PINK FLOYD-A momentary lapse of reason

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

PINK FLOYD-A momentary lapse of reason

Příspěvek od Mark Levinson »

Právě mi hraje Pink Floyd - A momentary lapse of reason (japan mini LP)
Musím říct, že nějakou dobu jsem tuto desku neslyšel a dneska hned japan mini LP. Chvíli jsem civěl s otevřenou hubou, a pak jsem si řekl: "Tak takhle jsem to ještě neslyšel!"
To musím napsat na forum!

Obrázek

jirie
Kontaktovat uživatele:

Re: PINK FLOYD-A momentary lapse of reason

Příspěvek od jirie »

Já zas po malé pauze inhaloval WYWH.Ve velmi technicistní Welcome to the machine jsem objevil tolik zajímavých zvuků a detailů,že jsem dlouho uvažoval,jak to ti kouzelníci vlastně dělali.Ať poslouchám cokoli od TDSOTM po Animals či The Wall nepřestávám obdivovat dokonalost jejich kompozic.

Mimochodem.Viděl někdo krátký dokument o Pink Floyd na Nově.Ani jsem tomu nechtěl věřit,že by něco podobného mohli dávat.Hned mě napadlo,že tam budou hlavně přetřásat působení LSD na Syda Barretta.Myslím,že to byl od Novy celkem maximální výkon.Hlavně ty stará LP in natura.Hned jsem si vzpoměl ,že moje první LP Pink Floyd ,které jsem získal byla zrovna ta Ummagumma.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Dokument jsem samozřejmě viděl. Bylo to skvělé. Skvělé jsou i ty české stránky o pinkfloyd. Je tam vše o minulosti PF popsáno do podrobna. Mám tady další skvělou věc. Nahodím do Pink Floyd treadu. *thumbs up*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

pasul píše:Dokument jsem samozřejmě viděl. Bylo to skvělé. Skvělé jsou i ty české stránky o pinkfloyd. Je tam vše o minulosti PF popsáno do podrobna. Mám tady další skvělou věc. Nahodím do Pink Floyd treadu. *thumbs up*
Nějak moc těch "skvělé" co? Propadl jsem tomu. Přiznávám.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Tak to mi uniklo, kdy to bylo na te Nově? Já vím, že v pondělním Víkendu byla nějaká reportáž o Floydech, ale samostatný dokument? Tak to se Nova vytáhla!

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Byla to spíš jedna reportáž v pondělí na nově v jednom pořadu, než celý dokument. Nevím jak se to jmenuje tan bordel na nově. Ale pondělí to bylo na 100%. :D

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Dneska si to ráno svištím do práce a v rádiu (HEY) hlásili, že právě dnes před dvaadvaceti lety vyšla tato deska. Celý den to slyším v uších a říkám si "to si dneska musím pustit".
Nalil jsem si dvojku červeného a právě mi hraje one slip.
Promiňte, ale musel jsem se o to podělit, bylo to ve mně jako v koze.

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Dnes jsem si jej také dal - na LP
krásné kompozice - na začátku si vždy zapádluju, potom se proletím při Learning to Fly, Dogs of War nemusím, One Slip and down the hole we fall,
On The Turning Away - taková humanistická písnička - no more turning away from the weak and the weary, krasné mrazivé sólo na bezpražcovou kytaru, při kterém se zastavuje srdeční činnost.
Yet Another Movie - he´s the same as all the rest - not the worst not the best a nakonec krásné kytarové sólo (tady mě vždy napadne a všichni odjížděli do zapadajícího slunce). Na konci jsou úryvky z filmu Casablanca z 50 .let.

Terminal frost - má z tohoto alba nejoblíbenější. Začíná přejetím přes struny, ze kterého až zamrazí, nádherný saxofon při vyvrcholení písničky, konec mi připomíná stmívání se na podzim.

Sorrow - tvrdá a depresivní písnička, možná trochu monotónní. Člověk prostě ztratil svou podstatu a je nešťastný ve svém životě - that´s not enough...

Odpovědět