Magnat

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Magnat

Příspěvek od Prospero »

Nemecka firma Magnat, ktera spouste hifistu zustava v podvedomi pouze jako vyrobce prumerne auto-elektroniky a levnejsich reproduktorovych soustav (napr. „Sonobull“), prodavanych koncem minuleho stoleti predevsim zasikovymi obchody a velkymi obchodnimi retezci, slavi v poslednich letech uspechy i jako vyrobce seriozniho a cenove dostupneho „High-Endu“.
V jeji palete se, krom auto-hifi a home cinema produktu, nachazeji i velmi kvalitni reproduktorove soustavy a take hybridni a lampove zesilovace.
System vyvoje a produkce je naprosto stejny, jako u vetsiny dnesnich „zapadnich“ znacek: Mozek v Nemecku, ruce v Cine. Jak uz ale vime, funguje tato „symbioza“ stale lepe a tak se, diky vysokym kvalitativnim narokum a stabilni kontrole, ani u Magnatu neni ceho obavat.
Jak opticka a hapticka, tak i zvukova kvalita je vice nez jen konkurenceschopna a proto tato znacka sve priznivce mezi hifisty rozhodne ma.

Predevsim zesilovace RV 1, RV 2 a nove take RV 3 jsou na vysoke urovni a take vyssi modely reproduktoru „Quantum 1005“, „1009“ a „Signature“ obstoji (predevsim ve spojeni prave s nimi) i proti konkurenci „zvucnych“ jmen.

RV 1
Obrázek

RV 2
Obrázek

RV 3
Obrázek

Quantum 1009
Obrázek

(Letos firma slavi sve 40-te vyroci.)
http://www.magnat.de/

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Re: Magnat

Příspěvek od tujatuja »

Kéž by ruce zůstávaly v Německu :(

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ty masinky jsou opravdu moc hezke a kvalitni, problem je, ze Magnat ty starsi modely asi prestava vyrabet. :(
RV1 uz se temer neda sehnat, novy stal cca. 2.000€ a mel velky uspech (predevsim jeho plne lampovy MM phono pre!).
RV2 je jeste „o fous“ lepsi, ma phono pre i pro MC prenosky, bohuzel ale uz „jen“ tranzistorovy. Novy za 2.500€ pri trosce stesti se ale da sehnat i kolem 2.000€.
RV3 je novy, hybridni a zatim testovany pouze „odbornymi“ periodiky (LP Magazin, AV Magazin). Cena opet ponekud vyssi – 2.700€, nadseni redaktoru ale bezmezne. ;)

„1“ znam jen „na omak“, „2“ take „pres slechy“. Musim rict, ze s repro „Quantum 1005“ se mi jeho zvuk velmi libil.
Jedine, co me mrzi, je fakt, ze je k mani pouze v cernem provedeni. :cry:

zeziold
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zeziold »

Zdravím , mám Magnat RV1 doma . Musím potvrdit , že jeho technické parametry a hlavně zvuk je velmi dobrý . Měl jsem velké štěstí , kdy jsem stihl poslední výprodej za výbornou cenu . Kompletní osazení elektronkami je plně v režii ruských Electro - Harmonix . Když jsem kupoval T.A.C. 834 , tak jsem tam dostal osazení od žluťáků . Magnat RV1 má zabudovaný kor.předzesilovač pro MM přenosku ze čtyř ECC83/12AX7,což bylo velkým lákadlem pro vyznavače elektronek . Zdá se mi , že nejlépe hraje s přenoskami anglického modelu , jako je Goldring . Dále Shure , Nagaoka , Grado . Velmi dobrý zvuk z RV1 dávaly přenosky pro DJ ,jako Shure WHLB Whitelabel , Ortofon Concorde Arkiv , Stanton 500 . Výkon zesilovače je pro normální poslech více než dostatečný . Koncový stupeň jednoho kanálu je osazen dvojcí výkonových pentod EL34 . Kdo si chce vyzkoušet zvuk svazkových tetrod tak může osadit elektronky 6CA7 , bez změny zapojení , jen nastaví BIAS . Kdo má dost financí , tak přelampuje vstupní elektronky , kde doporučuji NOS výrobu od Mullard a dostane se do elektronkového ráje ! Ahoj Tomáš .

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tak to ti opravdu gratuluji, moc uz se jich (novych) opravdu sehnat neda. (A at ti to hraje!) *2thumbsup*

Ty EH EL34 jsou dost chvalene, a Mullary (i ne NOS) take.

Ja mam zatim jak pre (12AU7), tak i koncove 6CA7 original "maovky", do budoucna ale pevne pocitam s "prestupem" prave na EH. ;)

Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Už asi 2 mesiace hrám na RV 3. Je to neskutočne bitelne postavená mašinka, myslím , že ma prežije. Na predku sú lampy 12 AU7 Elektro Harmonix, konniec
je na Toshiba tranzistoroch. Zvuk : kryštálovo čistý , s výborným priestorom , basy suché, tvrdé a rýchle.Do 8 Ohm dáva 2 x 150W, s prehladom si tak kontroluje muziku. Má výborné phono MM aj MC , hrajem na MC, zvuk paráda , predal som aj solo phono preamb ... nezahral si popri Magnatovi. Objenal som nové lampy od Mullardu , mali by doraziť každú chvílu...uvidím či budem počuť...

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Repro Magnat tady asi moc nefrčí, jsem vypozoroval. Přesto zkusím dotaz. Koupil jsem levněji Magnat Quantum 673 a hodně se mi líbí projev basu, není úplně hluboký, jasně, ale má pro mne atraktivní vyznění. Kromě toho, myslím, dokáží hrát i potichu, což kvituju.No a řešil bych ještě jedny bedny ve slevě, a to MQ 753. Co byste řekli, jsou to tytéž bedny, z nichž ty dražší jsou lepší tak akorát v efektnějším nalakování? Bohužel, za Xavian Bon Bonus 15 000 nedám, mám i jiné hobbyvýdaje. Děkuji za názor.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Ako čerstvý majiteľ pasívnych regaloviek Magnat Monitor Supreme 102 za 70 eur v zľave vyjadrujem spokojnosť hlavne s výborným pomerom cena/výkon. A súhlasím s tvrdením: "projev basu není úplně hluboký, jasně, ale má pro mne atraktivní vyznění. Kromě toho, myslím, dokáží hrát i potichu, což kvituju."

axton
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od axton »

Zdravím všechny
Rád bych se zeptal, zda-li někdo z vás neměl příležitost slyšet, případně nevlastní zesilovač Magnat ma-900
Dost mě zaujal a než bych si jel zajel někam poslechnout, rád bych si přečetl, pár názorů.
Krmil by Heco Aurora 700

https://www.l-e.cz/magnat-ma-900-cerna

kokos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokos »

Zdravím.
Nemá někdo doma Magnat MC 200? Zajímalo by mě jaké se k tomu hodí repro.

Odpovědět