Akorát problém je, že spolu s touto deskou ke mně přicestovali ještě Led Zeppelin I, Benefit od Jethro Tull a Power Windows od Rush (tuto kapelu jsem dosud téměř neznal, ale zatím to zní fakt dobře), takže nevím, kterou placku tam dřív strčit..

To: lálá bejbe óujé, vůbec neberu.swenik píše:Tak po seržantovi Pepřovi a jeho klubu se mi minulý víkend dostal do rukou další beatlesovký nesmrtelný skvost na LP. Je to německé vydání od Jablíček, ale je v perfektním stavu!![]()
Akorát problém je, že spolu s touto deskou ke mně přicestovali ještě Led Zeppelin I, Benefit od Jethro Tull a Power Windows od Rush (tuto kapelu jsem dosud téměř neznal, ale zatím to zní fakt dobře), takže nevím, kterou placku tam dřív strčit..Ale abych se vrátil k Beatles, je pro mě až neuvěřitelné, co dokázali složit kromě starých dobrých profláknutých "lálá písniček o lásce".. Neskutečné!!!
Stydím se, že jsem se k jejich opravdovému poslechu dostal až teď!
no řek bych, že právě Revolver je ta přelomová deska, kde dali brouci tomu jednoduchýmu lálá bejbe óujé definitivně valeeficak píše:To: lálá bejbe óujé, vůbec neberu.swenik píše:Tak po seržantovi Pepřovi a jeho klubu se mi minulý víkend dostal do rukou další beatlesovký nesmrtelný skvost na LP. Je to německé vydání od Jablíček, ale je v perfektním stavu!![]()
Akorát problém je, že spolu s touto deskou ke mně přicestovali ještě Led Zeppelin I, Benefit od Jethro Tull a Power Windows od Rush (tuto kapelu jsem dosud téměř neznal, ale zatím to zní fakt dobře), takže nevím, kterou placku tam dřív strčit..Ale abych se vrátil k Beatles, je pro mě až neuvěřitelné, co dokázali složit kromě starých dobrých profláknutých "lálá písniček o lásce".. Neskutečné!!!
Stydím se, že jsem se k jejich opravdovému poslechu dostal až teď!
Pozdější nahrávky, nejlépe z vinylu. Zajímavé, chytré, prostě geniální brouci.
Pomalu "lámat" se to myslím začalo už na Help! Revolver už pak bylo čistě v "novém" stylu, mámli to tak nešikovně říct.fox píše:Revolver je pro sbírku vinylisty takřka povinnost !
Nejraději mám ale Abbey Road, na LP lahůdka.
Lámat se to začalo asi už na Subber Soul. Nemyslíte ?
Ano, z hlediska vývoje rocku/popu byla IMHO raná tvorba možná ještě dokonce důležitější - díky Beatles se v té době vyrojily stovky kapel, dalo by se mluvit o hudební revoluci, kterou B nastartovali. Každý chtěl být jako J, P, G a R a začal do toho v garážích a po sklepeních třískatmerhaut píše:Já osobně - coby pamětník - řadím rané nahrávky Beatles na stejnou úroveň jako ty z druhé poloviny šedesátých let. Obojí bylo revoluční.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host