Pro-Ject RS

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Uživatelský avatar
Patmann
Příspěvky: 618
Registrován: 17 dub 2008 20:53
Kontaktovat uživatele:

Pro-Ject RS

Příspěvek od Patmann » 09 čer 2015 19:48

Myslím, že je velká škoda, že nebylo založeno téma o výrobcích řady RS firmy Pro-Ject, vcera jsem byl poslechnout transport, DAC a phono box RS a byl jsem nadšený jak tyto malinké přístroje hrají. Majitele těchto strojů prosím o recenze.
Poslouchal jsem je u kamaráda Dekáče a musím napsat, že jsem byl velmi mile překvapen.

Uživatelský avatar
zdenoeddie
Příspěvky: 381
Registrován: 22 bře 2011 10:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od zdenoeddie » 09 čer 2015 19:54

Skusal si aj Sonic rezim? Co na to hovoris?

Uživatelský avatar
Patmann
Příspěvky: 618
Registrován: 17 dub 2008 20:53
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od Patmann » 09 čer 2015 20:09

Tak to nevím, jestli jsme to poslechli o s tímto režimem, bylo to v kompetenci majitele, chci si tu sestavu půjčit a odzkoušet doma, poslouchal jsem tyto aparátky u Dekáče...

Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 1131
Registrován: 17 dub 2008 13:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od MB » 09 čer 2015 21:03

Ja som nadmieru spokojný

tujatuja
Příspěvky: 552
Registrován: 07 črc 2011 22:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od tujatuja » 09 čer 2015 22:42

Phono-box RS: naprostá spokojenost *thumbs up* .

Za ty peníze těžko seženeš něco lepšího.

dekac
Příspěvky: 119
Registrován: 11 črc 2009 12:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od dekac » 11 čer 2015 01:07

Samozřejmě CD a DAC zapojeny systémem SONIC. Koaxiální propojení mezi CD a DAc pro masterclock a data jsou vedena kabelem Audioquest Forest RJ 45.Rozdíl oproti klasickému propojení dig.výstupem je zcela jasně slyšet.Podstatně lepší čitelnost nahrávky a žádná nervozita ve zvuku.Oblíbil jsem si nastavení DACu na filtr I a lampy na výstupu.
Jsem dlouholetým vlastníkem modifikovaného CD Vincent firmou CASEA a to Sirius verze emotion.Při vzájemném porovnání RS a Vincka mi právě filtr I na RS DACu připomíná tuto verzi Emotion a filtr II verzi monitor,který jsem měl na Vincentovi původně.Prostě dle mého ucha filtr I zní pohodověji a neúnavně,ale není zas tak přesný. Filtr II -to je monitor,prostě to zní nekompromisně,pravdivě což u některých nekvalitních nahrávek může být i problém.Já osobně používám tu I na rockovou a metalovou muziku,II filtr si skvěle užívám při poslechu akustických nahrávek.
Na výstupu z DACu mám přepnuto na lampy,zní mi to tak nějak jemněji a hudebněji.
Ještě k těmto krabičkám chci dokoupit napájení RS box supply.Je to vylepšení už tak dost dobrého zvuku těchto krabiček.
RS phono je kapitola sama o sobě a to jsem se o své dojmy z poslechu a porovnání s jinými phony už na foru podělil.
V každém případě *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Uživatelský avatar
Ramones
Příspěvky: 759
Registrován: 19 zář 2009 19:05
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od Ramones » 11 čer 2015 10:04

...ve spojení s dobrou kávičkou hotový relax *thumbs up*
Takže, aparatura by byla vymazlená ... a teď ty dveře :P

Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 1131
Registrován: 17 dub 2008 13:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od MB » 11 čer 2015 11:37

Dekac: určite vyskušaj PowerBox RS pre PhonoBox RS, inak aky mas gramofon, rameno a prenosku?

dekac
Příspěvky: 119
Registrován: 11 črc 2009 12:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od dekac » 11 čer 2015 16:23

To Ramones:myslim,ze zena jeste chvilku pocka.Dvere nemaj nozicky a tak neutecou.
Gramo PJ Experience s prenoskou Dynavector 20x2 HO.
PJ phono power box RS je v planu na podzim.Samozrejme jsem s nim seznamen a bateriove napajeni phona proste nema chybu.Toto napajeni se mi libi a ma pro me usi velky prinos.

Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 1131
Registrován: 17 dub 2008 13:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od MB » 11 čer 2015 20:30

Ten rozdiel neni nijak extra veľký, sú to nuancie. Ale v kombinácii PhonoBox a PowerBox musim povedať, že to boli paradne investované koruny. Teraz ma skor trápy otázka, či mám skúsit headamp RS....

Uživatelský avatar
Rado
Příspěvky: 123
Registrován: 06 lis 2008 15:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od Rado » 11 čer 2015 21:30

Ten head box RS je možný taky napojit na power box? Pro mě by to možná řešilo problémy s kolísáním napětí v síti....

Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 1131
Registrován: 17 dub 2008 13:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od MB » 11 čer 2015 22:12

Na powerbox určite ale nie na powerbox phono

Uživatelský avatar
Rado
Příspěvky: 123
Registrován: 06 lis 2008 15:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od Rado » 11 čer 2015 22:41

Asi jsem se špatně vyjádřil, doufal jsem v řešení zapojení head boxu rs na baterii, bez nutnosti zapojení do el. sítě. Mezitím jsem zjistil, že toto firemní řešení je jen pro phono zesilovač. Chápu to tak, že pro větší odběr by musela být větší kapacita baterie, což může být komplikace....

Uživatelský avatar
MB
Příspěvky: 1131
Registrován: 17 dub 2008 13:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od MB » 11 čer 2015 23:44

Vyskúšal by som určite Pro-Ject Power Box RS Uni 4-way alebo 1-way ak neplánuješ iné zariadenie. Cenový rozdiel je ale 200Euro. Sice tam nie sú baterky ale možno/pravdepodobne by to vyriešilo tvoj problém kolísania naptia

Uživatelský avatar
zdenoeddie
Příspěvky: 381
Registrován: 22 bře 2011 10:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject RS

Příspěvek od zdenoeddie » 12 čer 2015 19:50

Problem kolisania napatia v sieti by to urcite vyriesilo, pokial je to samozrejme v predpisanych medziach. Power Boxy funguju spolahlivo v ramci kolisania siete +/-10% od menovitej hodnoty (pre nas je zaujimavych 230V~, cize od cca 210V~ do 250V~).

Head Box RS sice nie je mozne napojit na baterie, ale zato to hraje paradne uz samo o sebe. Dovolim si povedat ze v danej kategorii lepsie hrajuci headamp neexistuje. Zapojenim na Power Box ci uz Uni alebo 4 way, je to este lepsie samozrejme. Pre sluchatkac by som skor volil Uni.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host