TEAC
Re: TEAC
To nejlepsi co kdy TEAC vyrobil. Nebudu zde uvadet Esoteric ale pouze to co nese nazev TEAC.
CD prehravace, transporty, DAC. Spicka byla kombinace transportu TEAC P-2S (zde byl pouzit transport VRDS CMK2) a DAC TEAC D-3. V katalogu je mam jeste pod znackou TEAC ale na internetu jsem nasel pouze pod Esoteric. Pak transport TEAC P-30 s VRDS CMK3. Samozrejme nesmim opomenout CD prehravac TEAC VRDS-25X (CMK3.2) a VRDS-50. Vyse jsem psal, ze nebudu uvadet Esoteric ale neda mi to a proste MUSIM se zminit o snad nejlepsim transportu vubec s delenym zdrojem TEAC(Esoteric) P-0s: mytus vyrabeny pouze pro Japonsky trh.

Kazetove decky Z-7000 a V-8030S.

Zesilovac A-BX10 (navrzen a vyroben v Dansku firmou Densen), pozdeji A-BX10 MKII s DO (navrzen a vyroben tez v Dansku ale asi firmou Thule, nejsem si jist na 100%). Skoro stejne ale s mensim vykonem se vyrabeli A-BX7R s DO a A-BX5. Malem jsem zapomel na rok 1980 – predzesilovac PA-7 + koncovy stupen MA-7 navrzeny ve spolupraci s Tannoy (2x150W 7Hz-100kHz!).

Tuner T-BX10, pozdeji T-BX10 MKII byli tez navrzene a vyrobene v Dansku a je stejne audiofilni jak A-BX10.
MD rekordery: MD-10, MD-8, MD-5.

DAT rekorder TEAC R-10. Videl jsem to oznacene jako TEAC R-10 i jako Esoteric R-10

Kotoucovy mgf. TEAC X-1000R.

Gramo. TEAC TN-400, TS-80, TS-85, TN-80C

Repro. TEAC S-2001.

Pokud mate k tomu co napsat, nebo pokud nekdo z Vas vlastni jeden z techto skvostu, prosim piste!
CD prehravace, transporty, DAC. Spicka byla kombinace transportu TEAC P-2S (zde byl pouzit transport VRDS CMK2) a DAC TEAC D-3. V katalogu je mam jeste pod znackou TEAC ale na internetu jsem nasel pouze pod Esoteric. Pak transport TEAC P-30 s VRDS CMK3. Samozrejme nesmim opomenout CD prehravac TEAC VRDS-25X (CMK3.2) a VRDS-50. Vyse jsem psal, ze nebudu uvadet Esoteric ale neda mi to a proste MUSIM se zminit o snad nejlepsim transportu vubec s delenym zdrojem TEAC(Esoteric) P-0s: mytus vyrabeny pouze pro Japonsky trh.

Kazetove decky Z-7000 a V-8030S.

Zesilovac A-BX10 (navrzen a vyroben v Dansku firmou Densen), pozdeji A-BX10 MKII s DO (navrzen a vyroben tez v Dansku ale asi firmou Thule, nejsem si jist na 100%). Skoro stejne ale s mensim vykonem se vyrabeli A-BX7R s DO a A-BX5. Malem jsem zapomel na rok 1980 – predzesilovac PA-7 + koncovy stupen MA-7 navrzeny ve spolupraci s Tannoy (2x150W 7Hz-100kHz!).

Tuner T-BX10, pozdeji T-BX10 MKII byli tez navrzene a vyrobene v Dansku a je stejne audiofilni jak A-BX10.
MD rekordery: MD-10, MD-8, MD-5.

DAT rekorder TEAC R-10. Videl jsem to oznacene jako TEAC R-10 i jako Esoteric R-10

Kotoucovy mgf. TEAC X-1000R.
Gramo. TEAC TN-400, TS-80, TS-85, TN-80C

Repro. TEAC S-2001.

