Gold Note
Gold Note
Včera jsem se osobně seznámil jen s několika produkty téhle špičkové italské firmy. Přiznám se, že o její existenci jsem ještě před dvěma týdny vůbec netušil, přestože funguje již několik let. Za tu dobu si ale vydobyla neskutečný věhlas díky své precizní práci jak v designu, tak v použitých technologiích a zpracování. Za cenu, kdy některé entry modely věhlasných značek teprve začínají je možné pořídit téměř polovinu sestavy.
Zkusím sem časem postnout některé další postřehy z poslechu, ale jednu věc sem dám hned, a to omluvu všem majitelům "kolotočů" kterých jsem se byť jen maličko dotknul svou neznalostí věci. Album The wall si troufám tvrdit, že mám docela naposlouchané. Zkoušel jsem několik vydání na CD, až jsem považoval za konečnou verzi od MOFI. Dnes mi, ale opravdu spadla čelist. Svůj vlastní exemplář "German first press", který jsem dostal od vzdálené tety z Německa pár měsíců po vydání v roce 1979, jsem slyšel proprvé z vinylu na sestavě Gold Note, konkrétně gramo MEDITERRANEO s poslední verzí phono pre, integráčem IS-1000 a sloupky A 6 EVO. Zvuk byl famózní, sytý, detailní a hudební scéna neskutečné prostorná. Střední pásmo bylo nádherně vykreslené a veškeré vokály zřetelnější než kdykoliv předtím. Tak prezentní reprodukci jsem zkrátka ještě neslyšel.
Předpokládám, že mimo studia zástupce firmy pro ČR není mnoho míst v republice, kde jsou komponenty Gold Note k poslechu. Na severní Moravě je značka zatím bez prezentace na webu prodejce v Opavě, ale pokud snad budete mít chuť si tenhle malý zázrak poslechnout, a potvrdit nebo vyvrátit mé dojmy, zkuste se domluvit s majitelem studia na info@hifiopava.cz nebo
na telefonu +420 603517588.
Pro podrobnější informace a obrázky zde odkaz na web výrobce:
https://www.goldnote.it/
Zkusím sem časem postnout některé další postřehy z poslechu, ale jednu věc sem dám hned, a to omluvu všem majitelům "kolotočů" kterých jsem se byť jen maličko dotknul svou neznalostí věci. Album The wall si troufám tvrdit, že mám docela naposlouchané. Zkoušel jsem několik vydání na CD, až jsem považoval za konečnou verzi od MOFI. Dnes mi, ale opravdu spadla čelist. Svůj vlastní exemplář "German first press", který jsem dostal od vzdálené tety z Německa pár měsíců po vydání v roce 1979, jsem slyšel proprvé z vinylu na sestavě Gold Note, konkrétně gramo MEDITERRANEO s poslední verzí phono pre, integráčem IS-1000 a sloupky A 6 EVO. Zvuk byl famózní, sytý, detailní a hudební scéna neskutečné prostorná. Střední pásmo bylo nádherně vykreslené a veškeré vokály zřetelnější než kdykoliv předtím. Tak prezentní reprodukci jsem zkrátka ještě neslyšel.
Předpokládám, že mimo studia zástupce firmy pro ČR není mnoho míst v republice, kde jsou komponenty Gold Note k poslechu. Na severní Moravě je značka zatím bez prezentace na webu prodejce v Opavě, ale pokud snad budete mít chuť si tenhle malý zázrak poslechnout, a potvrdit nebo vyvrátit mé dojmy, zkuste se domluvit s majitelem studia na info@hifiopava.cz nebo
na telefonu +420 603517588.
Pro podrobnější informace a obrázky zde odkaz na web výrobce:
https://www.goldnote.it/
Re: Gold Note
Také jsem značku goldnote před pár měsíci neznal.Ted jsem od ní pořídil DAC převodnik DS -1000 a jsem velmi překvapený kvalitou zpracování a hlavně dokonalou reprodukcí.Koupil jsem od zastoupení značky Audio Ranny a musím pochválit i jednání a skvělej přístup majitele (MgA. Emanuel Ranný)
Mel jsem Gold Note DS-10 ve verzi PLUS doma na otestování a jen nerad jsem se s ním loucil.Ostatne proto ted na bazaru prodávám HUGO.
