víc záleží pořád dělají u sebe doma

Přes řeku do stínu stromů.
Dovolím si nesouhlasit v tomto bodě. A to zásadně. Kreace, které předvádí např. Sheng Ya (výroba Vincent) nebo Shanling jsou prostě příšerné a zhoršuje se to. Tedy ne že by mě bral design samotného Vincentu.Mark Levinson píše:Ale jak se do toho pustí číňani sami, tak jsou vždy na štíru s kvalitou. S designem je to v pohodě, ale kvalita většinou není dobrá.
Myslíš? To snad ale jen top modely a opravdu jen některé ne? Spíš bych dodal, že spousta těch značek už dlabe na nějakou kontrolu kvality (a nemyslím té výroby v číně). Dnes už opravdu není velký problém pro mnoho DIY projektů dosáhnout vyšší kvality než mnoho dostupného hifi (pokud takové vůbec ještě existuje).korys píše:Ale na té fotce vypadá fakt nádherně,to se musí nechat.
Bohužel je taky pravda,že spousta světových značek,které přesunuly část výrobního programu do kontinentální Číny si některé modely,na kterých jim asi víc záleží pořád dělají u sebe doma.
Dussun V8 měl v ruce Mistr a po technické stránce, včetně kvality součástek a nastavení naprosto bez připomínek. Návrh a provedení je made in ML, je to dělané stejnýma Číňanama na stejné čínské lince ze stejných čínských součástek při dtto. postupech a kontrolách jako nebohá totálně okopírovaná předloha - americký Red Rose (cca. 10000 USD, v Česku kdysi tuším cca. 300k).
Technicky 100% řešení, morálně si to musí každý srovnat sám za sebe ...
Technicky 100% řešení, morálně si to musí každý srovnat sám za sebe ...
Myslíš P.D.? On ho měl "doma" a měřil něco? Vím akorát, že velmi kladně hodnotil vnitřní uspořádání podle fotek.
Noble Audio - výroba a prodej