Anketa nejkrasnejsi obal desky/cd
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Anketa nejkrasnejsi obal desky/cd
Erca;Dik za tvuj prispevek.Vidimz ze ne kazdy je schopen mit nejaky svuj nazor na toto tema.Obal je myslim opravdu dulezitou soucasti umelcova vyjadreni co chce svym dilem rict.No tak chlapi dejte neco do placu!! 

Mne sa vzdy pacil tento obalDzyan píše:Erca;Dik za tvuj prispevek.Vidimz ze ne kazdy je schopen mit nejaky svuj nazor na toto tema.Obal je myslim opravdu dulezitou soucasti umelcova vyjadreni co chce svym dilem rict.No tak chlapi dejte neco do placu!!
Psychotic Waltz - Mosquito - 1994

ale vedla toho tvojho obrazku posobi strasne.
Zaklad je, ze mna ten obrazok bavi, tento album vysiel v 2004 s novym obalom, ktory je podla mna jeden z najhorsich obalov ake som dodnes videl, nechapem dodnes, co viedlo tvorcov remastru k niecomu takemuto ...

Bohuzial toto je iba obal boxu (nemozem nikde majst obal toho remastrovaneho CD), obal CD Mosquito, bola ta lava cast bez cerveneho sediaceho saska, obe vydania mam doma, pocuvam remastrovanu a cumim do bookletu original vydania....
Já si ani tak nemyslím, že by na to lidi nebyli schopni mít svůj názor, ale třeba u mě je problém ten, že mezi tím množstvím obalů, které mi za život prošly rukama a ušima a ještě víc třeba jen očima, prostě nemůžu říct, že bych měl "ten nejkrásnější", resp. v momentě, kdy sem vložím 3ks, za hodinu mě napadne další, na který jsem zapomněl, za další hodinu další tři atd., kterýchžto by mi mohlo být líto, že se na ně nedostalo. Ale na první nástřel mám horké favority z alb, které vlastním, mám rád a nějak se mi vryly pod kůži. Vztah k obalu je pak silně ovlivněn vztahem k obsahu alba, od čehož se prostě nějak nedokážu oprostit, i pokud máme hodnotit čistě obal. Hodně se mi třeba z těch provařenějších obalů Líbí Physical Graffiti, DSOTM, Division Bell, a protože mám hooodně moc rád fotografii, mezi moje nástřelové top 3 se dostaly hned 2.Dzyan píše:Erca;Dik za tvuj prispevek.Vidimz ze ne kazdy je schopen mit nejaky svuj nazor na toto tema.Obal je myslim opravdu dulezitou soucasti umelcova vyjadreni co chce svym dilem rict.No tak chlapi dejte neco do placu!!
3.

2.

1.

Obzvlášť na obal Bongo Fury bych se mohl dívat pořád. Mnozí si možná řeknou, co je na tomto krásného? Ale to nic, to je dáno mým pojetím vnímání krás světa, mojí optikou a touhou sedět přesně tam s nima. Na White Chalk taky často koukám, ale dávám si to po troškách, protože z toho obalu (obzvlášť v kontextu s obsahem CD) mrazí tak, až se ho trochu bojím.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Mb:Ten obal je opravdu hrozny.Co to je za musiku ten Psychotic Waltz?
Ptero:Pekne jsi to napsal.moc se mi libilo tvoje vnimani Bongo Fury.Citim tam takovy klid a mir a trochu smutku.A co se tyce vyberu obalu tak jde opravdu o ten momentalni vyber.Opeth taky hezky obal.Spriznena kapela Anekdoten ma take zajimave obaly:
Ptero:Pekne jsi to napsal.moc se mi libilo tvoje vnimani Bongo Fury.Citim tam takovy klid a mir a trochu smutku.A co se tyce vyberu obalu tak jde opravdu o ten momentalni vyber.Opeth taky hezky obal.Spriznena kapela Anekdoten ma take zajimave obaly:

- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Ptero:Jeste jsem chtel rict ze jsem tim chtel probudit lidi aby vic prispivali,to je jasne.Kdyz te napadne nejaky pekny obal tak sem s nim.Vyprdneme se anketu,jde o to aby se clovek trochu zamyslel.Taky muzou dalsi ziskat nejakou novou inspiraci=objev.
je to americka progresivno-metalova kapela, rozpadli sa v 1997, spevak funguje teraz v rakuskej kapele DeadSoul Tribe...Dzyan píše:Mb:Ten obal je opravdu hrozny.Co to je za musiku ten Psychotic Waltz?
Zakladne albumy :
A Social Grace - 1990
Into The Everflow - 1992

Mosquito - 1994
Bleeding - 1996
Britská pošta vydala u příležitosti nového roku deset známek s "ten of the most iconic album covers of the last 40 years".

Informuje o tom např. tento článeček v Independentu.
http://www.independent.co.uk/arts-enter ... 60738.html
Jak se koukám na diskusi pod článkem, pošťáci se nezavděčí. Kde je seržant Pepř? Proč od PF Division Bell a ne Dark Side?

Informuje o tom např. tento článeček v Independentu.
http://www.independent.co.uk/arts-enter ... 60738.html
Jak se koukám na diskusi pod článkem, pošťáci se nezavděčí. Kde je seržant Pepř? Proč od PF Division Bell a ne Dark Side?
ARTVINYL.COM vyhlašuje každý rok nejlepší obaly. Pro 2009 vyhlásili vítěze nedávno.
http://www.artvinyl.com/en/nominate/nominations.html
http://www.artvinyl.com/en/nominate/nominations.html
YES - CLOSE TO THE EDGE

LED ZEPPELIN - HOUSES OF THE HOLY

LED ZEPPELIN - HOUSES OF THE HOLY

Noble Audio - výroba a prodej
Škoda, že se mi nezobrazují obrázky od zappadaddyho a od Ptera !?
Mně taky nee.
Jinak se mi líbí prakticky všechny obaly od Mark Wilkinson-a.Ten co dělal především Fishovi a jeho Marillion.
Namátkou:

Mně taky nee.
Jinak se mi líbí prakticky všechny obaly od Mark Wilkinson-a.Ten co dělal především Fishovi a jeho Marillion.
Namátkou:

Jo to jsou krásné kousky, ten INTERNAL EXILE
, na ten jsem úplně zapomněl

Noble Audio - výroba a prodej
THE ALLMAN BROTHERS BAND - Eat a Peach

LED ZEPPELIN III

LED ZEPPELIN III

TALKING HEADS - Speaking in Tongues

boxer - s tím Fishem a Marillion jsi se trefil do mého gusta-nádhera.
-jsem naštěstí také majitel těchto skvostů,tak si je jdu hned prohlédnout a připomenout
-ty výše zmíněné obrázky se nezobrazují ani mě
-jinak mě se líbí téměř vše od Rogera Deana co dělal pro Yes-nebudu to zde vše dávat

-jsem naštěstí také majitel těchto skvostů,tak si je jdu hned prohlédnout a připomenout

-ty výše zmíněné obrázky se nezobrazují ani mě

-jinak mě se líbí téměř vše od Rogera Deana co dělal pro Yes-nebudu to zde vše dávat