Yamaha

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha

Příspěvek od JV »

Po skoro mesačnom spolužití s CD-S303 si dovolím pár postrehov k tomuto prehrávaču, možno tým niekomu pomôžem.

- Ako prvé by som skúsil porovnanie s mojou predošlou CDX-593kou. Nemám nejak zvlášť vyvinutú zvukovú pamäť, takže pôjde skôr o dojmy. Povedal by som že 303jka má trochu "svetlejší" prejav, čo ale neznamená že by nehral "spodok", len je o niečo čitatelnejší. Zdá sa že je tam aj o niečo viac detailov, lepšie odseparovanie nástrojov. Zaujímavosť je že teraz všetko počúvam na CD direkt, so starým prehrávačom som mal potrebu mať mierne upravené korekcie. Trochu som sklamaný z dialkového ovládania. Ono je samozrejme funkčné, len v porovnaní s dialkačom od A-S 701 pôsobí spracovanie nejak lacnejšie a to nehovorím o ergonómii rozloženia tlačítok a ich velkosti. Ale zvykám si.
Trochu menej sa mi páči mechanika - na 593 pôsobila pevnejším dojmom a pri vysúvaní/zasúvaní bola asi o niečo tichšia. Tak isto informácie na displeji mi viac vyhovovali na 593jke, na druhú stranu 303jka disponuje textovými informáciami.
Ďalšia vec čo ma rozčuluje je že v stand-up móde svieti ledka o dosť silnejšie ako na zosilovači. Je to dosť rušivé. Mohli si takúto vec postrážiť.

- Z počiatku som mal pocit že občas dochádzalo k akémusi skresleniu, niekedy tam bol "kelímkový" efekt a ešte nejaké iné drobné neduhy. Nahral som novší firmware a zdá sa že je to už OK.

- Prehrávanie cez USB je nakoniec celkom šikovné, aj keď nie bezproblémové. Začnem klúčom. Keďže som niekde v diskusii zachytil že prehrávač podporuje iba rozhranie 2.0, tak som kúpil SanDisk Cruzer Fit 32 GB. Dokonale splnil dizajnovú aj praktickú požiadavku - je nenápadný a nevyčuhuje. Čo som tu riešil pohyb v adresároch, tak stále tvrdím že to mohli urobiť jednoduchšie, ale vybabral som s tým nasledovným spôsobom - albumy som zoradil abecedne a priradil som im čísla. Následne som si urobil zoznam. Tu je ukážka (poradie_interpret - názov albumu/rok vydania_počet skladieb_formát___číslo poradia na USB):
027_Bobby McFerrin - 2010 - Vocabularies_7_mp3___377-383
028_Bonnie 'Prince' Billy - The Letting Go [2006]_13_mp3___384-396
029_Bratislava hot serenaders_20_wma___397-416
030_Bratri Ebenove - Ja na tom delam_14_mp3___417-430
Čiže sa na USB pohybujem pomocou tých posledných čísiel. Zostavovanie zoznamu zabralo dosť času a aj nervov, ale mám to za sebou. Len už do toho nesmiem nijak zasahovať, lebo sa mi to rozhádže. Stalo sa mi to a musel som to všetko nahrávať ešte raz, lebo ten prehrávač to zjavne prehráva podla poradia ako to bolo nahraté na klúč a ak niečo upravím tak sa to pomieša.
Čo by som vytkol, tak to sú titerné číselné tlačítka. Tam kým správne vyťukám štvorčíselnú kombináciu tak si užijem posluchu kopy v tom momente práve neželanej muziky. Ďalšia trochu otravná vec je automatické začatie prehrávania po zapnutí prístroja (ak je prepnutý do USB módu). Našťastie je ako prvé Hells bells, tak je ten začiatok celkom fajn. :)

Čiže ak to zhrniem - zatial som vcelku spokojný, aj keď k dokonalosti tomu prístroju ešte čo-to chýba. Ale vzhladom k cene asi netreba očakávať zázraky. Dúfam že mi bude robiť ešte dlhé roky radosť.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Ty přehráváš v mp3? To je neposlouchatelne.. kor kdyz 303 uz mi Flac, Alac atd..

