Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od Dinosaurjr »

Dan Bárta - Retropicture Livě (Sony♪BMG, Columbia 2005) - na CD výborná nahrávka, pořízeno dnes.

adrian

Příspěvek od adrian »

Carla BRUNI Comme Si De Rien N'E'tait ( Teorema sous licence Barclay, unlabel Universal Music France , 2013 )

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Obrázek
V noci na sluchátkach King Crimson - Lizard. Náhodný výber - zobral som prvé CD čo som v tme nahmatal a potešilo. :D

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Atomic Rooster z bazaru...syrový jednoduchý hard rock vzdáleně příbuzný Deep Purple, Rush či Budgie...ze známých jmen se tam objevil Carl Palmer u bicích nástrojů.
Obrázek

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Tentokrát netradične dám iba jednu skladbu - Inuendo od Queenu. Večer ju hrali v rádiu keď sme sa vracali autom z návštevy. Poriadne som tomu vyťal a musím povedať že to bolo božie. Určite jedna s top skladieb od Queenu. Nádherne rozvrstvá. *bravo*
Nedalo mi a ráno som si ju pustil z CD na slúchadlá a neviem čím to je, ale oproti autu to znelo nejak mdlo, chýbal tomu život a to aj pri vyššej hlasitosti. Teraz neviem či je to nejakým iným masterom na tom CDčku, alebo to v tom rádiu (rádio Aligátor) nejak ekvalizujú. Každopádne to ešte poobede ak bude čas preženiem cez bedne, či z toho budem mať podobný pocit.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

V každom rádiu, resp. na vysielači, používajú optimod, čiže kompresor dynamiky. Navyše už všetky rádiá vysielajú prakticky len z mp3, pri troche šťastia 320 kbps.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

S499_1023 píše:V každom rádiu, resp. na vysielači, používajú optimod, čiže kompresor dynamiky. Navyše už všetky rádiá vysielajú prakticky len z mp3, pri troche šťastia 320 kbps.
No ale prečo potom to z toho rádia znelo tak fajne? Neznelo to nejak skomprimovane. Skôr mi robí starosť zvuk toho CD.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

JV: Identifikuj to tvoje CD, ja mám podobnú skúsenosť so skladbou Springsteen - American Skin(41 Shots), v aute stiahnuté odniekiaľ z netu to hrá podstatne lepšie - pôsobí to oveľa dynamickejšie ako na zostave z originálneho CD, ktoré má DR http://dr.loudness-war.info/album/view/9277 , 14 skladba má DR 7, neviem to merať, ale stiahnuté z netu je to oveľa lepšie vyvolá to viac emócií. Myslím pôvodnú verziu piesne, nie upravenú na albume High Hopes.

edit: si ma inšpiroval pustiť si niečo dobré, toto je album s DR ojoj :lol: http://dr.loudness-war.info/album/view/32004 a je to neskutočne počuť.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

kite19 píše:JV: Identifikuj to tvoje CD
Ak si dobre pamätám tak je to z vydavatelstva Parlophone, vyrobené v Belgicku (alebo Holandsku?). Môžem to večer overiť.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Pozri si: http://dr.loudness-war.info/album/list? ... m=Innuendo, všimni si napr. SHM - SACD formát, ak použili starší neorezaný master, tak je jedno že si to počúval z rádia. Ja som u toho Springsteena, vypeckoval zostavu, že teraz to príde (mrazenie na chrbte) - neprišlo :lol: a kvôli tomu som kupoval to CD, lebo inak hudbu nesťahujem.
Ak máš aj ty ten starší master, tak je ešte jedna možnosť a to že prípadná rezonancia papundeklov v aute je pre teba prijateľná :lol: (myslím to v dobrom)
Ale predpokladám, že išlo skôr o vyššie DR z rádia, prípadne ak si Innuendo dlho nepočul, tak ten prvý posluch po dlhšom čase aj mne prinesie väčšiu radosť, ako opakované prehrávanie, keď si už na skladbu pripravený a očakávaš viac ako to reálne prinesie.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Obrázek
Zvláštne, ale u ich tvorby neriešim nejaké DR, považujem ich za to naj v našej hudbe.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

kite19 píše:Zvláštne, ale u ich tvorby neriešim nejaké DR, považujem ich za to naj v našej hudbe.
Ono sa mi zdá že riešenie DR je nejaká momentálna módna záležitosť. Rozumiem tomu že kvalita nových nahrávok niekedy núti človeka k zamysleniu čím to je, ale mám pocit že sa to s tým DR už trochu preháňa.

Ešte k tomu Queenu - teraz som si to zbehol cez bedne a zdalo sa mi to trochu živšie ako cez sluchátka. Ale na ten zážitok z auta to stále nemalo.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Helium Vola - Saber d'amor

[youtube]DfDcTTBhudo[/youtube]

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Seree Lee - Variation A

Obrázek

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Tak práve teraz po fľaši írskej(pre snobov zdôrazním že je lepšia ako škótska) počúvam a kukám toto:
[youtube]Eo8I3UQbW8s&list[/youtube]

A írska preto lebo U2 a 3 krát prehnaná cez chladič, škótska len 2 krát

Odpovědět