The Band - Chest Fever

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Ptero
Kontaktovat uživatele:

The Band - Chest Fever

Příspěvek od Ptero »

(Dnes stručně)
Písnička. Po delším čase jsem vložil album Music From Big Pink a totálně se u ní zasekl. Nyní podeváté v řadě. Před tím se mi to stalo u The Weight. I fanoušci p.Kalandry a jeho výborné interpretace této písně, zřete (slyšte) pramen. S takovouhle to CD nevytáhnu. Pěkný den všem.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: The Band - Chest Fever

Příspěvek od Aleska »

Je mnoho hudebních formací, které ovlivnily hudební scénu šedesátých a sedmdesátých let a přesto jsou u nás prakticky neznámé. CD, které uvádíš (a nemůžeš se od něj odtrhnout)
Music From Big Pink
Obrázek
bylo nahrané v roce 1968 skupinou The Band
Obrázek

( http://theband.hiof.no/ ), skupinou u nás dnes prakticky neznámou. A to přesto, že ovlivnila celou řadu vynikajících kapel, skladatelů a interpretů, od Grateful Dead a The Beatles až k Eric Clapton a Crosby, Stills, Nash & Young apod.
Velice plodná byla i jejich spolupráce s Bobem Dylanem, se kterým sehráli sérii koncertů od září 1965 do května 1966 a jejich spolupráce pokračovala i poté (například ve jmenovaném CD jsou 3 skladby od něj). Hráli také na populárním Woodstocku, ale na známém filmu z tohoto festvalu uvedeni nejsou.
Obrázek

Skupina ve své tvorbě vychází z country music a klasického rock and rollu. Oba hudební směry se jim podařilo „přetavit“ do country rocku, jehož jsou (spolu s The Byrds a The Flying Burrito Brothers ) představitelem. Možná, že při prvním poslechu působí toto vynikající album rozháraně, ale to je omyl – odráží totiž plně atmosféru šedesátých let v USA, dobu vzdoru a bouří mladých vůči staré generaci.
Pro mne fanscinující je ještě navíc překrásný zvuk varhan značky Lowrey, které mistrně ovládá Garth Hudson, ano – i ony (stejně jako varhany značky Hammond) patří do zvuku hudby šedesátých a sedmdesátých let.
V roce 1994 byla skupina Ericem Claptnem uvedena do rock and rollové síně slávy, neboli Rock and Roll Hall of Fame.

PS: Fotky dvorního fotografa skupiny The Band, pana Elliotta Landy jsem použil bez jeho povolení, snad se na mne nebude zlobit.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: The Band - Chest Fever

Příspěvek od Zappadaddy »

Mně se líbil koncert Last Walz,moc dobrý- *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *offtopic* Mám The Band/Rock of Ages 2cd na prodej,Japan mini lp replika 450kč,nové!

Odpovědět