B-52s
B-52s
Od včerejška na novym gramu (díky Efičákovi a Renownovi) hustim B-52s,americký studentský rock.Živá.hutná muzika jako když začínala Laura a její tygři.Jenom se to z beden valí.A k večeru Bauhaus a v noci Psí vojáci.A Efičáku, rulanda šedá......................
Re: B-52s
Jako jihomoraváka mě těší Tvůj výběr vína, je to jedno z mých oblíbených. Ale zatím top je u mě Ryzlink Rýnský.
Re: B-52s
Jelikož Tvůj nový Xpression III., nemá vybavení Comfort, buď na přehrávání s "burgundou gris" velmi opatrný.
Na druhou stranu i mne, několikrát přimělo zlomení hrotu, k vyšším typům přenosek.
Potěšující je kvalita, zabudovaného phona. Mám radost.
Přenoska je nová, nějakých 20 hodin provozu, se bude zlepšovat.
Super !!!
Davidus, rýňák, je pro lidé z "Terroir".
Mimo region vzniku ryzlingových zázraků, je kouzlo vína králů a krále vín, téměř nepřenosné.
Je fakt, že "šeďák" patří k nejnáročnějším "hlavám" k pěstování a ve sklepě taky nic neulehčí.
Delší dobu uvažuji, o vlastní šarži značkových vín, s doporučenou kombinací, k poslouchaným žánrům.
Eva a Vašek : Müller Thurgau, či kupáže ala sudové slitky vinotéky. Tak to je, tohle mým krajanům chutná. Přijímám to a respektuji.
Na české svatbě : Ostravský kahan, Hodonínské slunce a další, ustupující speciality.
Art Rock : Šušukane, nebo kabinetní Neuburg, podávaný ke grilovanému seleti, prolévaný pivem
Chanson : Chardoné s vyšším zbytkovým cukrem, nebo jižní typy červeného, se "sladkým taninem"
Vrcholné orchestrální Baroko : ten nejlepší Rýnský Ryzlink, z povodí Rýnsko-Alsasko- Hessensko-Štýrska, pro nejvybranější jazýčky i ten, s pachutí po petroleji (regionální specifikum), ČR - ten nejsušší, nejzralejší rýňák, možná provzdušněný v barr. sudu ale ne moc.
Opereta : co jiného než Champagne? Jelikož je Möet Chandon pro mnoho lidí nepitelných, volím klasický sekt, Tröcken sekt, či lahodná kupáž moravského Chardonay : Mucha sekt, růžová "bohemka"
Opera : opět kvašený nápoj, pro rychlý nástup povznesené nálady. Navíc sekty nenechávají fleky, na večerních róbách.
Český Pop : co je nám domácí? Kulantní veltlínské ze Znovína. A klidně i z litrovek, mají je moc dobré. Jde o to, že máme li rádi normální lidi, co nemají jazýček vínem propláchnutý, je predikátní víno z sedmiček, čirým plýtváním.
Ostrava hostí "Cuveé", soutěž o nejpovedenější kupáž. Třeba dobrý poměr Rulandy bílé se šardonkou, vymysleli už dávno naši staříčci. Veltlínské s vlašákem, osvěží a zažene žízeň,
Jazz : pro ten introvertní, dobře vyzrálé rulandské modré, ale toho je velmi málo.
Výstavní jazz : kabinetní muškát, ten kulatější, vyzrálý, co nečpí pelargonií, Pálava z vápencové půdy, kde patří a vznikla. Na Valticku.
Jazz vokální, něco voňavého, Chenin blanc, Sauvignon.
Je toho mnoho. není nad návštěvu u poctivého vinaře, co nekvasí šlupky s cukrem, ale vlastní poctivé víno se srdcem. Nabere do koštýře a řekne : tuta rulandá, se moc povédla, nechávám ju holce na svájbu. A po nějaké té sklence, začne se sůsedem zpívat krásné moravské písničky, jaké z žádné desky neznám a pěkně jim to notí, přidávajů jednu za druhů a je to moc krásné. Asi proto, že nevíme, jak bolí hřbet z řádků a kopačky, ruka z nůžek a drátků z hesensko-rýnského tažně, a peněženka z náročného nakupování potřeb a chemie. To je největší slabina rulandy šedé. Potřebuje stříkat proti všemu potvora neodolná.
Na druhou stranu i mne, několikrát přimělo zlomení hrotu, k vyšším typům přenosek.
Potěšující je kvalita, zabudovaného phona. Mám radost.
Přenoska je nová, nějakých 20 hodin provozu, se bude zlepšovat.
Super !!!
Davidus, rýňák, je pro lidé z "Terroir".
Mimo region vzniku ryzlingových zázraků, je kouzlo vína králů a krále vín, téměř nepřenosné.
Je fakt, že "šeďák" patří k nejnáročnějším "hlavám" k pěstování a ve sklepě taky nic neulehčí.
