Pochopitelně že v THIS MORTAL COIL zpívají i ženy a že jich tam je, mám všechny tři placky. Pokud vím, tak žádná čtvrtá bohužel nevyšla.
Byl to projekt hudebníku z 4AD, každý tam měl nějaký song, teda kdo chtěl, takže je tam hlasu podstatně více.
LISA GERRARD to je taky extraliga, ten hlas

ale co se muziky týče, tak bez
Brendna Perryho na extraligu nemá, těch solových projektů co měla, každý z někým jiným, všechny jsem neslyšel, co mám osobně doma tak DUALITY.
Dost dobré, ale na DEAD CAN DANCE to nemá, chybí tomu ta jiskra, tu dával právě BP, on byl vlastně dobrých 80-90% DCD,jak říkám bez BRENDNA to není ono, teda hudebně.
Zatímco on, dvě solovky, obě skvělé, i když, ta druhá,(ARK)archa, tak ta je hodně bombovní.
Já ji beru jako starý dobrý DCD bez Lisy, mám CD s podpisem z koncertu z archy v PRAZE, hodně povedený koncert, dva přídavky, zvuk CD nadchl, poslouchám hodně často, dokonce i při práci z mobilu na kossech porta pro střídavě ze sany PX100-kami.
Na podzim bude koncert DCD po letech zase spolu! Praha tuším vyprodaná. Znovu spolu !
Snad jim to vydrží, musí.
Ještě k ELIZABETH FRASER, ano na to jméno jsem zapoměl, je to ona, COCTEAU TWINS, ale v té kapele vystupovali dvě baby, proto TWINS, jako dvojčata(na to bych ale nevsadil, už se mi to z hlavy vykouřilo).
Mám tři originál placky, občas poslouchám,už od devadesátých let co ty desky vyšly, byla to jedna z vlajkových lodi 4AD.