Rush Japan mini LP

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
pasul
Kontaktovat uživatele:

Rush Japan mini LP

Příspěvek od pasul »

Tak mám to všechno naposloucháno. Včera jsem tomu dal minimálně 5 hodin. Až do pozdní půlnoci jsem přehrával všechny tyto alba od skupiny Rush. Dnes pokračuju. Je to opravdu výborně udělané. Hraje to skvěle. Nedosahuje to sice takové kvality jako například Nik Bärtsch's Ronin, který jsem si pouštěl před tím, ale je to výborná hudba a jakékoli problémy jsou ihned odpuštěny. Je to mazec. Kdo má rád tuto hudbu, tak si to určitě objednejte. Doobjednal jsem si všechno co mi ještě chybělo a i když není tak dobře hodnocené. Moc dlouho to již k prodeji nebude a poté bude cena jen stoupat. Takže kdo zaváhá, má smůlu a nebo bude muset hodně hluboko sáhnout do portmonky. Pomůžu komukoli s koupí. Není problém.

Zkoušel jsem i porovnat Permanents Waves s MFSL. Neřekl bych, že tam je nějaký rozdíl. A když, tak zcela minimální. Přijde mi co nevidět ještě Moving Pictures MFSL( *hura* ), tak to ještě zkusím porovnat. Ale radši poslouchám, než porovnávám.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: Rush Japan mini LP

Příspěvek od Zappadaddy »

Pasul,dej vědět jak dopadne to porovnání Mfsl a SHM Moving pictures.To mnne hodně zajímá.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Takže mám tady to porovnání. Rush včera dorazil. A při mojí smůle to je první CD co mi došlo s totálně rozbitou krabičkou. Kousek rozbitého plastu se samozřejmě projel i po samotném CD. Takže je tam jeden jemnější škrábanec. A to se ještě nějaký inteligent rozhodl, že nezaparkuje vedle mě, ale přímo na místo kde stojím já. Takže děkuji někomu kdo má modré auto. Kdyby hledal zbytek barvy z nárazníku, tak to najde na mém autě. *headbang* Holt včera byl den blbec.

Ale k tomu porovnání. Musím říct, že po přímém porovnání, je jasně slyšet, že Japonec je čistší na výškách. Je takový otevřenější. MFSL je jakoby pod dekou. To jsou moje pocity. Hned první skladba Tom Sawyer a začátek. Tam si myslím, že japonec má o fous širší prostor. Tak bych to viděl já. Ovšem není to nijak tragické. A poslouchat se dají obě verze. Ale pro mě Japonec zase vyhrál. *thumbs up*

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ja som s tymito vjadreniami tiez opatrny, mam svoju skusenost s kamaratovym japonskym LP Iron Maiden - Powerslave (zbiera iba japoncov, ale na hifi zatial setri) a mojim "obycajnym" holandskym vydanim, japonec vypraty a v dokonalom stave bol bez stavy a priestoru totalne "pod dekou" , holandan nas obdaril radostou z muziky, takze uz byvam opatrny pri vybere podla miesta vydania. Je sice pravda, ze japonske vydania maju vsetky predpoklady hrat lepsie, ale nie vzdy tomu tak je. Pozor upozornujem znovu islo o LP!!!

Na ceste mam Rush 2112 SHM-CD, a to porovnanie detailov s "neremastrovanou" LP si rozhodne nenecham ujst. Ale musim donutit niekoho s nehnojackovym CDP aby sa u mna zastavil.....

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Přijel bych. Domluvíme se a přijedem se Sunesem. On je pro každou špatnost. :mrgreen:

Chtělo by to ale pořádný phono preamp.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

pasul píše:Přijel bych. Domluvíme se a přijedem se Sunesem. On je pro každou špatnost. :mrgreen:

Zacina sa to komplikovat... :lol: Samozrejme s tym nemam problem, ked prezijete tu moju hnojacku....