Gold Note je opravdu parádní kus profi techniky od Italů,kterí to fakt umí.Navíc si poradí s jakýmkoliv sluchátky a ani Susvary pro nej nejsou zádnou prekázkou.Má prepínání výkonu Low je 1W a do High dává 5W a je to znát.
Navíc má jeste tzv mod Chameleon,který dává 192 mozností pro finální úpravu zvuku.Uvazuji o nem jako o finálním resení.tak trochu je tam vysoká cena cca 70k,ale hobby je proste obcas nárocné.
Mají to jako koncept modulárního resení,kde je mozné jeste dokoupit nové napájení,které opet zvedá výslednou kvalitu a i modul zesilovace.
A co to tedy vlastne umí:
DAC
Sluchátkový zesilovac
Streamer
Predzesilovac
V nasich koncinách to bohuzel není moc známá znacka,ale má tady zastoupení a prodává ji
AudioRanny.
P.S. Nakonec jsem se rozhodl a dnes jsem GoldNote DS-10 objednal
https://www.whathifi.com/reviews/gold-note-ds-10
https://www.amigoshifi.com/sm/n/c/5/gol ... y-la-mosca
Gold Note je opravdu parádní kus profi techniky od Italů,kterí to fakt umí.Navíc si poradí s jakýmkoliv sluchátky a ani Susvary pro nej nejsou zádnou prekázkou.Má prepínání výkonu Low je 1W a do High dává 5W a je to znát.
Navíc má jeste tzv mod Chameleon,který dává 192 mozností pro finální úpravu zvuku.Uvazuji o nem jako o finálním resení.tak trochu je tam vysoká cena cca 70k,ale hobby je proste obcas nárocné.
Mají to jako koncept modulárního resení,kde je mozné jeste dokoupit nové napájení,které opet zvedá výslednou kvalitu a i modul zesilovace.
A co to tedy vlastne umí:
DAC
Sluchátkový zesilovac
Streamer
Predzesilovac
V nasich koncinách to bohuzel není moc známá znacka,ale má tady zastoupení a prodává ji
AudioRanny.
P.S. Nakonec jsem se rozhodl a dnes jsem GoldNote DS-10 objednal
https://www.whathifi.com/reviews/gold-note-ds-10
https://www.amigoshifi.com/sm/n/c/5/gol ... y-la-mosca
Uz je nejaký cas doma,ne vsak ve verzi Plus.To vsak nijak nesnizuje vyuzití a má radost stále trvá.Jeste mám slíbený na test jejich zdroj,který jiz tak vysokou kvalitu posouvá dál.
Tak finální verze kterou jsem nakonec koupil je Gold Note DS-10 Plus.K tomu jsem jeste pridal jejich zdroj PSU-10 Evo.Neuveritelne zvedl kvalitu DS-10 Plus.Tady bych chtel zároven pochválit Audio Ranný,který mi vysel vstríc a na poslech domů mi zapůjcil DS-10 a také DS-10Plus,který má navíc analogový vstup 3.5mm jack a vylepsený zdroj.
Pak mi jeste půjcil PSU-10 Evo a hned po pripojení jsem vedel,ze to uz chci mít doma.Jednání a ochota pana E.Ranného je v dnesní době nevídaná,slusný a ochotný clovek,pro kterého je hudba celý zivot.A i díky jemu se tento konícek u me dostal na jiný level.
Pak mi jeste půjcil PSU-10 Evo a hned po pripojení jsem vedel,ze to uz chci mít doma.Jednání a ochota pana E.Ranného je v dnesní době nevídaná,slusný a ochotný clovek,pro kterého je hudba celý zivot.A i díky jemu se tento konícek u me dostal na jiný level.
