Gary Moore

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Gary Moore

Příspěvek od Zdeny »

Delší dobu jsem si od tohoto irského kytarového mága nic nepustil. Až včera, jsouc nachlazen a nemaje chuti ničeho jiného dělat, než poslouchat muziku. Začal jsem albem "Back to the blues, přes Spanish guitar až po dnešní Blues for Greeny a Dark days in Paradise.

Tak toto mi sedlo!
Blues for Greeny je nejn že výtečné bluesové album k poctě Petera Greena, ale je taktéž výtečně nahrané a je radost is ho poslechnout na větších soustavách a trochu více nahlas. Opravdu procítěná kytarová sóla, mazlení s každým tónem, jemné flažolety,k tomu dobrá rytmika na všech albech....

***** (5 z 5*) *thumbs up*

Mám dojem, že zítra se kouknu na kapely, kde hrál, např. Skid Row nebo Thin Lizzy.

pink
Kontaktovat uživatele:

Re: Gary Moore

Příspěvek od pink »

Já osobně mám rád starší věci. Třeba "Corridors Of Power" nebo "Victims Of The Future".

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Já mam zase oblíbené "Still Got the Blues" a "After Hours" časem tedy mezi váma dvěma :)
Z toho co mi prošlo rukama jsem ale zatím nenarazil na zvukově nadprůměrný záznam, ale neznám to vychválené "Blues for Greeny"

Kdyby někdo chtěl, tak za lacino nechám takřka nové „Scars“ (2002) a „Power of the Blues“ (2004)
Noble Audio - výroba a prodej

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Garyho mozem komplet, a skoro aj komplet ho na CD a LP mam, jedine ma mrzí, ze mi usiel jeho minulorocny koncert v Luzerne (CH), do ČR a SR pokial viem zatial nezavital...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

NA píše:Já mam zase oblíbené "Still Got the Blues" a "After Hours" časem tedy mezi váma dvěma :)
Z toho co mi prošlo rukama jsem ale zatím nenarazil na zvukově nadprůměrný záznam, ale neznám to vychválené "Blues for Greeny"

Kdyby někdo chtěl, tak za lacino nechám takřka nové „Scars“ (2002) a „Power of the Blues“ (2004)
Blues for Greeny je i ve standardu (tedy běžná produkce) výtečně zvukově provedené album. O obsahu nemá smysl hovořit... To je prostě Pan Muzikant a Parta Spoluhráčů...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

VBčera jsem si dal Blues Live. Bez komentáře. Prostě někdy si kladu otázku, kdybych měl vybrat 1 nejlepšího blues-rockovýho kytaristu, kterýho bych zvolil... Fakt nevím. Udělal bych to tak, že na 1. místo nejlepších bych postzavil např. E.C., J.H, C.S., G.M., R.B., , pak nic, pak těch asi dalších 50 nejlepších... :-)

Mám asi nějakou etapu v tom, co mě momentálně chytlo a to je nyní G.Moore. Dneska bude pokračování - něco staršího, ještě nevím.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Takhle brzo odejít je velmi smutné *fnuk*
Noble Audio - výroba a prodej

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Skid Row...jeho první skupina, pouhá 2 alba, Skid-1971 a 34 hours-1971, tehdy měl 16 let, kdo to pamatuje ? členem také Phil Lynott a Brian Downey (později všichni v Thin Lizzy) pozor, v 80.-90.létech existovala stejnojmenná metalová kapela z New Jersey (USA)

Odpovědět