Jedna z nejlepších českých zpěvaček (pominu-li co v současnosti zpívá), rozená Jana Petrů. Její pěvecký talent se rozvíjel nejprve v divadle Semafor, pak se jí ujal Ota Petřina, který pro ni začal psát muziku a částečně i texty. Společně udělali desky Motorest, Exploduj, Já & My a Ročník 50.
Deska Exploduj byla natočena v roce 1979. Petřina připravil parádní album, plné hudebních nápadů, barvitých aranžmá, řízných kytar a to vše doplněné o dechovou sekci. Ve druhých vokálech pomáhali např. Ladislav Kantor, nebo Luboš Pospíšil. Když tak přemýšlí, všech deset písní je velmi vyrovnaných, ať rychlé, nebo pomalejší. Téměř se dá říct, že jde o komplexní projekt, např. jako byly Prázdniny na zemi, nebo Třetí kniha džunglí. O Texty se podělili Petřina s Petrem Rytířem. Konkurencí této desce moc neznám, napadají mě Precedens, nebo Stromboli s Bárou Basikovou. Na to, že se psal rok 1979, určitě velmi kvalitní deska.
Petra Janů & Pro-Rock – LP Exploduj
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Petra Janů & Pro-Rock – LP Exploduj
Na to, jaké se v té době oficiálně hrály sračky, taková hudba byla zjevení 
Myslím samozřejmě u bolševika...

Myslím samozřejmě u bolševika...
Re: Petra Janů & Pro-Rock – LP Exploduj
Nahrál jsem si ji z LP a sjížděl jsem to na kotoučáku.
Byla to pro mě bomba.
Fascinující muzika i zpěv. Nic jednoduchého. Muzika na delší poslouchání.
Z té desky čišela energie. Originální postupy. Neotřelé harmonie. Něco jako dobrá 60-sátá.
1. Exploduj !
2. Benzinová královna
3. Démoni z Dejvic & doktor Q
4. Jen jestli...
5. Ještě nejsem grogy .... síla!!!
6. Příběh Gabriela
7. Písnička
8. Černá ovce
9. Vabank ... prostě Woodstock
10. Koncert končí
11. Nelituj
12. To nemusím mít
13. Náš zámek
14. ...A víc mě nečekej
Proč to už nezpívá? Pro lidi to bylo těžce stravitelné. Pokud se Jana chtěla živit zpěvem, musela ustoupit.
Už néééjsem voolnáááá, muselo štvát i jí. Přesto se nikdy nedopustila hrubých excesů typu Helenčina duetu s plavčíkem z Pobřežní hlídky.
Pak ještě mě ještě brala její deska s filmovými a muzikálovými melodiemi oceněné Oscary, 12 Famous And Awarded Movie Songs.
Dokud mi nepřišla do ruky deska Barbry Streisand.
Jana je vynikající expresivní rockerka. Potřebovala by štěstí na autorský tým. Vždy jsem jí velmi fandil.

Byla to pro mě bomba.
Fascinující muzika i zpěv. Nic jednoduchého. Muzika na delší poslouchání.
Z té desky čišela energie. Originální postupy. Neotřelé harmonie. Něco jako dobrá 60-sátá.
1. Exploduj !
2. Benzinová královna
3. Démoni z Dejvic & doktor Q
4. Jen jestli...
5. Ještě nejsem grogy .... síla!!!
6. Příběh Gabriela
7. Písnička
8. Černá ovce
9. Vabank ... prostě Woodstock
10. Koncert končí
11. Nelituj
12. To nemusím mít
13. Náš zámek
14. ...A víc mě nečekej
Proč to už nezpívá? Pro lidi to bylo těžce stravitelné. Pokud se Jana chtěla živit zpěvem, musela ustoupit.
Už néééjsem voolnáááá, muselo štvát i jí. Přesto se nikdy nedopustila hrubých excesů typu Helenčina duetu s plavčíkem z Pobřežní hlídky.
Pak ještě mě ještě brala její deska s filmovými a muzikálovými melodiemi oceněné Oscary, 12 Famous And Awarded Movie Songs.
Dokud mi nepřišla do ruky deska Barbry Streisand.
Jana je vynikající expresivní rockerka. Potřebovala by štěstí na autorský tým. Vždy jsem jí velmi fandil.