Mahavishnu Orchestra - Birds of Fire
Mahavishnu Orchestra - Birds of Fire
Dlouho, tak dlouho odhodlával jsem se k tomuto příspěvku. A co mě nakonec přimělo? Samo album a touha podělit se aspoň o zlomek toho, co mi přináší s těmi, kdo ho třeba neznají, nebo třeba na čas zaskládali jinými nosiči a nemají ho tak na očích. Věčná škoda. Původně jsem se chtěl rozepsat o personálním obsazení, jednotlivých skladbách, souvislostech, čase. Ale kdy a kde bych pak skončil? V dnešní době internetu jistě není pro ty, kteří by o tom neměli aspoň částečné povědomí, problém si to zjistit, pokud tady takoví vůbec jsou. Já mám na srdci vlastně jen jediné. Je to album, při kterém sedím jako přikovaný a nezvednu se, čelist spodní spadlou. Tam je totiž, odhlédneme-li od technické stránky, navíc to NĚCO, co hledám, nehledě na aparát, který mi to zprostředkovává (a není to ten z mého avatara). Je to album, u kterého mi moc vadí, že to, co ti Pánové, nedokážu říct já. Umřu z tohoto důvodu pravděpodobně nespokojený, ale na druhou stranu šťastný, že jsem mohl slyšet je. Za to jim vřelé díky. Doporučuji.

Re: Mahavishnu Orchestra - Birds of Fire
Souhlasím, vynikající deska.
Já mohu od nich vše...
Já mohu od nich vše...

Ahoj Ptero
něco o nich jsem četl,vím ,že HAmmer tam hraje ,Beck,McLaughlin.. Je to jazz rock nebo art rock k čemu bys to přirovnal? Taky Weather report . Nevíš o nich něco . Na tyhle kapely mám ted spadeno. Hodnotil bys Birds of Fire jako nej cd od Mahavishnu Orchestra? Co cd The inner mounting flame?
něco o nich jsem četl,vím ,že HAmmer tam hraje ,Beck,McLaughlin.. Je to jazz rock nebo art rock k čemu bys to přirovnal? Taky Weather report . Nevíš o nich něco . Na tyhle kapely mám ted spadeno. Hodnotil bys Birds of Fire jako nej cd od Mahavishnu Orchestra? Co cd The inner mounting flame?
Naposledy upravil(a) Robinson dne 09 črc 2008 21:45, celkem upraveno 1 x.

Já mám rád i Apocalypse. Je to sice trochu jiná deska než jazz rocková nicméně stojí také za to...
peere jestli bys mi taky mohl přiložit svůj názor byl bych rád
Já osobně se škatulkami nijak nevzrušuju, i když tady asi není důvod zpochybňovat mnohými zdroji uváděné Jazz-rock, Progressive Rock, Jazz fusion... i když to první a poslední se mi jeví jako nejpříhodnější, ale to je taky asi dáno sumou kapel, které jsou běžně prezentovány jako progressive rock a rozhodně bych je nestavěl do řady s MO. A k čemu bych to přirovnal? Tak třeba k něčemu, co lze chápat jako nehmotný dopravní prostředek, co mi mnohdy pomáhá poodletět mimo strasti světské. Přímému srovnání s nějakými kapelami bych se rád vyhnul. Ne z důvodu toho, že bych si myslel, že MO srovnání nesnese, to ne.Robinson píše:Ahoj Ptero
Stačí mi ten jazz rock,jazz fusion to je moje krevní skupina.
A co ten Wether report? neznáš to?
A co ten Wether report? neznáš to?
Jakpak to, že mi přes noc zmizel obrázek? Dal bych ruku do ohně, že jsem ho i přes půllitr božkovské čisté s kolegou v zaměstnání, vložil zcela správně a byl tu...
Ano byl, vložil jsi ho správně, ale zdrojový obrázek z linkovaného umístění zmizel. Už jsem to napravil.Ptero píše:Jakpak to, že mi přes noc zmizel obrázek? Dal bych ruku do ohně, že jsem ho i přes půllitr božkovské čisté s kolegou v zaměstnání, vložil zcela správně a byl tu...
Tak jsem konečně sehnal desku Birds of fire.. Je to pecka. Skladba číslo 7 bomba