Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Kiss My Axe je taky moje nej, mám původní vydání od labelu Tomato už od roku 91
Kromě Splendido Hotel mám rád všechna alba co vydal na Columbia.
Výborná deska je i " Cielo e Terra" z období,kdy působil u labelu MANHATTAN ( od roku 85)
Kromě Splendido Hotel mám rád všechna alba co vydal na Columbia.
Výborná deska je i " Cielo e Terra" z období,kdy působil u labelu MANHATTAN ( od roku 85)
Ty máš absolutní přehled,což já jsem teprve ve fázi objevování Ale Al Di Meola mě učaroval,a to jsem byl odkojeny na The Exploited,Death Kennedys aspol
Nevidím důvod, proč by si člověk, který je odchovaný americkou punkovou kapelou nemohl poslechnout tvorbu kytarového mága jako je Meola.
Kvalitní hudba je kvalitní hudba, bez ohledu na žánr, když budeš tomu otevřeny, vždy si kvalitní hudbu najdeš, chce to jen trochu času
Já zase vyrostl na Led Zeppelin, Black Sabbath a Párplech .
Kvalitní hudba je kvalitní hudba, bez ohledu na žánr, když budeš tomu otevřeny, vždy si kvalitní hudbu najdeš, chce to jen trochu času
Já zase vyrostl na Led Zeppelin, Black Sabbath a Párplech .
Jak jsem přečetl odpověď Dasty, hned mi automaticky naskočila hláška:
Nu, i skladník ve šroubárně si může přečísti Vergilia v originále.
Harrell, Giammarco, Zeppetella, Deidda, Sferra - The Auditorium Session
U první skladby se mi zdálo, že by kytara mohla být nahraná víc konkrétněji vzhledem k tomu jak jsou nahrané ostatní nástroje, ale pak jsem si zvykl. Jinak moc fajn nahrávka, Bicí jsou parádní, elektrická basa je napružená, ságo zní zněle a jasně, trumpeta je zato mírňoučce zastřená................ prostě přesně jak to má být.
Pohodový jazzík.
Nejlepší pecky: Sel in Sel; Autumn in New York; Walking On the Beach; Little Girl
Tom Harrell - Time´s Mirror
Dobře nahrané bicí, basa, klavír a sekce plechů? ............... moje sestava říká yes!
Jazzová jednohubka se skvělým zvukem.
celkem mne dostala britská kapela Slowdive s jejich deskou Slowdive 2017. Tu desku vydali po 22 letech od předchozí Video na youtube se mi líbí
Tom Principato --- "Robert Johnson Told Me So"
Poctivé blues-rockové album.
Nejlepší fláky: Falls Church, Virginia; Run Out of Time; a nádherná bluesová balada The Rain Came Pourin´ Down
Antonio Forcione - Meet Me in Londom
Tom Principato --- Raising the Roof! (Remastered)
Přiznám se, že z různých odrůd blues mám nejraději bělošské elektrické blues.
A Tom Principato je můj nový objev v tomhle ranku.
V prvé řadě je to skvělý kytarista (třeba jak brutálně rozjede 8 Counts for Rita), a umí vystavět desetiminutové bluesové sólo bez toho že by měl člověk pocit, že tohle už slyšel milionkrát...
Úvodní Lock and Key jako by zvukem ani obsahem k albu nepatřila, ale od dvojky In the Middle of the Night a dál už je to palba a jeden skvělý kousek za druhým.....................
Forcioneho jsem vůbec neznal --- kytarista je to fakt skvělý.
A skvělé jsou i ty nahrávky které pro firmu Naim udělal, taktéž je slyším poprvé.
Kromě Meet Me in London se mi líbilo i Vento Del Sud, kterou natočil s kytaristou a zpěvákem Benitem Madoniou -- úžasný a skvěle nahraný chraplák!
A taky tenhle živák není špatný:
Zkus si sehnat "Ghetto Paradise" z roku 98(Naim Naimcd032), kde s Forcionem hraje na perkuse Trilok Gurtu.Jedno z nejlepších, možná nejlepší.