- Ako prvé by som skúsil porovnanie s mojou predošlou CDX-593kou. Nemám nejak zvlášť vyvinutú zvukovú pamäť, takže pôjde skôr o dojmy. Povedal by som že 303jka má trochu "svetlejší" prejav, čo ale neznamená že by nehral "spodok", len je o niečo čitatelnejší. Zdá sa že je tam aj o niečo viac detailov, lepšie odseparovanie nástrojov. Zaujímavosť je že teraz všetko počúvam na CD direkt, so starým prehrávačom som mal potrebu mať mierne upravené korekcie. Trochu som sklamaný z dialkového ovládania. Ono je samozrejme funkčné, len v porovnaní s dialkačom od A-S 701 pôsobí spracovanie nejak lacnejšie a to nehovorím o ergonómii rozloženia tlačítok a ich velkosti. Ale zvykám si.
Trochu menej sa mi páči mechanika - na 593 pôsobila pevnejším dojmom a pri vysúvaní/zasúvaní bola asi o niečo tichšia. Tak isto informácie na displeji mi viac vyhovovali na 593jke, na druhú stranu 303jka disponuje textovými informáciami.
Ďalšia vec čo ma rozčuluje je že v stand-up móde svieti ledka o dosť silnejšie ako na zosilovači. Je to dosť rušivé. Mohli si takúto vec postrážiť.
- Z počiatku som mal pocit že občas dochádzalo k akémusi skresleniu, niekedy tam bol "kelímkový" efekt a ešte nejaké iné drobné neduhy. Nahral som novší firmware a zdá sa že je to už OK.
- Prehrávanie cez USB je nakoniec celkom šikovné, aj keď nie bezproblémové. Začnem klúčom. Keďže som niekde v diskusii zachytil že prehrávač podporuje iba rozhranie 2.0, tak som kúpil SanDisk Cruzer Fit 32 GB. Dokonale splnil dizajnovú aj praktickú požiadavku - je nenápadný a nevyčuhuje. Čo som tu riešil pohyb v adresároch, tak stále tvrdím že to mohli urobiť jednoduchšie, ale vybabral som s tým nasledovným spôsobom - albumy som zoradil abecedne a priradil som im čísla. Následne som si urobil zoznam. Tu je ukážka (poradie_interpret - názov albumu/rok vydania_počet skladieb_formát___číslo poradia na USB):
027_Bobby McFerrin - 2010 - Vocabularies_7_mp3___377-383
028_Bonnie 'Prince' Billy - The Letting Go [2006]_13_mp3___384-396
029_Bratislava hot serenaders_20_wma___397-416
030_Bratri Ebenove - Ja na tom delam_14_mp3___417-430
Čiže sa na USB pohybujem pomocou tých posledných čísiel. Zostavovanie zoznamu zabralo dosť času a aj nervov, ale mám to za sebou. Len už do toho nesmiem nijak zasahovať, lebo sa mi to rozhádže. Stalo sa mi to a musel som to všetko nahrávať ešte raz, lebo ten prehrávač to zjavne prehráva podla poradia ako to bolo nahraté na klúč a ak niečo upravím tak sa to pomieša.
Čo by som vytkol, tak to sú titerné číselné tlačítka. Tam kým správne vyťukám štvorčíselnú kombináciu tak si užijem posluchu kopy v tom momente práve neželanej muziky. Ďalšia trochu otravná vec je automatické začatie prehrávania po zapnutí prístroja (ak je prepnutý do USB módu). Našťastie je ako prvé Hells bells, tak je ten začiatok celkom fajn.

Čiže ak to zhrniem - zatial som vcelku spokojný, aj keď k dokonalosti tomu prístroju ešte čo-to chýba. Ale vzhladom k cene asi netreba očakávať zázraky. Dúfam že mi bude robiť ešte dlhé roky radosť.