The Sweet
The Sweet
pustil jsem si výběr téhle glamrockové kapely. Hudba mého dětství. Pecky jako Teenage Rampage, Blockbuster, Ball Room Blitz, Hell Raiser, Action, The Six Teens, nebo Rebel Rouser. Výborná atmosféra 70.let a ohromná energie 

- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Re: The Sweet
Jojo, vzdycky jsem zavidel kamosovi, jehoz otec mel par jejich elpicek, dovezenych ze zakazane zapadni evropy, doma. Kdyz je slysim v aute v radiu, vzdy si na to vzpomenu.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Jo Svíti, ti mne vždycky dostanou.Action je jedna z nejoblíbenějších pecek co znám.

Také hudba mého mladí, krásná leta u Tesly B 42. Tuším minulý rok jsem je viděl naživo v Sazka Areně na dvojkoncertu Sweet a Slade, pamatuji si na ne moc vydařené ozvučení, jinak hráli oblíbené staré pecky.
Moje oblíbené Rebel Rouser a Action.
Moje oblíbené Rebel Rouser a Action.

Jo,jo mám od Sweet vše na CD,vinyly nepřežily nápor, byli pro mne něco jako mámino prso.
http://www.duoduo.cz/index.php?option=c ... id=26&id=6
http://www.duoduo.cz/index.php?option=c ... id=26&id=6
V rámci svých společných koncertů hráli Slejdi a Svíti ve Čkyni, 50-tníci se shodli, že větší show bylo se SLADE.
I když NAZARETH, kteří tam hráli rok předtím nebyli špatní,( údajně byla domluvena Suzi Quatro-záskok) SLADE stále vedou.
Škoda jen, že tyto kapely jsou víceméně zvány na vesnické tancovačky.
Trochu toto zjištění o vrcholných skupinách 70-tých let bolí.Dříve jsme byli posraní za jakoukoliv informaci o deskách těchto skupin, dnes se pomalu musí lidi přemlouvat aby někam jeli.
Smutný příběh.
I když NAZARETH, kteří tam hráli rok předtím nebyli špatní,( údajně byla domluvena Suzi Quatro-záskok) SLADE stále vedou.
Škoda jen, že tyto kapely jsou víceméně zvány na vesnické tancovačky.
Trochu toto zjištění o vrcholných skupinách 70-tých let bolí.Dříve jsme byli posraní za jakoukoliv informaci o deskách těchto skupin, dnes se pomalu musí lidi přemlouvat aby někam jeli.
Smutný příběh.
Sweet - moje mladi. Me oblibene Balroom Blitz, Action,....Jeste bych doplnil jeden kousek - Fox on the run...a vazne nemyslim, ze by mistni hifiFOX mel nekam vyrazit
. Nazivo jsem je nevidel , ale kdyby hrali jako Nazareth ve stredu, hned bych sel.
Tady je odkaz pro ty mladsi, kteri treba neznaji a chteji kousek ochutnat
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=am ... foxq85ld0e

Tady je odkaz pro ty mladsi, kteri treba neznaji a chteji kousek ochutnat
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=am ... foxq85ld0e
Nečekal bych tak masovou oblibu The Sweet, přece jenom je to takový trošku pokleslý žánr - tenhle glamrock.
Zpočátku jejich tvorby věci jako Wig-wam Bam, Little Willy, Peppermint Twist, Poppa Joe, Co-co, Funny funny byly docela brutální Buble Gum, ale pak se to zlepšilo
Jsem rád, že mají tolik příznivců i mezi členy tohoto fóra !
The Sweet Forever !
Zpočátku jejich tvorby věci jako Wig-wam Bam, Little Willy, Peppermint Twist, Poppa Joe, Co-co, Funny funny byly docela brutální Buble Gum, ale pak se to zlepšilo

