Marta Kubišová - Songy a balady

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Marta Kubišová - Songy a balady

Příspěvek od Rowing »

Pořád se tu zmiňují jen zahraniční interpreti a alba. Přidám něco českého.
Já si dnes opravdu vychutnal Martu Kubišovou - Songy a balady na Supraphoňáckém LP.
Album bylo nahráno v roce 1968 a následný rok vydáno jako první sólové album Marty Kubišové.
Ovšem pak jí režim odstavil a ona nemohla zpívat. Toto LP má obal z roku 1987, což mě celkem překvapilo,
ale myslím že určitě vyšlo až po revoluci. Je na ní např. známá Modlitba pro Martu.
Nebo Zdeňkem Rytířem upravená Lennonovská píseň Hey, Jude.
Super pak jsou např. Magdalena (Aleluja), Ne, nebo Balada o Kornetovi a dívce. *thumbs up*
Po revoluci vyšlo také na CD s jiným obalem.

Obrázek

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Re: Marta Kubišová - Songy a balady

Příspěvek od Zbynek »

Rowing píše:PToto LP má obal z roku 1987, což mě celkem překvapilo, ale myslím že určitě vyšlo až po revoluci.
V roce 1987 jsem poslouchal "Modlitbu pro Martu" vcelku pravidelně. Na stanici Svobodná Evropa - velmi nekvalitní příjem na středních vlnách.
Jméno Kubišová bylo tehdy tabu a toto album bylo pro mě bílým jednorožcem - legendou, kterou jsem nikdy ani okem nezahlédl.
Až po revoluci jsem si ho dopřál plnými doušky. A "Modlitba..." vyhrála několik anket o píseň století.

Album poslouchám dodneška s velkou radostí. Popík, ale čistý hezký pop. Radost poslouchat. Kromě Rowingem zmíněných písní si vychutnávám třeba "Dobrodružství s bohem Panem" s nádhernou flétnou nebo bezstarostně naivně čistou "Ring-o-ding" s Helenou Vondráčkovou! Tady Helču můžu...

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Re: Marta Kubišová - Songy a balady

Příspěvek od Zbynek »

Ještě drobnou doušku.

Na Vltavě se CD "Songy a balady" prodávají za ... 86,- Kč :o :o

http://www.vltava.cz/Hudba/Pop/Songy-a- ... orie=2616/

Odpovědět