OZZY

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
boxer

OZZY

Příspěvek od boxer »

OZZY OSBOURNE .....forever
Obrázek

S poslechem posledního výtvoru velkého Ozzyho si dovoluji říci,.....OZZY IS BACK.

Obrázek

Ať si říká kdo chce co chce,je to persona grata se vším všudy. Jeho kapela jede jak žiletky a hlas Ozzy-ho drhne jak zamlada.
Jistě, je to nahrávka,na koncertě to už nebude ono,ale nyní si to vychutnávám stejně jako v roce 1970.

*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: OZZY

Příspěvek od NA »

Ozzyho já můžu.
Napiš něco víc, ke které jeho desce bys to připodobnil a jak vypadá měření?
Noble Audio - výroba a prodej

boxer

Příspěvek od boxer »

Ozzy je tak jako většina person rockové hudby víc o tom co než jak.
Nebudeme si namlouvat,většina produkce této hudby není zvukově nic moc.
Konkrétně tato poslední deska díky trvalému nářezu má DR od 5 do 7.

Ale ten hlas Ozzyho za to stojí. *bravo*

Ukázka jeho 1.singlu Let Me Hear You Scream. A tak je to skoro furt. :(
Pohled to není moc hezkej.
Obrázek

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Díky, takže celkově zcela podle očekávání a v duchu posledních několika desek.
Noble Audio - výroba a prodej

amusia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amusia »

Právě teď to album poslouchám a zrovna si říkám, jak mu ty hlasivky srovnali. Přesně TAK, jak mám Ozzyho rád. Jasně, nic není bez chybiček...ale na to, jak jsem měl z toho alby obavy, to docela JEDE. Zázraky ve studiu či opravdu "zázračné" ty staré hlasivky? Škoda, že to nemohu zažít na vlastní kůži...viz. http://www.ripfest.cz/kapely/ Mám to takřka přes vodu, jsou zde však jiné plány.
Jednoznačně mohu říci...album mě nezklamalo! Jsem vášnivý a bezmezný posluchač různých odnoží progresivního rocku a když už si to zpestřit nějakým nátěrem, Ozzy určitě ANO.

boxer

Příspěvek od boxer »

.......a v duchu posledních několika desek.

Dle mého lepší než poslední počiny. Jeho kapela je fakt dobrá. Rytmická sekce (basa,a hlavně bicí) mě v některých pasážích připomínají Myunga a Portnoye z DT.

Co se týče hlasu,tak jak píše Amusia,asi spíše práce techniků..nebo že by opravdu Ozzy byl neskutečný zázrak přírody a dostal se znovu do formy? Nevím,ale poslouchá se fantasticky. Má ten správněj fíling,jak jsme ho znali z dávna.

Nejvíc mu to sluší (IMHO) v Time a I Love You All,kde je to nejvíc prapůvodně Sabbathovské.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Už mám taky tuhle desku sehnal jsem to ve FLACu a hudebně je to fakt špička jak píše boxer. Jako kdyby ozzy omládl o 40 let.
Zvukově mi to přijde celkem dobře nahrané jako jednotlivé nástroje a výsledný mix ale ta dynamika je bohužel v prdeli.
Měřil jsem to taky a max DR je 7. Ozzy se nám opravdu vrátil. Po 40 letech chlastu a koksu to není špatnej výkon.
On sám říká že nechápe jakto že je ještě na živu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mike píše:On sám říká že nechápe jakto že je ještě na živu.
možná že je zoombie. :D

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Ozzy je neskutečný sympaták a na nic si nehraje.Navíc si zachoval svojí tvář,i když někdy to pak působí až směšně,myslím tím v jeho věku.
Ozzy je skutečně nesmrtelný,rostou noví bojovníci :D
Obrázek
Obrázek

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Muzika vyborna, zvuk katastrofa:

----------------------------------------------------------------------------------------------
Analyzed folder: D:\Temp\Ozzy Osbourne - Scream (2010)\
----------------------------------------------------------------------------------------------
DR Peak RMS Filename

DR4 over -5.30 dB 01 - Let It Die.wav
DR5 over -5.65 dB 02 - Let Me Hear You Scream.wav
DR4 over -4.55 dB 03 - Soul Sucker.wav
DR4 over -6.35 dB 04 - Life Won't Wait.wav
DR5 over -6.10 dB 05 - Diggin' Me Down.wav
DR5 over -6.19 dB 06 - Crucify.wav
DR5 over -5.50 dB 07 - Fearless.wav
DR5 over -6.13 dB 08 - Time.wav
DR4 over -5.35 dB 09 - I Want It More.wav
DR4 over -5.11 dB 10 - Latimer's Mercy.wav
DR7 -0.09 dB -10.28 dB 11 - I Love You All.wav

Number of files: 11
Official DR value: DR5

==============================================================================================

boxer

Příspěvek od boxer »

Hodilo by se to dát do i jiného (jiných)threadu(ů),ale dám to sem,protože s tímto bohužel taky souvisí.Hlavně poslední třetina článku.

Opravdu stojí za přečtení. :cry:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

otázka je, nakolik za to můžou nahrávací společnosti, producenti atd. a nakolik poptávka samotných hifistů?

vždyť heslem dne je maximální míra detailů. kde jaký nový remaster přece snižuje dynamiku původní nahrávky výměnou za orgasmy hifistů při vrzání židlí v orchestřišti, zřetelně slyšitelném "tichém" šepotu v pozadí songu známé popstar atd.

tím nechci říct, že se nedá udělat detailní nahrávka s vysokým DR. ale je to nepoměrně těžší než to prohnat kompresorem - který nepracuje s hudbou, ale mechanicky se zvukem jako takovým...

ale taky bych neviděl v článku zmiňovaného Jacoba Hansena jako nebezpečnou osobu. je to přece obchodník, ne magor: zadání je jasné - pro každou nahrávku se určuje cílová skupina zákazníků a dobře to musí hrát na zařízeních, kterými převážná část těchto lidí disponuje. třeba dvě pidibedny + hrombedna už mají své specifické hudební styly, ne?

kdyby se hifi vrátilo aspoň z části k normám, mohl by mít boj za vyšší DR smysl. momentálně podle mě nemá.

587sk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 587sk »

Mike píše:Už mám taky tuhle desku sehnal jsem to ve FLACu a hudebně je to fakt špička jak píše boxer. Jako kdyby ozzy omládl o 40 let.
Zvukově mi to přijde celkem dobře nahrané jako jednotlivé nástroje a výsledný mix ale ta dynamika je bohužel v prdeli.
Měřil jsem to taky a max DR je 7. Ozzy se nám opravdu vrátil. Po 40 letech chlastu a koksu to není špatnej výkon.
On sám říká že nechápe jakto že je ještě na živu.
Hoci to nemá dynamiku 15 dB, nie je to skurvené a ide to počúvať. Klobúk dole, OZZY sa vytiahol. Rešpekt.

Odpovědět