OZZY
OZZY
OZZY OSBOURNE .....forever
S poslechem posledního výtvoru velkého Ozzyho si dovoluji říci,.....OZZY IS BACK.
Ať si říká kdo chce co chce,je to persona grata se vším všudy. Jeho kapela jede jak žiletky a hlas Ozzy-ho drhne jak zamlada.
Jistě, je to nahrávka,na koncertě to už nebude ono,ale nyní si to vychutnávám stejně jako v roce 1970.
S poslechem posledního výtvoru velkého Ozzyho si dovoluji říci,.....OZZY IS BACK.
Ať si říká kdo chce co chce,je to persona grata se vším všudy. Jeho kapela jede jak žiletky a hlas Ozzy-ho drhne jak zamlada.
Jistě, je to nahrávka,na koncertě to už nebude ono,ale nyní si to vychutnávám stejně jako v roce 1970.
Re: OZZY
Ozzy je tak jako většina person rockové hudby víc o tom co než jak.
Nebudeme si namlouvat,většina produkce této hudby není zvukově nic moc.
Konkrétně tato poslední deska díky trvalému nářezu má DR od 5 do 7.
Ale ten hlas Ozzyho za to stojí.
Ukázka jeho 1.singlu Let Me Hear You Scream. A tak je to skoro furt.
Pohled to není moc hezkej.
Nebudeme si namlouvat,většina produkce této hudby není zvukově nic moc.
Konkrétně tato poslední deska díky trvalému nářezu má DR od 5 do 7.
Ale ten hlas Ozzyho za to stojí.
Ukázka jeho 1.singlu Let Me Hear You Scream. A tak je to skoro furt.
Pohled to není moc hezkej.
Právě teď to album poslouchám a zrovna si říkám, jak mu ty hlasivky srovnali. Přesně TAK, jak mám Ozzyho rád. Jasně, nic není bez chybiček...ale na to, jak jsem měl z toho alby obavy, to docela JEDE. Zázraky ve studiu či opravdu "zázračné" ty staré hlasivky? Škoda, že to nemohu zažít na vlastní kůži...viz. http://www.ripfest.cz/kapely/ Mám to takřka přes vodu, jsou zde však jiné plány.
Jednoznačně mohu říci...album mě nezklamalo! Jsem vášnivý a bezmezný posluchač různých odnoží progresivního rocku a když už si to zpestřit nějakým nátěrem, Ozzy určitě ANO.
Jednoznačně mohu říci...album mě nezklamalo! Jsem vášnivý a bezmezný posluchač různých odnoží progresivního rocku a když už si to zpestřit nějakým nátěrem, Ozzy určitě ANO.
.......a v duchu posledních několika desek.
Dle mého lepší než poslední počiny. Jeho kapela je fakt dobrá. Rytmická sekce (basa,a hlavně bicí) mě v některých pasážích připomínají Myunga a Portnoye z DT.
Co se týče hlasu,tak jak píše Amusia,asi spíše práce techniků..nebo že by opravdu Ozzy byl neskutečný zázrak přírody a dostal se znovu do formy? Nevím,ale poslouchá se fantasticky. Má ten správněj fíling,jak jsme ho znali z dávna.
Nejvíc mu to sluší (IMHO) v Time a I Love You All,kde je to nejvíc prapůvodně Sabbathovské.
Dle mého lepší než poslední počiny. Jeho kapela je fakt dobrá. Rytmická sekce (basa,a hlavně bicí) mě v některých pasážích připomínají Myunga a Portnoye z DT.
Co se týče hlasu,tak jak píše Amusia,asi spíše práce techniků..nebo že by opravdu Ozzy byl neskutečný zázrak přírody a dostal se znovu do formy? Nevím,ale poslouchá se fantasticky. Má ten správněj fíling,jak jsme ho znali z dávna.
Nejvíc mu to sluší (IMHO) v Time a I Love You All,kde je to nejvíc prapůvodně Sabbathovské.
Už mám taky tuhle desku sehnal jsem to ve FLACu a hudebně je to fakt špička jak píše boxer. Jako kdyby ozzy omládl o 40 let.
Zvukově mi to přijde celkem dobře nahrané jako jednotlivé nástroje a výsledný mix ale ta dynamika je bohužel v prdeli.
Měřil jsem to taky a max DR je 7. Ozzy se nám opravdu vrátil. Po 40 letech chlastu a koksu to není špatnej výkon.
On sám říká že nechápe jakto že je ještě na živu.
Zvukově mi to přijde celkem dobře nahrané jako jednotlivé nástroje a výsledný mix ale ta dynamika je bohužel v prdeli.
Měřil jsem to taky a max DR je 7. Ozzy se nám opravdu vrátil. Po 40 letech chlastu a koksu to není špatnej výkon.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Ozzy je neskutečný sympaták a na nic si nehraje.Navíc si zachoval svojí tvář,i když někdy to pak působí až směšně,myslím tím v jeho věku.