Pokud mate k tomu co napsat, nebo pokud nekdo z Vas vlastni jeden z techto skvostu, prosim piste!
Páni to jsou mašinky, díky za fotky. Mohu jen obdivovat. Krásně se na to kouká a asi ještě lépe poslouchá 

A-BX10 MKII spolu s VRDS-25X mám již řadu let. Sice je již nepoužívám, ale pořád je mi líto je prodat. Jsou to krásné stroje.
TEAC -- Tokyo Electro Acoustic Company -- moje srdeční záležitost viz. nick Pytel
Teda,ani jsem netusil, ze v CR nekdo ma A-BX10 MKII. Jak to hraje? Nemel jsi moznost srovnat s A-BX10 MKI? Mohl by jsi vlozit fota prosim?Senior píše:A-BX10 MKII spolu s VRDS-25X mám již řadu let. Sice je již nepoužívám, ale pořád je mi líto je prodat. Jsou to krásné stroje.
TEAC nejsou jenom CD přehrávače, zesilovače..., ale také DACy. Jeden z nich je v současné době na Ebay.de, viz: http://cgi.ebay.de/Teac-D-T1-DA-Wandler ... dZViewItem a to vcelku velice levně za tak krásný stroj...
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, zrovna mam moznost na koupi docela levne (okolo 3000,-) TEAC AR-600. Podle technickych parametru to nevypada spatne. Chapu, ze uz asi bude mit neco najeto, ale majitel udava ze je v dobrem, fungujicim stavu. Nemate nekdo zkusenost s timto zesilovacem, nebo dokonce vlastni? Strasne se mi libi TEACovsky design a ty regulatory, to je krasa. Dekuji za jakoukoliv radu a odpoved.
edit:tady jeste nejaky obrazek:http://www.avland.co.uk/teac/ar600/ar600lrg.jpg
nebude to zadny zazrak ale za tu cenu... hrat to budeselfdstrctn píše:Zdravim, zrovna mam moznost na koupi docela levne (okolo 3000,-) TEAC AR-600. Podle technickych parametru to nevypada spatne. Chapu, ze uz asi bude mit neco najeto, ale majitel udava ze je v dobrem, fungujicim stavu. Nemate nekdo zkusenost s timto zesilovacem, nebo dokonce vlastni? Strasne se mi libi TEACovsky design a ty regulatory, to je krasa. Dekuji za jakoukoliv radu a odpoved.

-
- Kontaktovat uživatele:
A nejake doporuceni co k tomu? Je to moje prvni hi-fi stereo sestava, kterou davam dohromady. Myslite, ze s tim mam radeji pockat, nebo si vzit neco z novejsich veci treba od jinych vyrobcu? A asi nevite, jak to hraje, co? Diky.vadik píše:nebude to zadny zazrak ale za tu cenu... hrat to budeselfdstrctn píše:Zdravim, zrovna mam moznost na koupi docela levne (okolo 3000,-) TEAC AR-600. Podle technickych parametru to nevypada spatne. Chapu, ze uz asi bude mit neco najeto, ale majitel udava ze je v dobrem, fungujicim stavu. Nemate nekdo zkusenost s timto zesilovacem, nebo dokonce vlastni? Strasne se mi libi TEACovsky design a ty regulatory, to je krasa. Dekuji za jakoukoliv radu a odpoved.
Vlastním VRDS 25,krásná kovářská práce,používám jej ale jen jako transport k převodníku Electrocompaniet,ten mu dává šťávu.
VRDS-25 jsem mel taky. Skvely jako transport. Mel jsem v te dobe 2 prehravace a tak jeden musel pryc. Nechal jsem si Myryada. Verim, ze s ECD-1 by to byla dobra kombinace. Jestli to hraje jako ECm-1UP, tak paradaJenda1 píše:Vlastním VRDS 25,krásná kovářská práce,používám jej ale jen jako transport k převodníku Electrocompaniet,ten mu dává šťávu.

Neměl jsem možnost to srovnat přímo,ale byl jsme ujištěn,že se to dost blíží.Teac to rozhodně posunulo o laťku výše.
Jenda1
Mám VRDS 25X, uvažuji o převodníku nebo tuningu.
Dá se někde půjčit ( Electrocompaniet ) nebo aspoň slyšet v kombinaci s VRDS.
Dík Mirek
Mám VRDS 25X, uvažuji o převodníku nebo tuningu.
Dá se někde půjčit ( Electrocompaniet ) nebo aspoň slyšet v kombinaci s VRDS.
Dík Mirek