Zesilovač DPA alias "Dupátko" - zkušenosti uživatelů ♪♫♪

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zesilovač DPA alias "Dupátko" - zkušenosti uživatelů ♪♫♪

Příspěvek od Dinosaurjr »

Nemáte něco zajímavého k doporučení z vlastních uživatelských zkušeností s koncovými zesilovači DPA pro domácí HiFi poslech ?
Nemáte nějaké srovnání či porovnání DPA 222, DPA 330, DPA 380, DPA 383, DPA 386 a jejich quick verze ? *palec*

Bendas
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovač DPA alias "Dupátko" - zkušenosti uživatelů ♪♫♪

Příspěvek od Bendas »

Mám DPA222 osazenou standarně, dle rozpisky co je na aldax.cz . Slyšitelnost SE (JFET), SSE úprav, případně rychlých trandů by mne taky dost zajímala. S zvukem jsem velmi spokojen... Válcuje s přehledem cokoli z běžné spotřebky (odhadem do 50 tis., co jsem kdy slyšel). Výhledově během roku dokončím DPA380.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Hmmm, žhavé téme todlencto:-)))To zase bude bitva:-)

Kdysi jsem měl DPA 380 vyrobenou ještě pod názvem Vector. Stála v roce tuším 95/6 30 tisíc. Po několika letech se začaly objevovat různé upgradované verze SE, SSE, SSEE atd. Nechal jsem si svůj Vector taky upravit u P.D. Dnes už nedovedu přesně popsat změnu zvuku po té úpravě, ale pamatuji, že zlepšení bylo v jemnosti detailů. Pro někoho zásadní posun, pro někoho věc na mezi detekovatelnosti.
S DPA jsem žil asi 8 let, pak jsem koupil dělený zesilovač Bryston 4BSST a BP25. Rozdíl ve zvuku byl vcelku nápadný, neboť oba zesilopvače sou zcela jiné kosntrukce. Spíš bych řekl, že na každý zvuk (pokud to není vyloženě šptaná záležitost) se dá přivyknout tak, že ho ani člověk nevnímá, neřeší. To jen občas člověka chytne !blbá", nejradši by vše prodal a vyhodil a koupil nový aparát. V takovém případě to chce všeho ihned nechat, odjet na týden do lesů vod a strání a japak, panečku? bude aparát hrát po návratu :lol:

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Zdeny píše:Hmmm, žhavé téme todlencto:-)))To zase bude bitva :-)
No tu bych právě spouštěl VELICE NERAD !

No například tady
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... tor-1.html
je zesilovač DPA velmi pochválen v recenze p.Vlka, který mmj. píše: "3p regály byly většinu poslechového času připojeny k výkonovému zesilovači Dudek DPA 386 SE, který jsem během více než deseti let poslouchal v kombinaci s tak velkým množstvím nejrůznějších reprosoustav, že by se možná nevešly ani do jednoho kamionu. To mne umožňuje prakticky již nevnímat charakter samotného zesilovače a věnovat se pouze zvukovým vlastnostem reproduktorových soustav. Zesilovač DPA 386 SE jsem navíc v průběhu času přímo porovnával s řadou jiných zesilovačů z různých koutů světa, takže pro mne není až tak těžkou hádankou, které zvukové vlastnosti přisoudit ještě zesilovači a které už reprosoustavám. Mnoho let již také používám stále stejné reproduktorové kabely, a to především bi-wiringové Discovery 1-2-3 a single-wiringové Dali Boa (postříbřená dvojlinka v teflonové izolaci)..."

A užívání přes 10 let to už je dost dlouhá doba na lecjaké srovnávání.

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

DPA 222 speed s FJP je úplně jinej zesilovač. Minimálně o třídu lepší oproti normální 222.
V testu jednoznačně přehrál DPA 330.
Já bych to pořadí viděl asi takhle:
1. DPA 222 s FJP
2. DPA 386 SE
3. DPA 330 mk IV SE
4. DPA 380 SSE
5. DPA 440 SE
6. DPA 222 SE
7. DPA 110

Víc jsem jich neslyšel

Bendas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bendas »

No vida. Tak to 222ku přeosadím rychlíky.

hifitrip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifitrip »

Dobrý deň, nechcem zakladať nové vlákno tak sa skúsim opýtať tu. Prosím Vás, má význam v dnešnej dobe siahnuť po kúpe robeného zosilovača DPA220? Vďaka za názor. Pre niekoho možno blbá otázka, ale som nováčik, tak budem vďačný za radu.

Hunzek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunzek »

Hifitripe,jako SPOKOJENÝ vlastník originál DPA222 vám můžu říct že určitě ano.Kolega má diy verzi kterou si stavěl sám a neskutečný zážitek.Ale chce to určitě poslechnout u sebe doma na své sestavě.Záleží i z jakých součástek byl sestaven/kvalita.
Koupě naslepo stojí moc peněz,v našem koníčku se spěch nevyplácí.Ať vám to dobře hraje a jste spokojen.

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Je vhodné nechat zesilovač proměřit, ale to je obecná rada vhodná ke každému zesilovači, protože člověk nikdy neví a jistota není ani u komerčních výrobků.

Ještě bych dodal že vlastním DPA 223, má zvednutý klid. proud asi na 200mA(měřeno na pojistkách) a jsou tam rychlé FJP tranzistory. To co předvádí je neskutečné, mám i poměrně dost citlivé reprobedny(91dB), takže výkonu je také dostatek. Od pár lidí jsem slyšel že zvuk je ukřičený, ale jak s původními, tak rychlými tranzistory jsem si toho nevšiml. Maximálně pokud poslouchám opravdu hodně nahlas, ale to už je zase tolik kraválu že se ani nedá mluvit o poslech hudby a je možné že nestíhají samotné reprobedny.
Nejlepší je věrnost zvuku, to co do něj leze, to z něj leze ven. Žádné přibarvování se nekoná což je skvělé, díky tomu lze poslouchat všechny žánry, klasikou počínaje, "tuc tuc" popem konče, ale hlavně není unavující ani dlouhodobý poslech.

Od doby co mám toto DPA, jsem si prošel x dalšími zesilovači abych našel nějakou vhodnou náhradu za rozumný peníz. Prakticky jediný na který jsem narazil a který má stejný charakter zvuku, je koncová část integrovaného zesilovače Philips F4516 který jsem koupil v bazaru za směšných 300 korun i s tunerem. Předzesilovač v tomto zesilovači je bohužel poplatný své době, i po jeho repasi jsou výšky jako když se hází písek na plech.

hifitrip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifitrip »

Zdravím, ďakujem za radu. Najväčší problém je, že ja sa v tomto naozaj nevyznám. Viem, že to DPA220 je stavané doma. Akú hodnotu môže mať takýto zosilovač?

Odpovědět