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

MB píše:
pasul píše:Přijel bych. Domluvíme se a přijedem se Sunesem. On je pro každou špatnost. :mrgreen:

Zacina sa to komplikovat... :lol: Samozrejme s tym nemam problem, ked prezijete tu moju hnojacku....
Slyšel jsem toho již tolik, že mě nemůže nic překvapit. Ovšem kompletko Sony systém a ještě na B@W. No to si nemůžu nechat ujít. Mám otázku. Gramofon ti hraje lépe co? I když s tím Actidampem to tak ani nemusí být. Vemu sebou lampového Edgara TP305. Nebudeš ho chtít pustit pryč. Uvidíš. *hura*

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Tak ked budes mach chut a cestu, daj mi vediet aspon 12hodin dopredu, nech som vobec v Prahe. Nakoniec ten Rush uz mas ty doma, nemusime teda cakat na moj. Pokusim sa dovtedy to LP vyprat...

forfans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forfans »

Rush - moje jasná jednička , již od roku 1974.Mám i nějaké kousky v Japan-Mini LP ,ale
po delší odmlce jsem si koupil dost dobrý gramofon Transrotor ZET a při testování mohu všechny ujistit,
že žádné MSFL , SHM-CD,BLU - CD - na obyčejný vinyl z roku 1974 nemá.To vše můžete začít prodávat nebo
uschovat někde na půdě , nebo někomu darovat. Je to poloviční dojem proti Lp.Cinká to stejně, basuje
to stejně - ale ten prostor - ten na cd zkrátka není.Můžete remastrovat a remastrovat a zase remastrovat.
Kupovat pozlacené cd Msfl a jiné SHCD atd atd -ale je to vše na jedno brdo.Jediný konkurent cd - je SACD-
ale kolik titulů vyšlo ?? Celý sacd povyk zanikl.A navíc- kdo dá za cd disk sacd - 800 a více korun, když na
ebay.de koupíte Lp od všeho ve stavu NEAR MINT po 10-15 eurech za kus.
Píšu jen to, co mám naposlouchané.Pokud chcete od mně nějaké Japan Mini Lp koupit -mám ještě poslední tři.
Jinak to dám někde do bazaru- po stovce za kus.Je mi to ,líto, že to tak s cd dopadlo,ale je to tak.Bohužel.
Analog je analog.
Jura *thumbs up*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

forfans píše:Rush - moje jasná jednička , již od roku 1974.Mám i nějaké kousky v Japan-Mini LP ,ale
po delší odmlce jsem si koupil dost dobrý gramofon Transrotor ZET a při testování mohu všechny ujistit,
že žádné MSFL , SHM-CD,BLU - CD - na obyčejný vinyl z roku 1974 nemá.To vše můžete začít prodávat nebo
uschovat někde na půdě , nebo někomu darovat. Je to poloviční dojem proti Lp.Cinká to stejně, basuje
to stejně - ale ten prostor - ten na cd zkrátka není.Můžete remastrovat a remastrovat a zase remastrovat.
Kupovat pozlacené cd Msfl a jiné SHCD atd atd -ale je to vše na jedno brdo.Jediný konkurent cd - je SACD-
ale kolik titulů vyšlo ?? Celý sacd povyk zanikl.A navíc- kdo dá za cd disk sacd - 800 a více korun, když na
ebay.de koupíte Lp od všeho ve stavu NEAR MINT po 10-15 eurech za kus.
Píšu jen to, co mám naposlouchané.Pokud chcete od mně nějaké Japan Mini Lp koupit -mám ještě poslední tři.
Jinak to dám někde do bazaru- po stovce za kus.Je mi to ,líto, že to tak s cd dopadlo,ale je to tak.Bohužel.
Analog je analog.
Jura *thumbs up*
Tak já se hlásím a ty tři poslední za 100/kus prosím pošli co nejdříve na adresu, kterou ti sdělím v SZ :-) To ej nabídka, kterou, jakožto obrovský fanda Rush, nemohu nechat bez povšimnutí.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

prodám Rush-Farewell to kings shm japan mini lp 850kč.Prodávám protože původní americké vydání hraje lépe než SHM,nástroje jsou plnější,lepší prostor i dynamika,takový analogovější zvuk.

Odpovědět