Trochu to ozivim. Jsem dlouholety fanda Gold Note. Dodnes mam jejich zesilovac S1 jeste kdyz se jmenovali Blue note. Nyní jejich konec PA-1175 a DS-10 dac/streamer. Vsechny vyrobky co jsem mel, tak zvukove spickove. DS-10 jsem nedavno srovnaval s DAC od McIntosh d150 a Gold note pro me usi jasne vyhral.
I přes výborný zvuk mého gramofonu Garrard 401 s Přenoskou 2M Black a předzesilovačem MOON 110 LP V2 mě po letech přepadl pocit že by mohl být zvuk ještě lepší . Už jsem začal vybírat novou prenosku a dostal jsem nabídku si zapůjčit a vyzkoušet Phono předzesilovač Good Note PH 10.Vim že jsem porovnával s 4 x dražším předzesilovačem a proto trvám na tom že MOON je ve své cenové kategorii výborný.No z GOLD Note PH10 jsem tak nadšenej že jsem ho dnes hned koupil a usoudil že přenosku měnit není potřeba.Jeste mám zapůjčený externí zdroj k tomuto předzesilovači tak po testech dám vědět jestli dokáže kvalitu reprodukce ještě vylepšit.
Určitě dej vědět, těším se na tvé postřehy a zároveň gratuluji. Ještě jsem neměl to štěstí, rád bych to slyšel, protože znám pouze chválu na toto phono
.
Ať přináší radost
Ať přináší radost
Tak jsem udělal test Gold Note PSU-10 (externí superindukční napájecí zdroj) k předzesilovači Gold Note PH 10. Předem musím říct, že jsem byl ke všem přídavným zdrojům dost nedůvěřivý a bez možnosti testu na mé sestavě bych si ho asi nekoupil. Však díky možnosti poslechu jsem zjistil, že po připojení PSU 10 je jasně slyšitelný rozdíl ve zvuku snad ve všech ohledech. Pár opravdu markantních je dynamika, prostor, čitelnější nástroje a k mému údivu lokalizace umístění nástrojů a konkrétně zpěváka (např. Art Garfunkela na desce Sounds of Silence). Zisk kvality zvuku s tímto napájecím zdrojem je skoro srovnatelný jako změna z předzesilovače MOON 110LP V2 na Gold Note PH10. Tudíž skoro dvakrát větší rozdíl kvality. Zkoušel jsem to zhruba na 15ti deskách různé kvality, z různého období. Pochopitelně čím kvalitnější nahrávka, tím znatelnější rozdíl ve změně zvuku.
Co si můžeme představit pod pojmem "superindukční"?
Dobrej zdroj je vždycky fajn.
Dobrej zdroj je vždycky fajn.
Rozhodl jsem se rozsírit svou domácí radu Gold Note.Uvazuji o jejich zesilovaci PA-10 a k tomu reprobedny A3 EVO(DS-10 Plus a PSU-10 Evo uz mám).Zesilovac jsem jeste neslysel,tak to bude i pro me premiera.Co jsem vsak uz slysel jsou jejich bedýnky A3 EVO,rozmerem "ptací budky",ale prednes to je dech beroucí zálezitost.Presné,cisté basy,zádné bahno,stredy,kterým nic nechybí a je to samozrejme nosné spektrum hudební informace a cisté výsky.
Samozrejme to není pro milovníky techna,ale pro nás,ostatní mi můzete verit,ze vám basy chybet nebudou.No a protoze díky vstrícnosti pana Ranného a jeho firmy AudioRanný si jak zesilovac,tak repro můzu půjcit domů a v klidu posoudit,zda se moje ocekávání správného zvuku naplní,bude to navíc nákup bez rizika,ze pak prijde zklamání.
Samozrejme to není pro milovníky techna,ale pro nás,ostatní mi můzete verit,ze vám basy chybet nebudou.No a protoze díky vstrícnosti pana Ranného a jeho firmy AudioRanný si jak zesilovac,tak repro můzu půjcit domů a v klidu posoudit,zda se moje ocekávání správného zvuku naplní,bude to navíc nákup bez rizika,ze pak prijde zklamání.
