Genesis – When in Rome – Live 2007

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Genesis – When in Rome – Live 2007

Příspěvek od Filip Kolinsky »

DVD Genesis – When in Rome – Live 2007
Obrazový záznam posledního koncertu evropské částí Turn it On Again: The Tour, který mělo v místě konání údajně vidět milion očí, přiblíží vzpomínky na pražský koncert, případně jiný v okolí našeho státečku. Záznam obsahuje stejný set skladeb a ve stejném pořadí, tak jej mohla slyšet i dvacetitisícová návštěva u Sazka Arény.

Genesis – When in Rome obsahuje tři DVD disky, na prvních dvou je koncert, na třetím 110. minutový dokument od začátku příprav celého turné až po koncert v Katovicích, který celý propršel. Což mi hodně připomnělo čekání na koncert v Mnichově, kde doslova ukrutný liják skončil asi tak 3 minuty před nástupem kapely. Bohusový disk je velmi zajímavý a skoro mě zaujal víc, než hlavní disky. :mrgreen:
Po technické stránce je obrazový záznam na velmi dobré úrovni, a kdybych měl dát nějaké body, tak 9/10. Záznam z turné už jednou vyšel a to pod názvem "Live Over Europe 2007" na 2CD v listopadu. Zde však není jednolitý záznam koncertu, ale skladby jsou vybrané z různých měst. Teprve nyní s obrazem dostanete obraz o tom, co se na koncertech dělo. Návrat na místo „činu“ tak získali především návštěvníci římského koncertu a nebo ti, kteří si nechali poslat záznam koncertu, na kterém byli osobně. Mám doma Prahu a Mnichov, kdy záznam byl stažen z centrálního mix pultu a obsahuje vše, co se na pódiu dělo. When in Rome není vyjímkou, ale má jednu velkou výhodu - obraz. Při pohledu na skvělou scénu si tak mohu vcelku věrně zpětně připomenout to, co jsem prožíval na těchto dvou koncertech.
Zpět k DVD When in Rome. To obsahuje standardně 3 audio stopy, DD stereo a 5,1 v DD a DTS, což mě moc netěší. Místo DD stereo bych bral raději pcm stereo, přesto je zvuk na velmi dobré úrovni (8/10). Výkon muzikantů nebudu hodnotit, protože sám jím nejsem, ale jako fanda skupiny mohu říct, že byl velmi povedený. Přijde mi, že Collins byl v Říme v lepší formě než v Mnichově, kde ve výškách hlasově jaksi nestíhal, nejmarkantnější to bylo v Ripples.
Na záznamu je krásně vidět to, co jsem zpozoroval jak v Praze, tak i v Mnichově, a to byla různorodost publika. Především v reakcích na jednotlivé skladby z určitého období kapely. Starší si vychutnávají skladby ze sedmdesátých let, ti mladší zase songy z Invisible Touch a I Can´t Dance. Krásnou vzpomínku mám na Mnichov, kde se mi líbili mladý Němec cca. 25-30 let a Ital věku tak kolem padesátky. Němec si pozpěvoval No Son Of Mine a Land Of Confusion, zato za ním stojící Ital si jen tak pohupoval, skoro až nezaujatě. Role se okamžitě vyměnili s nástupen In The Cage, kdy mladík jen stál a koukal téměř s otevřenou pusou, zato „talián“ zavřel oči a začal zpívat na plné pecky a doslova se nechal vtáhnout do děje.
Kdo má rád Genesis, tak či onak, myslím si, že po tomto DVD sáhne! Už jen proto, že to může být poslední, které kapela vydala. :(

sunes
Kontaktovat uživatele:

Re: Genesis – When in Rome – Live 2007

Příspěvek od sunes »

Bol som v Katowiciach . Prsat zacalo 10 pred koncertom skoncilo 5 po koncerte ! Mokry som bol vsade ! Ale zazitok uzasny ! DVD doporucujem kazdemu fanusikovi Genesis . Pekny pocin 3 DVD od Genesis *thumbs up*

Mih
Kontaktovat uživatele:

GENESIS - When in Rome 2007

Příspěvek od Mih »

Pro fanoušky této legendy vyšlo 3DVD (2x koncert, 1x dokumentární) s loňským koncertem v Římě. I když se zde na fóru logicky preferuje stereo poslech, tady doporučuji DTS 5.1... Obraz z nočního koncertu je vynikající a perfektně doplňuje super sound.

Odpovědět