Co právě poslouchám - na VINYLu
Re: Co právě poslouchám - na VINYLu
Právě jsem si dal SCORPIONS - VIRGIN KILLER (1977)
Nahrávka 36 let stará, zvuk naprosto čistý, křišťálový. Jak to ti kluci němečtí dokázali
Nahrávka 36 let stará, zvuk naprosto čistý, křišťálový. Jak to ti kluci němečtí dokázali

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj, u mě se včera večer protočily 3 desky. Ač každá úúúúúplně o něčem jiném, užil jsem si hudbu náramně - možná právě díky těm kontrastům.
Začal jsem zajímavou českou kapelou a jejich posledním albem. Zvukově takový lepší průměr, ale respekt za to, že album vyšlo na vinylu. Jen tak dál a jen houšť!

Pokračoval jsem posledním albem Cohena. I dnes někdo umí vydávat zvukově kvalitní desky! Čest těmto výjimkám. K vinylu bylo přiložené i CD vyrobené ze stejného masteru, takže lze hezky porovnat rozdíly ve zvuku CD vs vinyl ze stejné nahrávky.

A jako poslední jsem roztočil trochu jazzu. Dokonce už i Ježíšek zná Japan shop a tak mi mimo jiné naježil i toto. Pro mě dosud neznámá trojice, ačkoliv legendární. Originální nahrávka musela být supršpica, moje kopie už toho asi zažila dost, takže i přes vyprání, odstatičtění
a důkladné péči pořád spousta šumu, lupání a výšek za závěsem. Hudba je ale strhující.

Začal jsem zajímavou českou kapelou a jejich posledním albem. Zvukově takový lepší průměr, ale respekt za to, že album vyšlo na vinylu. Jen tak dál a jen houšť!

Pokračoval jsem posledním albem Cohena. I dnes někdo umí vydávat zvukově kvalitní desky! Čest těmto výjimkám. K vinylu bylo přiložené i CD vyrobené ze stejného masteru, takže lze hezky porovnat rozdíly ve zvuku CD vs vinyl ze stejné nahrávky.

A jako poslední jsem roztočil trochu jazzu. Dokonce už i Ježíšek zná Japan shop a tak mi mimo jiné naježil i toto. Pro mě dosud neznámá trojice, ačkoliv legendární. Originální nahrávka musela být supršpica, moje kopie už toho asi zažila dost, takže i přes vyprání, odstatičtění

@ PítrsPraha:
Toho "Japonce" vubec neznam!
Dal jsem si ale tuhle zivou evropskou verzi, ta je take paradni:

A take jeste:

Trochu sumi (holt Picture Disc), jinak ale vyborna..(Jen se mi ne a ne podarit vyfotit ji "svisle"!
)
a potom:

Sice jen "proflakla" verze na "Karussell", i tak ale lahudka.
Take trochu ceske klasiky:

A na zaver dve z mych zvlaste oblibenych:

Toho "Japonce" vubec neznam!

Dal jsem si ale tuhle zivou evropskou verzi, ta je take paradni:

A take jeste:

Trochu sumi (holt Picture Disc), jinak ale vyborna..(Jen se mi ne a ne podarit vyfotit ji "svisle"!

a potom:

Sice jen "proflakla" verze na "Karussell", i tak ale lahudka.

Take trochu ceske klasiky:

A na zaver dve z mych zvlaste oblibenych:

-
- Kontaktovat uživatele:
URSINY,DEŽO - (1986) Zelená Vydáno:OPUS 9113 1713

Kluci za dva roky trápení znova hraju. Viva Sbírka a Muzika pro krásný večer jsem začal Dežem na Vinylu. Díky DAVIDE !!!!
Kluci za dva roky trápení znova hraju. Viva Sbírka a Muzika pro krásný večer jsem začal Dežem na Vinylu. Díky DAVIDE !!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
GARFUNKEL,ART - (1984) My Best Vydáno: [1984,CBS Records CBS 24034] (Compilation)

Jdu si udělat večeři a budu tvořit novej seznam titulů co mám ve sbírce . Potěš koště vidím to na "práci" co bude trvat delší dobu.Na talíři gramce je připravena výběrová oddechovka Arta Garfunkela.
Jdu si udělat večeři a budu tvořit novej seznam titulů co mám ve sbírce . Potěš koště vidím to na "práci" co bude trvat delší dobu.Na talíři gramce je připravena výběrová oddechovka Arta Garfunkela.

Prospero - aký je tento Branduardi? Ja som viac menej na slepo kúpil jeho LP a celkom ma to oslovilo. Je to tiež v "starom" štýle?
Zdravim,
Priznam se bez muceni, ze jsem tuhle placku koupil na blesaku za 1€uron a v podstate jen doufal, ze se mi bude libit vic nez ta (jedina), kterou jsem od nej do te doby znal – “Il Lardo” z roku 1990 a ktera mne; alespon tenkrat, moc “nevzala”.
“Fables and Fantasies” z r. 1977, anglicka verze itaske LP „La pulce d´aqua” (dekuji, Wiki!
) je uplne uzasna…a to i co se kvality nahravky tyka.
Krasne stredoveke balady stridaji skotske, irske, spanelske a italske rytmy a melodie.
Velmi to pripomina napr. Amazing Blondel, misty ale i trochu The Pouges a nebo J.T.
Naprosto pohodova hudba na relax a pro potechu duse.
P.S.: Doporuceni si zaslouzi i ten Paul Brady...
Priznam se bez muceni, ze jsem tuhle placku koupil na blesaku za 1€uron a v podstate jen doufal, ze se mi bude libit vic nez ta (jedina), kterou jsem od nej do te doby znal – “Il Lardo” z roku 1990 a ktera mne; alespon tenkrat, moc “nevzala”.
“Fables and Fantasies” z r. 1977, anglicka verze itaske LP „La pulce d´aqua” (dekuji, Wiki!

Krasne stredoveke balady stridaji skotske, irske, spanelske a italske rytmy a melodie.
Velmi to pripomina napr. Amazing Blondel, misty ale i trochu The Pouges a nebo J.T.
Naprosto pohodova hudba na relax a pro potechu duse.

P.S.: Doporuceni si zaslouzi i ten Paul Brady...

Tak to máme teda to isté, len ja to mám v talianskej verzii. Pekne si ten žáner popísal.Prospero píše:“Fables and Fantasies” z r. 1977, anglicka verze itaske LP „La pulce d´aqua” (dekuji, Wiki!)

Jako “intro” dnes poslouzila LP:

No a potom jsem tak nejak zustal viset u pismene T:
Tiger B. Smith – "We´re The Tiger Bunch" ( Rock - tak trochu U.Heep a ZZ Top -
!!!)

…a dalsi:

No a potom jsem tak nejak zustal viset u pismene T:
Tiger B. Smith – "We´re The Tiger Bunch" ( Rock - tak trochu U.Heep a ZZ Top -

…a dalsi:

Mé oblibené "děvče":

John Lennon - Plastic Ono Band

A tohle snad poza kazy, ne?

John Lennon - Plastic Ono Band

A tohle snad poza kazy, ne?

To poslední je nějaký country, ne?
Dobrá inspirace, já poslouchám tohle

JE! A jaký.....!!!lidumil píše:To poslední je nějaký country, ne?

A jako cimrmanolog amater se dokonce domnivam, ze na te fotce na obalu je zachycen sám Jara Cimrman behem priprav na tuhou liptakovskou zimu!