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Čo mám to prehrávam. Prevažuje MP3, nejaké WMA, niečo je vo FLAC. Sú to väčšinou veci čo ani neviem odkial mám - niečo priniesla manželka, niečo mám zrejme od kolegov, niektorých vecí naozaj netuším pôvod, ale naposledy som z netu niečo sťahoval pred XY rokmi, naozaj si nepamätám kedy to bolo, tak je to dávno. Tak isto ma v tom čase prešla napalovacia eufória (teraz si skôr napálené veci čo ma aj po tých rokoch stále bavia postupne nahrádzam originálmi). Už dlhodobo dávam prednosť originálom, či už CD, alebo LP (občas si prinesiem aj kazetu).
V postate s tými MP3 nemám žiadny vážnejší problém. Aj keď samozrejme medzi jednotlivými albumami vnímam kvalitatívny rozdiel. Ale ako som písal v sekcii "Zrovna poslouchám", tak z posluchu Preisnera som bol priam nadšený, takže to s tou kvalitou MP3 nebude až také zlé.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

jirkash píše:
03 říj 2022 09:33
Ty přehráváš v mp3? To je neposlouchatelne.. kor kdyz 303 uz mi Flac, Alac atd..
Nie je mp3 ako mp3. A to nielen prenosová rýchlosť (128 vs 320 mbps) ale aj mnohé iné parametre, či program, pomocou ktorého bolo mp3 vytvárané. Kvalita sa môže výrazne líšiť. I keď je pravda, že v dnešnej dobe nie je dôvod nepoužívať FLAC.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Mp3 je proste slysitelna a neposlouchatelná komprese, tak to proste je. Tady nekdo rozebira dlouhosáhle cd prehravac a pak z toho vyleze, ze to krmi mp3, to uz je fakt moc a usmevne. Jasat nad mp3, to uz chce hodne hluchoty a nenarocnosti *klanimse*

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Vyskúšaj si test od antonia, či to vôbec rozoznáš, mnohí rozdiel nepočuli.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

jirkash píše:
03 říj 2022 21:28
Mp3 je proste slysitelna a neposlouchatelná komprese, tak to proste je. Tady nekdo rozebira dlouhosáhle cd prehravac a pak z toho vyleze, ze to krmi mp3, to uz je fakt moc a usmevne. Jasat nad mp3, to uz chce hodne hluchoty a nenarocnosti
Hádať sa s tebou nejdem, ak ti nevyhovujú komprimované formáty, fajn. Už o tom vieme.

CD prehrávač som kupoval ako CD prehrávač, to že má podporu USB prehrávania beriem ako bonus a bol by som blbec keby som to nevyužil, hlavne ak mám v počítači kopu albumov. Z tých som si povyberal tie čo ma najviac zaujímajú a nemám ich ešte na CD/LP/MC. Takže asi tolko, nech nezasierame osobnými vecami toto vlákno. Debata o MP3 patrí skôr do sekcie "digitál".

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

debata o mp3 patri do muzea

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Presne tak, debata a prehravani mp3 patri do muzea.
Jinak doporucuji naistalovat pro tuto Yamahu novy firmware 1.48, který vysel prave dnes.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Díky za upozornenie. Mohli by sa trochu rozpísať čo to robí, lebo pod "Stability improvement" si človek môže predstaviť kadečo.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

U nekterych byly problemy se stabilitou mechaniky a novych cd, respektive, byly cd, ktere napr. na konci skocily, zasekly se, nebo byl slyset sice velice tichy, ale nestandradni zvuk pri jejich prehravani.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

jirkash píše:
04 říj 2022 19:54
Presne tak, debata a prehravani mp3 patri do muzea.
Jinak doporucuji naistalovat pro tuto Yamahu novy firmware 1.48, který vysel prave dnes.
To samé mgf a gramo... *2thumbsup*

LUK

Příspěvek od LUK »

Přesně tohle jsem čekal, že sem zase nějakej chytrák pleskne.

jurajc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jurajc »

Ahoj, ako sa v aplikácii MusicCast pridáva /uberá hlasitosť?? Mám iPhone a na iPade je appka dokonca v českom jazyku ale hlasitosť som nenašiel nikde, samozrejme hľadám ďalej ak to vôbec funguje...jj všetkým všetko dobré v Novom roku!

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Na iPhone i Androidu je aplikace identicka. Kdyz prehravas jakykoliv zdroj a rozkliknes ho, mas dole hned hlasitost. U ceho to resis? Jake zarizeni, mysleno..

Odpovědět