Jak charakterizovat marketing firmy? Píšou, jak si vše dělají sami na vlastních strojích. Naštěstí netvrdí, že si těží i měd a zásadně při úplňku. Konektory by měly být hlavně čistá měď a u vodičů se do toho občas přimotá stříbro. Jen optiku mají v plastových vláknech, zřejmě standardní, ale docela zajímavé konektory pro Toslink. Nabídka kabelů je docela široká. Mají je hodně rádi v What HiFi, víc mě potěšilo občasné pochvalné hodnocení z Hifichoice. Cenově je to stejně tak široké rozpětí jako u počtu modelů. Ty opravdu drahé už mě k experimentování moc nelákají.
Zaujaly mě hlavně jejich reprokabely, které u většiny modelových řad mají typ, který kombinuje solidcore výškovou sekci s klasickým vícežilovým řešením pro basy. Mám doma zástupce ES série typ 4.45. Kupoval jsem ho zdruhé ruky asi půl roku starý a byla to pro mě jasná volba za danou cenu. I s dopravou jsem to zvládl za polovinu ceny nového a nebylo to zas tak moc. Bylo to trochu omylem, myslel jsem, že je to řada MS, ale nevadí. Upgrade byl z kabelu pana Bricha, který jsem měl léta doma. Ten není špatný, prostě je to funkční konstrukce za dané peníze. Rozdíl s Ecosse byl vcelku značný hlavně na výškách. Kvůli tomu jsem do toho vlastně šel. Změna mě dost překvapila. Srovnával jsem totiž předtím Brichův kabel proti Vincentu a rozdíl byl sice jasně slyšitelný, ale neoslovil mě. Zde je to jiné. Buď je Ecosse povedený nebo je tam něco špatně a mě se to zatím líbí. Zatím už trvá nějakých pár týdnů, tak to snad vydrží. Až bude kabel ohodnocen dalšími zkušenými posluchači, tak zkusím napsat víc.

P.S.: Naší malé Beátce se kabel líbí o moc víc. Má barevné konce pro rozlišení jednotlivých sekcí a ona si nedokáže odpustit je zkoumat.