Delší dobu uvažuji, o vlastní šarži značkových vín, s doporučenou kombinací, k poslouchaným žánrům.
Eva a Vašek : Müller Thurgau, či kupáže ala sudové slitky vinotéky. Tak to je, tohle mým krajanům chutná. Přijímám to a respektuji.
Na české svatbě : Ostravský kahan, Hodonínské slunce a další, ustupující speciality.
Art Rock : Šušukane, nebo kabinetní Neuburg, podávaný ke grilovanému seleti, prolévaný pivem
Chanson : Chardoné s vyšším zbytkovým cukrem, nebo jižní typy červeného, se "sladkým taninem"
Vrcholné orchestrální Baroko : ten nejlepší Rýnský Ryzlink, z povodí Rýnsko-Alsasko- Hessensko-Štýrska, pro nejvybranější jazýčky i ten, s pachutí po petroleji (regionální specifikum), ČR - ten nejsušší, nejzralejší rýňák, možná provzdušněný v barr. sudu ale ne moc.
Opereta : co jiného než Champagne? Jelikož je Möet Chandon pro mnoho lidí nepitelných, volím klasický sekt, Tröcken sekt, či lahodná kupáž moravského Chardonay : Mucha sekt, růžová "bohemka"
Opera : opět kvašený nápoj, pro rychlý nástup povznesené nálady. Navíc sekty nenechávají fleky, na večerních róbách.
Český Pop : co je nám domácí? Kulantní veltlínské ze Znovína. A klidně i z litrovek, mají je moc dobré. Jde o to, že máme li rádi normální lidi, co nemají jazýček vínem propláchnutý, je predikátní víno z sedmiček, čirým plýtváním.
Ostrava hostí "Cuveé", soutěž o nejpovedenější kupáž. Třeba dobrý poměr Rulandy bílé se šardonkou, vymysleli už dávno naši staříčci. Veltlínské s vlašákem, osvěží a zažene žízeň,
Jazz : pro ten introvertní, dobře vyzrálé rulandské modré, ale toho je velmi málo.
Výstavní jazz : kabinetní muškát, ten kulatější, vyzrálý, co nečpí pelargonií, Pálava z vápencové půdy, kde patří a vznikla. Na Valticku.
Jazz vokální, něco voňavého, Chenin blanc, Sauvignon.
Je toho mnoho. není nad návštěvu u poctivého vinaře, co nekvasí šlupky s cukrem, ale vlastní poctivé víno se srdcem. Nabere do koštýře a řekne : tuta rulandá, se moc povédla, nechávám ju holce na svájbu. A po nějaké té sklence, začne se sůsedem zpívat krásné moravské písničky, jaké z žádné desky neznám a pěkně jim to notí, přidávajů jednu za druhů a je to moc krásné. Asi proto, že nevíme, jak bolí hřbet z řádků a kopačky, ruka z nůžek a drátků z hesensko-rýnského tažně, a peněženka z náročného nakupování potřeb a chemie. To je největší slabina rulandy šedé. Potřebuje stříkat proti všemu potvora neodolná.
Re: B-52s
Vidím, že pán je znalec Já měl zatím čest s rýňákem ze znojemské oblasti a to buď z produkce Znovínu nebo ze soukromých zdrojů a nikdy nezklamal.Davidus, rýňák, je pro lidé z "Terroir".
Mimo region vzniku ryzlingových zázraků, je kouzlo vína králů a krále vín, téměř nepřenosné.
Je fakt, že "šeďák" patří k nejnáročnějším "hlavám" k pěstování a ve sklepě taky nic neulehčí.
BTW Posledním mým přírůstkem je lahev Sauvignonu 2008 s krásnou zelenou ještěrkou na lahvi...
Toto znám velmi dobře, v poslední době hlavně ze Slovenska ze Záhorí. Mají tam též výborná vína. Na vinohradě jsem si něco odpracoval a pokud se to nezanedbá a přeje počasí, tak odměna pak stojí za to.Je toho mnoho. není nad návštěvu u poctivého vinaře, co nekvasí šlupky s cukrem, ale vlastní poctivé víno se srdcem. Nabere do koštýře a řekne : tuta rulandá, se moc povédla, nechávám ju holce na svájbu. A po nějaké té sklence, začne se sůsedem zpívat krásné moravské písničky, jaké z žádné desky neznám a pěkně jim to notí, přidávajů jednu za druhů a je to moc krásné. Asi proto, že nevíme, jak bolí hřbet z řádků a kopačky, ruka z nůžek a drátků z hesensko-rýnského tažně, a peněženka z náročného nakupování potřeb a chemie. To je největší slabina rulandy šedé. Potřebuje stříkat proti všemu potvora neodolná.
Doufám, že kolega DRVOŠTĚP promine trochu toho mimotématického pokecu (i když ne úplně mimo téma).
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host