Ozzy je skutečně nesmrtelný,rostou noví bojovníci
Ozzy je skutečně nesmrtelný,rostou noví bojovníci
Muzika vyborna, zvuk katastrofa:
----------------------------------------------------------------------------------------------
Analyzed folder: D:\Temp\Ozzy Osbourne - Scream (2010)\
----------------------------------------------------------------------------------------------
DR Peak RMS Filename
DR4 over -5.30 dB 01 - Let It Die.wav
DR5 over -5.65 dB 02 - Let Me Hear You Scream.wav
DR4 over -4.55 dB 03 - Soul Sucker.wav
DR4 over -6.35 dB 04 - Life Won't Wait.wav
DR5 over -6.10 dB 05 - Diggin' Me Down.wav
DR5 over -6.19 dB 06 - Crucify.wav
DR5 over -5.50 dB 07 - Fearless.wav
DR5 over -6.13 dB 08 - Time.wav
DR4 over -5.35 dB 09 - I Want It More.wav
DR4 over -5.11 dB 10 - Latimer's Mercy.wav
DR7 -0.09 dB -10.28 dB 11 - I Love You All.wav
Number of files: 11
Official DR value: DR5
==============================================================================================
Analyzed folder: D:\Temp\Ozzy Osbourne - Scream (2010)\
DR Peak RMS Filename
DR4 over -5.30 dB 01 - Let It Die.wav
DR5 over -5.65 dB 02 - Let Me Hear You Scream.wav
DR4 over -4.55 dB 03 - Soul Sucker.wav
DR4 over -6.35 dB 04 - Life Won't Wait.wav
DR5 over -6.10 dB 05 - Diggin' Me Down.wav
DR5 over -6.19 dB 06 - Crucify.wav
DR5 over -5.50 dB 07 - Fearless.wav
DR5 over -6.13 dB 08 - Time.wav
DR4 over -5.35 dB 09 - I Want It More.wav
DR4 over -5.11 dB 10 - Latimer's Mercy.wav
DR7 -0.09 dB -10.28 dB 11 - I Love You All.wav
Number of files: 11
Official DR value: DR5
==============================================================================================
otázka je, nakolik za to můžou nahrávací společnosti, producenti atd. a nakolik poptávka samotných hifistů?
vždyť heslem dne je maximální míra detailů. kde jaký nový remaster přece snižuje dynamiku původní nahrávky výměnou za orgasmy hifistů při vrzání židlí v orchestřišti, zřetelně slyšitelném "tichém" šepotu v pozadí songu známé popstar atd.
tím nechci říct, že se nedá udělat detailní nahrávka s vysokým DR. ale je to nepoměrně těžší než to prohnat kompresorem - který nepracuje s hudbou, ale mechanicky se zvukem jako takovým...
ale taky bych neviděl v článku zmiňovaného Jacoba Hansena jako nebezpečnou osobu. je to přece obchodník, ne magor: zadání je jasné - pro každou nahrávku se určuje cílová skupina zákazníků a dobře to musí hrát na zařízeních, kterými převážná část těchto lidí disponuje. třeba dvě pidibedny + hrombedna už mají své specifické hudební styly, ne?
kdyby se hifi vrátilo aspoň z části k normám, mohl by mít boj za vyšší DR smysl. momentálně podle mě nemá.
vždyť heslem dne je maximální míra detailů. kde jaký nový remaster přece snižuje dynamiku původní nahrávky výměnou za orgasmy hifistů při vrzání židlí v orchestřišti, zřetelně slyšitelném "tichém" šepotu v pozadí songu známé popstar atd.
tím nechci říct, že se nedá udělat detailní nahrávka s vysokým DR. ale je to nepoměrně těžší než to prohnat kompresorem - který nepracuje s hudbou, ale mechanicky se zvukem jako takovým...
ale taky bych neviděl v článku zmiňovaného Jacoba Hansena jako nebezpečnou osobu. je to přece obchodník, ne magor: zadání je jasné - pro každou nahrávku se určuje cílová skupina zákazníků a dobře to musí hrát na zařízeních, kterými převážná část těchto lidí disponuje. třeba dvě pidibedny + hrombedna už mají své specifické hudební styly, ne?
kdyby se hifi vrátilo aspoň z části k normám, mohl by mít boj za vyšší DR smysl. momentálně podle mě nemá.
Hoci to nemá dynamiku 15 dB, nie je to skurvené a ide to počúvať. Klobúk dole, OZZY sa vytiahol. Rešpekt.Mike píše:Už mám taky tuhle desku sehnal jsem to ve FLACu a hudebně je to fakt špička jak píše boxer. Jako kdyby ozzy omládl o 40 let.