Waldy: jak jsi spokojenej s Gold Note DS-10? Appka funguje, se Spotify to normalne frci? Na AVS me zaujaly jedny sluchatka, ktery jsem si bohuzel omylem poslechnul, ja ani nevedel, ze by me mely sluchatka zajimat
No a ted si tak v hlave k nim skladam nejakej streamer 

S DS-10 jsem,jak je patrno z mých predeslých príspevků spokojený velmi.Appka je bezproblémová a pokud se v ní clovek zorientuje,je pak ovládání na jednicku.Sluchátkový výstup má ve vysokém rezimu 5W a ten výkon je znát.
Bez problémů nakrmí velkou vetsinu sluchátek.Snad jedine u Susvar by to chtelo výkon vyssí.Já nejedu Spotify,ale mám Tidal Master a ta svoboda a prístup k takovému mnozství kvalitní muziky je k nezaplacení.Dnes si uz bez toho nedovedu predstavit poslech.Takze pokud se rozhodujes a není pro Tebe cena DS-10 problém,mohu jen doporucit.
Pokud jsi z Prahy,můzu ti to u sebe predvést,aby jsi si udelal predstavu,jakze to vlastne hraje.
Bez problémů nakrmí velkou vetsinu sluchátek.Snad jedine u Susvar by to chtelo výkon vyssí.Já nejedu Spotify,ale mám Tidal Master a ta svoboda a prístup k takovému mnozství kvalitní muziky je k nezaplacení.Dnes si uz bez toho nedovedu predstavit poslech.Takze pokud se rozhodujes a není pro Tebe cena DS-10 problém,mohu jen doporucit.
Pokud jsi z Prahy,můzu ti to u sebe predvést,aby jsi si udelal predstavu,jakze to vlastne hraje.
Po krátkém case,kdy jsem mel doma půjcený amp PA-10 a k tomu bedny A3 Evo,jsem se rozhodl,ze uz u me zůstanou.Tím jsem myslím sikovne doplnil celý retezec.Zacínám tedy jejich extra zdrojem PSU-10 Evo,dále DS-10 Plus,PA-10 Amp a A3 Evo Bedny.
Prístroje jsou ve zlatém provedení a bedny jsou v odstínu lestený orech.Tak jsem jen doplnil stojany,popropojoval a celý systém má výhodu,ze je odladený,esteticky podarený a zvukove výtecný.
Upgrade jsem delal proto,ze sluchátkový poslech je sice fajn,ale bedny jsou o svobode,nic me na hlave neprekází a ted v léte se mi díky tomu nepotí usi.
P.S. Pokud má nekdo bedny,kterým nestací cca 80W v 8 Ohmech,má moznost zakoupit dva PA-10.Fungují jako monobloky a pak je uz výkonu na rozdávání.V jejich systemu je to napr.pro bedny A6 Evo,které ten výkon vyuzijí.Ale samozrejme s tím muzete napájet jakékoliv bedny.
Prístroje jsou ve zlatém provedení a bedny jsou v odstínu lestený orech.Tak jsem jen doplnil stojany,popropojoval a celý systém má výhodu,ze je odladený,esteticky podarený a zvukove výtecný.
Upgrade jsem delal proto,ze sluchátkový poslech je sice fajn,ale bedny jsou o svobode,nic me na hlave neprekází a ted v léte se mi díky tomu nepotí usi.
P.S. Pokud má nekdo bedny,kterým nestací cca 80W v 8 Ohmech,má moznost zakoupit dva PA-10.Fungují jako monobloky a pak je uz výkonu na rozdávání.V jejich systemu je to napr.pro bedny A6 Evo,které ten výkon vyuzijí.Ale samozrejme s tím muzete napájet jakékoliv bedny.
Jedna video recenze na DS-10 Plus