Keith Jarrett - Trio Tokyo

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Keith Jarrett - Trio Tokyo

Příspěvek od sostakovic »

Obrázek

Keith Jarrett, Gary Peacock, Jack DeJohnette
klavír, basa, bicí

Parádní hudba i pro jazzového kojence jako jsem já. Vřelé doporučení!
Jen nevím proč zde tak málo lidí poslouchá Jarretta. Já jsem si za velice krátkou dobu oblíbil zatím 2 autory. Davise a Jarretta. Davise zde poslouchá hodně lidí, ale Jarrett je přehlížen. Možná je to hudba jen pro jazzové začátečníky jako já. Nevím, ale každopádně se mi líbí.

P.S. Poslouchám zapůjčené CD přes obyčejný discman (nemám CD přehrávač) a na působivosti hudba neztrácí *2thumbsup*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Keith Jarrett - Trio Tokyo

Příspěvek od Peer »

Určitě Jarrett není hudba pro jazzové začátečníky.
Myslím, že spíš naopak. Já to mám velmi rád!
A hrál také s Milesem Davisem :)

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Tahle deska je myslim hodne stravitelna a krasna, posloucham ji casto. Predevsim "Never let me go"
Mozna nekomu vadi, ze u toho pan pianista pobroukava a nekdy se nad tou zidli krouti :lol:
....s Davisem ;) ...jako vetsina

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

Keitha Jarretta můžu hodně. Je pravdou, že se člověk musí naučit ho poslouchat. Jeho ústní projevy při hraní mne neskutečně s...u, ale co se dá dělat. Doporučuji jeho Standards in Norway nebo jeho podání Goldbergových variací na čembalo. To nej co od něj poslouchám jsou jeho legendární kolínské koncerty. Když už jsme u Davise Milese, tak jsem narazil na jeho asi poslední desku Doo-Bop a jeho také poslední podobu. Zděsil jsem se, když mi kolega sdělil, že ten černoch s trubkou na bukletu je Davis Miles. Vypadá jako kluk, přesto, že mu bylo 65 let když v roce 1991 zemřel. Nevěděl jsem o jeho drogové minulosti.

Obrázek

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Pajuna píše:Mozna nekomu vadi, ze u toho pan pianista pobroukava a nekdy se nad tou zidli krouti :lol:
kamelot píše: Jeho ústní projevy při hraní mne neskutečně s...u, ale co se dá dělat.
No vidíte, a mě se to líbí. :D Přijde mi, že to dělá hudbu "živější"

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

sostakovic píše:Obrázek

Jen nevím proč zde tak málo lidí poslouchá Jarretta. Já jsem si za velice krátkou dobu oblíbil zatím 2 autory. Davise a Jarretta. Davise zde poslouchá hodně lidí, ale Jarrett je přehlížen.
??

Mně se to tak nezdá. Naopak - Keith Jarrett je u nás velmi populární a poslouchaný.
Jestli Bill Evans Trio bylo prvním interaktivním triem, kde nástroje si byly v dialogu rovnocenné, tak jeho dědicem je (v mých uších) právě Keith Jarrett Trio.
Btw.: a dnes už žezlo přebírá Mehldau.

Z neeeepřeberné řady alb mám nejraději z těch písničkových:

The Melody at Night, With You (ECM, 1999)

Obrázek

a z jeho koncertních alb, plných neuvěřitelně harmonických improvizací, to nejznámější:

The Köln Concert (ECM, 1975)

Obrázek

jedno z nejprodávanějších jazzových alb historie.
Mohu se mýlit, ale snad po "Kind of Blue" druhé nejprodávanější. Ale musel bych si to projet přes weby o jazzu...

Myslím, že tady do toho vlákna mohou kolegové přidávat spousty alb a žádné nebude špatné.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Zrovna mám doma půjčený tento koplet šesti CD. Učím se poslouchat a poznávat. A musím dosat: úžasné!
Obrázek

Odpovědět