Byl jsem na koncertě, kde nám Dan předvedl většinu nového alba, které aktuálně poslouchám.
http://www.sonybmgshop.cz/objednat/dan- ... /127,14205
Je oproti předešlým dvou albům jiné. Hodně skladeb je kompozičně velmi zajímavých. Některé texty jsou opět slovní hříčky a nebo jen dávají náznaky různých nálad. Jsou zde skladby podobné lidovkám - Vlčák nebo blues - Jesus On line, opět se zde objevují i prvky jazzu.
Zvuk CD je obdobný s předešlým albem Entropicture, přesný, jasně definovaný. Mám pocit, že není tak barevný a je tak trochu "technický".
Co se týče zvuku na koncertě, tak jsem byl zklamán. Někdy nebylo rozumět, co vlastně Dan zpívá. O čistotě zvuku se také nedá mluvit.
Celkově na mě deska nenadchla a mám raději předešlé dvě. Hlavně mi sedne kompozičně asi jednodušší první album, které se zvukově hodí i pro představu jiného světa či jeho pojetí.
S konečným hodnocením Animage je potřeba počkat a proposlouchat a porozumět jeho obsahu.
Dan Bárta a Illustratosphere - Animage
Re: Dan Bárta a Illustratosphere - Animage
Prve dva albumy su jedny z mojich najoblubenejsich,na tento som cakal velmi dlho a ked sa mi dostal do prehravaca tak to bolo sklamanie,popravde som ho pocul iba 3x ale stacilo mi,niektore tracky mi pripadnu take krcovite,nasilu,bez napadu,len aby bolo,....skoda.
Roman Holy sa v jednom interview vyjadril ze prvy album illustratosphere je jeho oblubeny a ze vznikal za pomoci drog a myslim ze aj ten druhy bol na tom podobne,v tom tretom-Animage drogy zrejme absentuju a preto to islo z kopca
Dan Barta je skvely spevak a ludia okolo neho takisto,toto sa moc nepodarilo,skoda.Svojich priaznivcov si album isto najde ale prekonat uspech a kvalitu prvych dvoch albumov.......
Roman Holy sa v jednom interview vyjadril ze prvy album illustratosphere je jeho oblubeny a ze vznikal za pomoci drog a myslim ze aj ten druhy bol na tom podobne,v tom tretom-Animage drogy zrejme absentuju a preto to islo z kopca
Dan Barta je skvely spevak a ludia okolo neho takisto,toto sa moc nepodarilo,skoda.Svojich priaznivcov si album isto najde ale prekonat uspech a kvalitu prvych dvoch albumov.......
dnes jsem koupil tohle cdčko - jsem ostuda, předešlé dvě neznám.
zvukově mně přijde nadprůměrné. souhlasil bych, že hlavně začátek je dost v křeči. pak se to uvolní...
hodně se mi líbí č.12 - "nejen ian"
a pár dalších...
zvukově mně přijde nadprůměrné. souhlasil bych, že hlavně začátek je dost v křeči. pak se to uvolní...
hodně se mi líbí č.12 - "nejen ian"
a pár dalších...
Deska je hodně odlišná od předešlých dvou.
První je hravá, občas jazz, občes funky.
Druhá má toho jazzu více a má také svá pozitiva.
Animage musí člověk poslouchat několik dní po sobě a dokáže se dostat pod kůži. Jsou tam věci a spojitosti, které člověku dojdou až po několikáté. Taky mi úplně nesedla. Líbí se mi ta úvodní skladba, Malé olala, Nejen Ian a předposlední skladba.
První je hravá, občas jazz, občes funky.
Druhá má toho jazzu více a má také svá pozitiva.
Animage musí člověk poslouchat několik dní po sobě a dokáže se dostat pod kůži. Jsou tam věci a spojitosti, které člověku dojdou až po několikáté. Taky mi úplně nesedla. Líbí se mi ta úvodní skladba, Malé olala, Nejen Ian a předposlední skladba.
no mě se začíná ta deska líbit víc a víc.
řekl bych že se mi začíná líbit velmi převelice.
písně, které zmiňuješ určitě ano.
ale co dvojka Naokoland? podle mě taky parádička
co Vlčák? jo!
a Trvale Udržitelný je nádherný!!!
a Dech?
a tak dále...
vlastně jediná věc, kterou zatím moc nemusím, je Ozvěna Kantát...
ještě teď si objednám ty první dvě alba...
řekl bych že se mi začíná líbit velmi převelice.
písně, které zmiňuješ určitě ano.
ale co dvojka Naokoland? podle mě taky parádička
co Vlčák? jo!
a Trvale Udržitelný je nádherný!!!
a Dech?
a tak dále...
vlastně jediná věc, kterou zatím moc nemusím, je Ozvěna Kantát...
ještě teď si objednám ty první dvě alba...
vzpomínám si, jak jsem četl rozhovor s Danem Bártou, a tam on říkal, že je zvukový mistr přesvědčoval a přesvědčil (a přesvědčil dokonce i vydavatele !!!), ať je to album dynamičtější (čili větší rozdíl mezi nejtiššími a nejhlasitějšími pasážemi), než původně chtěli, a ať je zároveň průměrná hladina hlasitosti mnohem níž, než je dnes běžné. nehraje tak nahlas, shrnul to Dan. nevadí, mám na zesíku ovladač hlasitosti a jsem svéprávný.
ten zvukař by zasloužil metál.
hraje to báječně.
ten zvukař by zasloužil metál.
hraje to báječně.
fantastická deska !!!