Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
To je Rampant, páté studiové album Nazareth (1974) opět jedna klasika heavy rocku
produkoval Roger Glover (Deep Purple) na klávesy hostuje Jon Lord (Deep Purple)
frontman leader vokal Dan Mc Cafferty zemřel včera +76 R.I.P.
produkoval Roger Glover (Deep Purple) na klávesy hostuje Jon Lord (Deep Purple)
frontman leader vokal Dan Mc Cafferty zemřel včera +76 R.I.P.
- Přílohy
-
Ďalší klasik čo nás opustil. Moc mi z akýchsi príčin sympatický nebol, ale jeho spev bol v tej kapele to pravé orechové. Ich album Malice In Wonderland je v mojom osobnom rebríčku rockových albumov na popredných miestach. Určite si to v najbližšej dobe budem musieť pustiť.
satin whale - Německo - progresivní rock ze sedmdesátých
Vyššie spomínaný Nazareth - Malice In Wonderland. Toto ma zakaždým poteší.

Pokračovanie na nostalgickej vlne: Procol Harum - Procol's Ninth. Ďalšia skvelá vec.

Pokračovanie na nostalgickej vlne: Procol Harum - Procol's Ninth. Ďalšia skvelá vec.

Mám to druhé LP starých časů, licence Polskie nagrania prodávalo se i v ČR.
NOVINKA
Jean-Michel Jarre - Essential Recollection 2015. Pro většinu známé skladby, ale po hudební stránce nejsou. Remastrace skladby oživila a vypustila mnoho lépší detaily a efekty. Mám od JMJ téměř všechno, mohu porovnat a rovnou doporučit.
To jsou celkem smutné příběhy, když ani JMR si to nedokáže pohlídat, když ví, že jeho hudba podobně jako klasika, je náročná na DR.
Např. v roce 1983, CD měl takto: https://dr.loudness-war.info/album/view/128190.
Byla to skvělá doba a CD hrálo jako z praku. Kdeže ty loňské sněhy jsou. Ještě, že jsem v minulosti vehementně nakupoval, ikdyž za draho, ale kvalitně. Dnes je bohužel díky tomuto, ta jeho hudba neposlouchatelná a rve to uši. Vyplatí se hledat ty "staré dobře hrající kousky".
Proti gustu ....
Např. v roce 1983, CD měl takto: https://dr.loudness-war.info/album/view/128190.
Byla to skvělá doba a CD hrálo jako z praku. Kdeže ty loňské sněhy jsou. Ještě, že jsem v minulosti vehementně nakupoval, ikdyž za draho, ale kvalitně. Dnes je bohužel díky tomuto, ta jeho hudba neposlouchatelná a rve to uši. Vyplatí se hledat ty "staré dobře hrající kousky".
Proti gustu ....
"Lepší detaily" na dynamicky komprimované nahrávce - prvoplánový a laciný efekt, který může některého posluchače zprvu zmást. Ale po pár minutách se ten příval stane obtěžujícím, nepřirozeným, nesnesitelným. Jako přesaturované barvy. Na první moment jsou atraktivní, ale dívat se tak na celý film je peklo.
Dynamicky zdeformovaná muzika je placka. Nemá hloubku, prostor, plasticitu. Co mělo být hlasité a vepředu, řve v limitaci. Co mělo být ve střední hlasitosti a tvořit druhou zvukovou vrstvu, řve taky vepředu. Co mělo být ztišené a tvořit zvukové pozadí, co dokáže vytvořit hluboký prostor (na dobré aparatuře a při pozorném poslechu), řve taky vepředu. Všechno je narvané do přední fronty, rozmáznuté o přední sklo. Zkušený posluchač to odhalí po pár vteřinách, znechuceně odchází.
Dynamicky zdeformovaná muzika je placka. Nemá hloubku, prostor, plasticitu. Co mělo být hlasité a vepředu, řve v limitaci. Co mělo být ve střední hlasitosti a tvořit druhou zvukovou vrstvu, řve taky vepředu. Co mělo být ztišené a tvořit zvukové pozadí, co dokáže vytvořit hluboký prostor (na dobré aparatuře a při pozorném poslechu), řve taky vepředu. Všechno je narvané do přední fronty, rozmáznuté o přední sklo. Zkušený posluchač to odhalí po pár vteřinách, znechuceně odchází.
Jean-Michel Jarre - Planet Jarre 50 Years of Music 2018 (2CD)
Velmi dobrý průřez bohatou kariérou.
Velmi dobrý průřez bohatou kariérou.
Mike Oldfield - Tubular Beats 2013. Trocha rytmu neuškodí.
Úplně nezávisle na předchozím příspěvku. Objevil jsem dnes na Qobuzu tuto novou verzi
DIAGONAL-Diagonal (2008)
Progresívny rock z Brightonu ocienia najmä nároční poslucháči.
Progresívny rock z Brightonu ocienia najmä nároční poslucháči.

https://www.headliner.cz/hledat/novinky/ZA%20OBZOREM docela zajimava serie tipu (zatim 12 dilu) na interprety a kapely nejruznejsich zanru.