Oscar Peterson - Christmas

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
kamelot
Kontaktovat uživatele:

Oscar Peterson - Christmas

Příspěvek od kamelot »

Možná trochu brzo, ale již za pár budou Vánoce. K jejich pohodě doporučuji pro toho kdo poslouchá dobrej džezík, album již zemřelého klavíristy Oscara Petersona - Christmas. Jedno z mála alb kde jsou nádherně a nenásilně skloubené známé vánoční motivy s jazzovou rytmikou. Podobné ale málo "vánoční" je i cd Dave Brubecka se stejným názvem. Doporučuji pro tichou a zasněženou prosincovou pohodu. Nahrávka od Telarcu je kvalitou výborná.

Obrázek

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Oscar Peterson

Příspěvek od Rowing »

Díky za tip. Podívám se po něm. Teď mi od Oscara Petersona hraje díky Zbyňkovi ( *thumbs up* ) album z roku 1962 (1997) Night Train.
Moc dobrý jazzík. Líbí se mi.

Hned první skladba Happy-Go-Lucky Local (aka Night Train) je prostě super.
Pak například známá Georgia On My Mind mi zní proti známějšímu podání Ray Charlese zde daleko jemněji a procítěněji.
Celé album se velmi dobře poslouchá.

Obrázek

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Re: Oscar Peterson - Christmas

Příspěvek od Hopp »

Skvela je aj live nahravka z r. 1997 A Tribute to Oscar Peterson (Live at the Town Hall), ktoru vydal Telarc. Atmosfera jazzoveho klubu na vas dycha, pri kazdej skladbe, vnimate nasadenie kazdeho hudobnika a citite, ze sa naramne bavia. Peterson tu hral vraj uz po mozgovej prihode, ktora mu ciastocne ochromila lavu stranu a tak hra defacto len pravou rukou, zato genialne. Rychle tempo niektorych skladieb mu pomaha kompenzovat druhe kridlo, na ktore hra jeho oblubeny pianista Benny Green a vynikajuca basa. Na nahravke hostuju tiez Clark Terry, Milt Jackson, Shirley Horn, Roy Hargrove, Stanley Turrentine a Manhattan Transfer.

Obrázek

Odpovědět