Jsem rád, že mají tolik příznivců i mezi členy tohoto fóra !
The Sweet Forever !
Nebuďme na ně tak přísní, je vůbec s obdivem proč vlastně ještě hrají a proto mají u mne velkou poklonu.
The Sweet vznikla počátkem roku 1968 pod tehdejším názvem Sweetshop. Založil zpěvák Brian Connolly (nar. 5. října 1948, Londýn), bubeník Mick Tucker, baskytarista Steve Priest a kytarista Frank Torpey. První vystoupení kvartet absolvoval v únoru 1968. V roce 1970 nahradil své dva předešlé kytaristy Andy Scott a název souboru se zkrátil na Sweet. "Sladká"
Pod dohledem svých chlebodárců však Sweet byli jen přepychovými loutkami, které měly nadiktováno téměř vše, od oblečení po způsob pódiové prezentace. Není divu, že se od léta 1974 kapela Sweet snažila osamostatnit a hrát také vlastní tvorbu. Kvartet vydal album Sweet Fanny Adams, moje velmi oblíbené a možná nevíte hráli jen za měsíční mzdu.
9. února 1997 zemřel v té době již nemocný, manželkou, dětmi i přáteli opuštěný Brian Connolly na svůj třetí infarkt a selhání ledvin. 14. února 2002 zemřel ve věku 54 let na leukémii bubeník Mick Tucker. Tato smutná událost se stala v nemocnici Welwyn Garden City, Hertfordshire.
Závěrem , letos má vyjít asi jejich poslední live, někde z Ameriky.
Hau monte

The Sweet vznikla počátkem roku 1968 pod tehdejším názvem Sweetshop. Založil zpěvák Brian Connolly (nar. 5. října 1948, Londýn), bubeník Mick Tucker, baskytarista Steve Priest a kytarista Frank Torpey. První vystoupení kvartet absolvoval v únoru 1968. V roce 1970 nahradil své dva předešlé kytaristy Andy Scott a název souboru se zkrátil na Sweet. "Sladká"
Pod dohledem svých chlebodárců však Sweet byli jen přepychovými loutkami, které měly nadiktováno téměř vše, od oblečení po způsob pódiové prezentace. Není divu, že se od léta 1974 kapela Sweet snažila osamostatnit a hrát také vlastní tvorbu. Kvartet vydal album Sweet Fanny Adams, moje velmi oblíbené a možná nevíte hráli jen za měsíční mzdu.
9. února 1997 zemřel v té době již nemocný, manželkou, dětmi i přáteli opuštěný Brian Connolly na svůj třetí infarkt a selhání ledvin. 14. února 2002 zemřel ve věku 54 let na leukémii bubeník Mick Tucker. Tato smutná událost se stala v nemocnici Welwyn Garden City, Hertfordshire.
Závěrem , letos má vyjít asi jejich poslední live, někde z Ameriky.
Hau monte

No tak ono se není co divit, všem nám někdy bylo náct. Jen se za to občas možná někdy bezdůvodně stydíme. Já si nedávno pustil nejen Sweet, ale i pecky od Garryho Glittera, a uspokojilo mne to víc než nějaká Sara K. Co nadělám, nic, vzpomínky jsou vzpomínky.Renown píše:Nečekal bych tak masovou oblibu The Sweet, přece jenom je to takový trošku pokleslý žánr - tenhle glamrock.

Jo Sweet Fanny Adams to bylo...
Ale pak jsme čichli k Led Zeppelin a bylo po Sweetech.

Peer píše:Jo Sweet Fanny Adams to bylo...![]()
...zvláštní...mě po celou dobu Led Zep nijak nenadchli, až na pár kousků. Nesedí mi absolutně zvukově, dokonce jsem se nutil k poslechu, že jim příjdu na chuť, ale bohužel...zůstávám u Rush

Ale F.A. bylo asi nej..od Sweet

to Ramones:
jo zvuk hlavně rychlých skladeb je hrozný.
Já to poslouchám z LP od Classic Records. Tam je jiná zvuková kvalita...
Možná japonské verze CD budou v jiné kvalitě...
Ale to jsme odbočili od tématu.
jo zvuk hlavně rychlých skladeb je hrozný.
Já to poslouchám z LP od Classic Records. Tam je jiná zvuková kvalita...
Možná japonské verze CD budou v jiné kvalitě...
Ale to jsme odbočili od tématu.
..ono i u těch Rush mám někdy výhrady k zvuku nahrávky. Mě hlavně zklamaly zvukově dva jejich koncerty (Praha a Manhaim). Nechápu, co si to angažují za zvukaře. Prostě to "přehulit" za každou cenu, středy a výšky na max..asi neposlouchají doma hi-fi
..hluchoni jedni